
Dag van de cornflakes!
Ter ere van deze ontbijtgranen is 7 maart als 'dag van de cornflakes' in het leven geroepen.
Wie is er niet mee opgegroeid? Cornflakes. Cornflakes zijn in Nederland bekend van het merk Kellogg's. Het zijn gebrande maïsvlokken die meestal worden gegeten bij het ontbijt, vaak met melk. Officieel komt cornflakes uit Noord-Amerika.
Er bestaan héél veel soorten cornflakes, die niet allemaal even gezond zijn. Cornflakes met smaakjes bevatten ontzettend veel suiker, wat ook meteen de reden is dat het een populair ontbijtje is. Van chocoladecornflakes tot cornflakes met een fruitsmaakje; het bestaat allemaal. Te veel suiker is niet goed voor je lichaam. Je bloedsuikerspiegel stijgt enorm van een ontbijtje met dit soort gezoete cornflakes en je lichaam krijgt last van een suikerdip.
Om zeker te weten wat je binnenkrijgt, kun je ook zelf cornflakes maken. Het is superleuk om te maken, en is ook nog eens lekker!
Cornflakes - 4 porties

Ingrediënten:
180 gram maïsmeel3 eetlepels honing2 vanillestokjes1 liter melk naar keuze
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Doe 160 gram maismeel met 180 milliliter water in een kom, voeg de honing en het merg van het vanillestokjes toe en meng met een lepel tot een dik, vloeibaar mengsel. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verspreid het mengsel hierover. Spreid met een spatel uit tot een flinterdunne plak (je mag hier en daar het bakpapier erdoor heen zien, zo dun). Meng het overige meel met 2 theelepels water tot kruimels en strooi over de plak. Schuif de plaat de oven in en bak ongeveer 15 minuten. Haal dan de plak uit de oven, trek los van het bakpapier en breek in stukjes. Strooi de stukjes weer uit over een met bakpapier beklede ovenplaat, zet de oven op 150 graden en bak de cornflakes nog eens 15 minuten. Haal dan uit de oven, laat volledig afkoelen en serveer met een kommetje van je favoriete melk. Voor extra smaak kun je nog fruit naar keuze toevoegen.
Eet smakelijk :)