Snap
  • Voeding
  • gezellig
  • gezond
  • lekker
  • bakken
  • bakkenmetkinderen

Bakken kan gezond!

Met deze ingrediënten groeit jouw kindje als kool

Bakken staat niet bekend als de meest gezonde hobby. Vaak zit er veel suiker en vet in baksels, iets wat jij waarschijnlijk niet in overmaat aan jouw kindje wil geven. Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk hebben we ook een paar lekkere recepten waar zelfs groente en fruit in verwerkt is!

Bakken met...

... amandelmeel

Amandelmeel is een goede meelvervanger. Amandelmeel is rijk aan proteïne, vetarm en volledig glutenvrij! Dit maakt amandelmeel een goede vervanger voor tarwemeel. Ook handig wanneer je lekker wil bakken, maar je kindje een glutenallergie of -intolerantie heeft. Naast dat het gezonder is, kan je er ook erg veel mee. Zo kan je er brood mee bakken, koekjes mee bakken of een cake mee bakken. Lekker en verantwoord dus!

... olijfolie

Olijfolie is een goede vervanger van roomboter. Waar roomboter vol calorieën zit, heeft olijfolie er echt een stuk minder (bron). Waarschijnlijk vraag je je af wat olijfolie met de smaak van een cake doet. Deze wordt veel smeuïger! Hierdoor smaakt je cake misschien dus nóg wel lekkerder. Een ander bijkomend voordeel van het gebruiken van olijfolie is de houdbaarheidsdatum van de cake. Zo kan je dus nog langer van je cake genieten! Mits je hem niet in een keer opeet omdat hij zo lekker is ;). 

Lekkerste recepten voor jou op een rijtje!

Avocado brownies

Brownies kan je met heel veel verschillende ingrediënten maken, denk aan bijvoorbeeld zwarte bonen of courgette. Wij hebben een recept voor je waarbij je brownies maakt met avocado. Avocado maakt de brownie super smeuïg en avocado is daarnaast ook erg gezond!

Ingrediënten

Het vruchtvlees van 2 avocado’s2 eieren2 theelepels vanille-extract75 gram pure chocolade100 gram cacaopoeder50 gram suiker1/2 theelepel bakpoedersnufje zout.

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 180Cvet een bakblik of brownieblik in met wat boter of gebruik een bakfolie zoals ik heb gedaanmix de avocado’s fijn en voeg hier de eieren en het vanille-extract aan toesmelt de pure chocolade en meng dit door het mengselvoeg het cacaopoeder, suiker, zout en bakpoeder toemeng tot een gladde en stevige massa (is de massa te dik voeg dan lepel voor lepel water toe)schep het mengsel in het bakblik en maak dit redelijk platzet het geheel voor zo’n 20 minuten in de oven en laat afkoelen.

In dit recept zit verhoudingsgewijs niet heel veel suiker, hierdoor kan het zijn dat de kids hem wat bitter vinden. Wanneer je merkt dat ze het te bitter vinden kan je er extra suiker aan toevoegen. 

Snap

Vegan worteltjestaart (12 porties)

Deze vegan worteltjes taart gebruikt meteen het amandelmeel waar wij het eerder over hadden! Door de zoete topping en zoete wortelen is dit zeker een aanrader voor je kids! 

Ingrediënten

95 ml zonnebloemolie200 g patentbloem200 g winterpeen75 g ongezouten walnoten3 el gebroken lijnzaad6 el water75 ml ahornsiroop250 g appelmoes 0%100 g rietsuiker1 tl baksoda1½ tl bakpoeder1 tl gemalen kaneel½ tl zout175 ml amandelmelk ongezoet200 g amandelmeel200 g Violife creamy original30 g poedersuiker1 tl vanillearoma

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm in met 1 el zonnebloemolie (ca. 15 ml) en bestrooi met 1 el bloem (ca. 15 gram). Schud met de vorm om de bloem gelijkmatig over de olielaag te verdelen. Schil en rasp de winterpeen. Hak de walnoten grof.Meng het lijnzaad met het water in een grote kom. Voeg de rest van de olie en ahornsiroop toe en roer door. Meng de appelmoes, rietsuiker, baksoda, bakpoeder, kaneel en het zout erdoor. Voeg de geraspte peen en de amandeldrink toe en roer door. Roer met een vork of garde de rest van de bloem, de gehakte walnoten en het amandelmeel erdoor.Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 55 min. in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat in 2 uur helemaal afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm.Roer de vegan roomkaas, de poedersuiker en het vanillearoma tot een glad mengsel en verdeel over de taart.

Snap

Wat bak jij het liefste? Blog deze week mee!

Deze week staat in het thema van bakken! Leuk! Wil jij andere mama's tips geven? Wil je recepten delen, of recepten lezen? Houd dan deze week Mamaplaats in de gaten. Wij delen de hele week de leukste blogs en tips over bakken!

Deel je jouw verhaal liever anoniem? Stuur dan een mailtje naar info@mamaplaats.nl

Hoe maak ik een account aan op Mamaplaats?

Ga naar de registreer paginaVoer je gegevens inKlik op "account aanmaken"Verifieer je account in je email adres

*Heb je al een account? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

*Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je een nieuw wachtwoord aanvragen.

Hoe schrijf ik een blog op Mamaplaats?

Log in op je accountKlik op de "+" rechtsboven om te kiezen welke soort post je wilt doen, kies hier voor het icoon met de penSchrijf een titel, een ondertitel, voeg een hoofdafbeelding toe, en schrijf je blogJe kunt: alinea’s maken, foto’s toevoegen en een quote uitlichtenKlik op “Bekijk preview” als je eerst wilt zien hoe de post eruit komt te zien publicerenKlik op “Publiceren” als tevreden bent met je postKies een of meer toepasselijke categorieënVoeg een of meer tags toe (specifieke woorden waar je tekst over gaat)Klik op "publiceren"

Meer hulp nodig? Klik hier!