Snap

Borstvoeding? Nee Dankje!

Voor mij geen moeilijke keuze

Eerder schreef ik een blog over flesvoeding. Ik vond dat die mama’s wel eens in het zonnetje gezet mochten worden, want het gaat altijd maar over borstvoeding. En de ene na de andere foto zag ik voorbij komen met borstvoeding gevende moeders.

Nu stoorde het mij dat het alleen maar over borstvoeding gevende moeders gaat. Want borstvoeding is geweldig en als je flesvoeding geeft krijg je de hele moedermaffia over je heen. Flesvoeding is een stuk minder goed en als het kan moet je toch echt wel borstvoeding gaan geven. 

 Nu mocht ik bij Dax absoluut geen borstvoeding geven. Want vanwege mijn nieuwe lever en de medicatie die ik daarvoor krijg kon het helaas niet. Deze medicatie krijgt de baby binnen als ik borstvoeding zou geven, en er zou dan 6u tussen mijn medicatie inname moeten zitten en het kolfen.

Nu komt een kindje natuurlijk veel vaker voor voeding dus in mijn ogen was dit gewoon niet te doen. Want ik zou mijn medicatie dan op een andere tijd moeten innemen, terwijl ik het al 10 jaar op deze manier doe. Echter hoorde ik toen ik het ziekenhuis lag dat borstvoeding sowieso uitgesloten was, gelukkig was ik toen al gestart met de fles.

Mensen hebben mij er vaak op gewezen hoe zonde het was dat ik geen borstvoeding kon geven. En hoe zo’n mooi moment dat wel niet is. Dat het zo’n bijzonder moment is tussen kind en moeder. Iets waar ik nooit achter ga komen vrees ik, jammer? Nee! 

Nu een jaar later heb ik weer een bolle buik, alleen een nieuwe baby. Nu kreeg ik vorige week te horen dat de kinderarts groen licht heeft gegeven voor borstvoeding. Ik was hier wat verward door want een jaar geleden mocht het dus niet. Maar de gynaecoloog zei dat er inmiddels meer bekend is over transplantatie patiënten en zwangerschappen. Dat is alleen maar fijn natuurlijk. Dus een ding om over na te denken zei de gynaecoloog.

In de auto weg naar huis besefte ik dat dit geen eens iets was om over na te denken voor mij. Borstvoeding is niks voor mij. Ik heb er totaal niks mee. Ik heb dus vaak gehoord dat mensen het een bijzonder moment vinden, het meest speciale moment. Voor mij zijn er andere momenten die ik speciaal vind.

Het trekt mij gewoon niet. Daarnaast zijn er heel veel kinderen groot gebracht met de fles, en ik zie ook bij mijn zoontje dat dat heel goed gaat. Daarnaast wil ik het risico niet nemen dat ik in het ziekenhuis lig, en op de afdeling weer te horen krijg dat het helemaal niet mag. Voor mij is de keuze dus duidelijk, flesvoeding! Want zeg nou zelf hoe fijn is het om ‘s nachts gewoon je man eruit te laten gaan? ;-)

Heb jij weleens ongevraagd advies gekregen om een keuze die je zelf maakt?!

——-

Meer van mij volgen?! Volg me dan op instagram!

www.instagram.com/thuisbyerica 

3 jaar geleden

Ik ben momenteel zwanger en neig meer naar het niet borstvoeding geven. Vriendin van mij is er heel stellig op die gaat het wel goed. Ieder zijn eigen keuze toch? Ik ben ook groot geworden met de fles!👍

3 jaar geleden

hahah nou precies dit! De ene naar andere borstfoto moet je voorbij zien komen. Stoor ook ik me heel erg aan 😂

3 jaar geleden

Hulde aan de fles! Twee kids mee "groot" gebracht (ze zijn pas 4 en 2), en geen dag spijt. Ja, ze hebben eczeem en allergieën, maar die heb ik (borstvoedingskind) ook en ze zijn dus erfelijk belast. Vette pech. Aan mijn lijf gewoon geen polonaise. Gelukkig had ik een verloskundige die de keuze respecteerde en geen invloed probeerde uit te oefenen. Dat scheelt ook een hoop! Oh, en mooie momenten? Wat dacht je van een nacht slapen, omdat papa zich opoffert? Of een zondagochtend in bed, met papa die de fles kan geven? Mooie momenten genoeg 🥰

3 jaar geleden

Ik krijg altijd een beetje de kriebels van die perfecte borstvoedende moeders die ieder moment aangrijpen om hun blote tieten met kind eraan op insta te zetten. Begrijp me niet verkeerd: iedereen moet doen waar zij zich prettig voelt en we hoeven elkaar niet af te vallen omdat we kiezen voor t een of t ander. Bv is niks voor mij, ik heb t geprobeerd en nee t is t niet. Ik sta achter die keuze, maar dan nog zijn er mensen (lees:moedermaffia) die mij kennelijk beter kennen dan ik zelf en vinden dat het zo hoort. Andersom gebeurt t overigens net zo goed: geef je borstvoeding dan krijg je commentaar dat ze ook echt wel groot worden op flesvoeding. Laten we vooral stoppen met die moedermaffia en elkaar respecteren.