Snap
  • #bonuspuber
  • Verlies
  • samengesteldgezin
  • Bonuszoon
  • Overleden vader

Geen gewoon Arnhems samengesteld gezin!

En hierbij de recente vakantiefoto op weg naar ons resort op Kos!

Wij zijn een gezin van 5 waarvan 2 jongetjes van mij (Bobbie van 11 en Max van 10), 1 bonus puberzoon (Stijn van 17) en mijn toekomstige man (we gaan trouwen op 21 juni 2024) Martijn.

Wij zijn een uitzonderlijk samengesteld gezin omdat helaas de vader van mijn boys (toen we al gescheiden waren) 3 jaar geleden overleden is en ik dus de volledige zorg voor ze heb. Dit brengt nog steeds iedere dag rouw en gemis met zich mee en ziet mijn leven er 24/7 anders uit dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Ook is er de uitzonderlijkheid dat de moeder van de zoon van Martijn is verhuisd naar Maastricht voor de liefde van haar leven zodat Martijn de volledige zorg voor zijn zoon heeft. Dus, Martijn en ik moeten onze tijd samen claimen en dit zorgt iedere dag voor uitdagingen.

Wij zijn dan ook pas per 1 april dit jaar gaan samenwonen en heeft hij mij op 1 knie met een ring ten huwelijk gevraagd want we zijn na 4.5 jaar nog steeds super verliefd op elkaar. Wel hebben de afgelopen gebeurtenissen een behoorlijke wissel gehad op de relatie en werkt de puber van 17 ook niet mee. Hij gaat nl 2x per maand naar zijn moeder die Martijn haat en waar helaas geen contact is ten aanzien van de opvoeding van Stijn.

Inmiddels hebben we ook hulp ingeschakeld bij Marieke Jansen als samengesteld gezinscoach omdat we merken dat het best veel vraagt van elkaar en je moet voorkomen dat in dit geval de puberzoon specifiek als enig kind tussen ons gaat staan hetgeen letterlijk gebeurt.

Ik bemerk dat mijn opvoedstijl veel meer draait om verbinding, afspraken/kaders en vooral rekening houden met elkaar hetgeen heel erg verschilt met de opvoedstijl van Martijn die fulltime werkt naast de fulltime zorg voor Stijn. Vandaar dat er sprake is van een vrije opvoedstijl en de schoen nu wringt omdat dat niet werkt binnen een samengesteld gezin en we moeten blijven zoeken naar een balans/harmonie.

Voldoende uitdaging met een mooie bruiloft in t vooruitzicht in t Sonsbeekpark in de Witte Vila in Arnhem waar we door de burgemeester in de echt zullen worden verbonden.

Dit zijn wij dus! En wat worden onze uitdagingen de komende periode?

En ben dan ook benieuwd naar ervaringen van soortgelijke samengestelde gezinnen waar de biologische vader/moeder ook ontbreekt. 


8 maanden geleden

Ik vind het nogal wat dat er 1 kind met zijn middelvinger omhoog op de foto staat.

8 maanden geleden

Tja...pubers willen niet altijd op de foto en doen dit dan soms...hier ook wel eens gebeurd

8 maanden geleden

Wat vindt de puberzoon er van dat hij met naam en foto genoemd wordt ?

8 maanden geleden

Dat lijken me behoorlijke uitdagingen inderdaad.