Snap
  • Vroegemiskraam
  • Legevruchtzak
  • ziekenhuis
  • gynaecoloog

Gevoel klopte & Miskraam helaas.

Helaas heb ik een miskraam gekregen, het mocht niet zo zijn.

In spanning gingen de 10 dagen voorbij ik praatte er wel met collega’s over en met familie leden dat luchtte wel op maar toch op een of andere manier houd je een soort van hoop maar eigenlijk wisten wij toch het antwoord al, mijn eigen gevoel klopte helaas.

Eindelijk woensdag 6 september pff wat een spanning deze ochtend, eerst even 2x bloedruk meten ze zei dat ie wel hoog was 140 en onderdruk geen idee maar ja te hoog! ik zei dat heb ik altijd als er spanning of stress is, ze zou het even navragen aan een collega of ze er iets mee moest doen verder. 11:40 we waren aan de beurt de gynaecoloog zag dat ik het erg spannend vond, en hierdoor moest ik weer huilen, ze zei laten we dan eerst een echo gaan doen, dus dat deden we, ik kreeg weer een inwendige echo en eigenlijk was het niet veel verder als 6 weken maar ze zag geen vruchtje wel de vruchtzak en dooier en ook zag ze al wat bloed er achter zitten dus dat zei al genoeg en de vruchtzak had een gekke vorm gekregen. We zagen het al wel aankomen ik en mn vriend maar alsnog wat het een soort klap en bevestigen ik moest even huilen want het is niet niks natuurlijk en bang voor wat er komen gaat de pijn etc en of alles weer een beetje snel normaal is qua menstruatie enzo, Uiteindelijk weer gaan zitten en kletsen we verder en de gynaecoloog legde de opties uit, ze vroeg of ik al had nagedacht of dat ik het op zn beloop wilde laten gaan. Ik zei dat ik liever geen curetage wilde omdat de kans op verklevingen aanwezig is en en ik al een keizersnede heb gehad dan heb je ook al meer kans op verklevingen en litteken weefsel dus ik zei dat ik wel medicijnen wilde om het op te wekken zodat we ook weer verder konden, klinkt raar maar er zit iets in je lichaam wat niet klopt dus naar mijn idee moet dat er uit en zo snel mogelijk.

Zondag ochtend neem ik de eerste pil dit is om de baarmoedermond wat zachter te maken 24/36 uur later moet ik de 4 vaginale pillen zo hoog mogelijk inbrengen.

Maandag ochtend breng ik de pillen hoog in ik merk een half uurtje later eigenlijk al steken in mn lies en een soort menstruatie pijn, ook bloed ik al vanaf zondag avond een beetje. En nu overdag verlies ik ook wat bloed niet veel. Savonds begint het een beetje op gang te komen ik verlies veel bloed, ook klontjes bloed of weefsel of het is het kapotte vruchtzakje ik weet het niet. Het is meer bloed dan menstruatie het voelt allemaal wat gek. Nog wat later verlies ik 2 keer stug klonterige stukken en slierten ja klinkt heel vies was ook wat vies om te zien want was in mn maandverband gevallen.

Verder heb ik geen buikpijn meer gehad maar doe voor de zekerheid nog de volgende ochten 4 pillen inbrengen om er zeker van te zijn dat het schoon is van binnen. Omdat ik geen echo hoefde ter controle of het schoon was. En dan hopelijk is alles snel weer normaal zodat we weer verder kunnen. Ben ook heel blij dat ik geen pijn gehad heb voelde echt als heftige menstruatie, en mentaal heb ik het al verwerkt en een plekje gegeven het was gewoon de tijd er nog niet voor en die komt wel weer.

Tot de volgende keer. 

7 maanden geleden

Je bent een sterke meis en heb een topper van een vriend en lieve vrienden en familie om je heen om jullie te steunen hvj xxx