Snap
  • Voeding
  • dreumes
  • gezond
  • Lunch
  • gezondeten
  • broodbeleg

5 tips voor gezond broodbeleg voor je dreumes!

Sinds mijn zoontje vast voedsel kan eten ben ik gaan nadenken over wat ik hem allemaal kan laten proeven om hem kennis te laten maken met verschillende smaken. Maar hem tegelijkertijd ook vooral gezonde opties aan te bieden. Zelf eet ik vegetarisch, al vanaf mijn 12e jaar, maar ik vind niet dat mijn zoontje ook vegetarisch moet eten. Hij is nu, net als zijn vader, een flexitariër en eet een aantal in de week iets van kip of vis. En de rest van de week eten we lekker met z’n allen vegetarisch! Elai is een echte brood- eter, hij vindt het heerlijk. En zolang ik nog kan bepalen wat er op zijn boterham komt, maak ik daar dankbaar gebruik van. Ik heb hier 5 tips voor je, die voedzaam én gezond zijn voor je kindje en die je in een handomdraai zelf maakt.

1. Kikkererwtenpasta

Nee, in deze pasta zit geen chocolade, haha! Koop een blik of zak kikkererwten bij de supermarkt of kook ze zelf. Pureer ze met de staafmixer tot een glad mengsel. Je kunt hier ook nog een avocado doorheen mixen en je hebt je eigen gezonde hummus. Je kunt ook een versie maken met bietjes. Verdeel het mengsel over een ijsblokjes vorm en vries in. De volgende dag vul je een zip- lock zakje met de bevroren hummus blokjes (of hartjes als je een hartjesvorm gebruikt;) en kun je er telkens een uitpakken voor op de boterham.

2. Ei-yoghurt salade

Heel makkelijk te maken en lekker voor jouw dreumes. Kook een eitje en prak deze samen met een beetje romige yoghurt tot een spread. Je kunt er nog een klein snufje kerriekruiden of paprikapoeder doorheen doen om je dreumes kennis te laten maken met een nieuwe smaak.

3. Zuivelspread met groenten

Een lekkere frisse optie die ook lekker is voor mama. Smeer een beetje zuivelspread of kwark op een boterham en beleg deze daarna met dunne plakjes komkommer en tomaat. Gezond voor jou en gezond voor je dreumes!

4. Fruitspread

Houdt jouw kindje van zoet maar wil je niet grijpen naar de chocopasta etc. Dan is fruit op brood helemaal geen gek idee! Als je dreumes elke dag een fruitje krijgt, bewaar dan een paar stukjes en prak of meng dit door elkaar voor op de boterham. Denk bijvoorbeeld aan mango- banaan of aardbei- perzik. Succes gegarandeerd. Ook deze fruitspread kun je natuurlijk invriezen in blokjes.

5. Oranje mix

Ook weer lekker makkelijk zelf te maken en in te vriezen, een spread van wortel en pompoen of zoete aardappel. Kook deze groenten en pureer dan tot een gladde massa met de staafmixer. Heeft jouw kleintje toch weer wat extra vitamientjes binnen tijdens de lunch.

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven wat betreft gezond broodbeleg! Het is echt niet moeilijk om te maken en kost uiteindelijk niet veel tijd. Met invriezen maak je al snel zo’n 15 porties bijvoorbeeld! Nu ben ik wel benieuwd; heb jij nog een mooie aanvulling voor deze tips met gezond broodbeleg? Laat het vooral even hieronder weten.

Liefs, Annemiek