Snap
  • Voeding
  • mamaplaatscollab
  • droetkerbakken
  • Thuisbakkers
  • browniemonsters

Browniemonsters bakken tussen de verhuisstress door

Voor het eerst bakken in ons nieuwe huis!

Iedereen kent het wel, druk druk druk en eigenlijk neem je niet vaak de tijd om echt even stil te staan en iets gezelligs te doen samen met je kind. Ook ik ben daar ‘schuldig’ aan en zeker in deze tijd. Luca gaat namelijk in mijn week (zijn vader en ik hebben co-ouderschap) naar de noodopvang, omdat ik een cruciaal beroep heb en 36 uur per week werk. Heel veel quality time is er dus niet. We hebben sinds 1 februari de sleutels van onze nieuwe woning dus jullie begrijpen dat er een hoop te doen en te regelen is.

Echt even een moment voor ons samen: thuisbakkers!

Vandaag was Luca een dagje bij mij en besloten we de boel de boel heel even te laten om gezellig te gaan bakken samen. Op dit soort momenten merk ik dus altijd dat mijn kleine ventje al heel zelfstandig is. Hij heeft maar weinig hulp nodig gehad. Voor ons zijn dit soort activiteiten kleine geluksmomentjes, omdat we er vaak de tijd niet voor nemen in deze drukke hectische wereld. Dan besef je weer dat je dit vaker moet doen!

Wat voor brownies, mama?

Toen ik Luca vertelde wat we gingen doen, moest hij wel even heel hard lachen. "Browniemonsters, mama? Hoe zien die eruit dan?" Ik liet hem een foto zien en hij zei: "Waaauw, gaan wij die maken, mama?" Het perfecte recept voor Luca, want je kunt hem wakker maken voor een stuk chocolade. Heerlijk vindt hij het! Hij heeft de gardes en de mengkom dan ook met smaak afgelikt! :)

Het maken van het beslag (Dr. Oetker Browniemix)

Nou, dat ging gelijk al goed, de boter samen met de mix vloog in de rondte. Het was de eerste keer bakken in ons nieuwe huisje dus de keuken was gelijk goed ingewijd. Toen het een romige massa vond Luca het weer leuk, het spetterde niet meer in het rond en vervolgens verdween zijn vinger direct in het beslag. "Lekker mama!"

Even 40 minuten in de oven... en versieren maar!

Luca heeft de browniebakvorm ingesprayed met Dr. Oetker Bakspray zodat hij niet zo bleef plakken. Ideaal. Ik legde de tray in het midden van de oven en wilde gelijk beginnen aan de botercrème. Ondertussen was Luca alweer naar zijn kamer. Ik riep nog, Luca wil je niet helpen met versieren? "Nee jij kan het toch wel alleen mama?" Hahaha.... Ik dacht altijd dat botercrème maken zo'n gedoe was, maar met het zakje Dr. Oetker Luchtige Botercrème is het echt zó gedaan. Even later won zijn nieuwsgierigheid het toch, want hij wilde maar al te graag aan de slag gaan met de Regenboogfantasie en de Suikeroogjes. De Browniemonsters kregen allen maar liefst 3 oogjes. Tussen het versieren door stopte hij nog wat Suikeroogjes in zijn mond, want die waren toch ook wel erg lekker. Wat was hij trots op zijn creatie, we hebben daarna heerlijk gesmuld van deze griezelige brownies!

Heb jij nu ook zin om deze mooi gekleurde, Browniemonsters te gaan bakken? Je kunt het recept hier vinden. 

En oja... Dr. Oetker heeft nog iets leuks, je kunt namelijk een bakpakket winnen op de Dr. Oetker Instagrampagina. Volg snel, bak je brownies en wie weet win jij het mooie pakket: een cadeautje voor iedere ouder!

Snap
3 jaar geleden

Leuk om jou te volgen! Smakelijk :)

3 jaar geleden

Leuk idee zeg! Die oogjes kende ik helemaal niet 👩

3 jaar geleden

O heerlijk zeg! Enjoy 🥳

3 jaar geleden

Leuk idee zeg ! 💓 Ziet er super uit