Snap
  • Vakantie dagje weg
  • strand
  • #kinderen
  • #dagjeweg
  • #strand
  • #tips

Zand in de haren

Het was erg warm de afgelopen dagen, en dan is het strand een goede plek om de dag door te brengen. Wij hebben dan ook wat dagen op het strand doorgebracht. Hoe ik die dagen op het strand ben door ben gekomen zonder volledig door te draaien lees je hier!

Met temperaturen van 40 graden was het in huis niet meer uit te houden. Zelfs het zwembadje in de tuin behaalde tropische temperaturen dus besloten wij om naar het strand te gaan. Ik neem jullie graag mee met ons dagje strand met de tips en tricks die ik heb geleerd. 

En daar gingen we dan: alle tassen ingepakt wij waren klaar voor een dagje strand! Aan alles hadden we gedacht. En helemaal Pinterest-mom proof had ik alles de dag ervoor al bij elkaar gezocht. Handdoeken, eten/drinken, speelgoed, luiers, billendoekjes, zonnebrandcreme en zonnebrillen alles was ingepakt! Bedjes en parasol zouden we daar huren dus dat hoefde dan weer niet mee. Kindjes ingesmeerd voor we de auto ingingen zodat we de eerste smeerronde zonder zand  hadden. Gelukkig was iedereen in een goede bui, dus dit moest goed komen.

We hebben (nog steeds!) niet de folie tegen de zon op de autoramen geplakt dus even een hydrofiele doek aan het raam vastgezet. Halverwege de autorit konden we toch een stop maken want die zon scheen er heel gezellig dwars doorheen. Bij een bushalte even snel de doeken omgewisseld voor hamamdoeken. Overigens echt heel handig die dingen! Neemt veel vocht op, zijn licht en droogt ook nog eens snel! Maar uiteindelijk kwamen we dan bij het strand aan. Kinderen en tassen uitladen en hop het strand op.

Eenmaal op het strand hebben we de bedjes, parasol en windscherm gehuurd. Dit scheelt een hoop gesleep vanaf huis! Maar het is natuurlijk een stuk goedkoper om die gewoon mee te nemen. Dan alles lekker in een bolderkar, ideaal! Sophie vond het allemaal wel gezellig en Noah sliep in zijn maxi cosi gezellig door. Iedereen in de schaduw geparkeerd en laat het genieten maar beginnen!

Nou is Sophie niet zon held dus die was in eerste instantie bang voor het zand en de zee. Uiteindelijk heeft ze wel met zand gespeeld maar dan wel met haar kont veilig op een handdoekje. De zee vind zij nog steeds niks. Zelfs nadat we er rustig in zijn gelopen bleef ze alles eng vinden, maar dat komt vanzelf wel. Overigens hoorde ik ook nog DE tip tegen zand voor de kleintjes. Neem een hoeslaken en zet in de vier hoeken een tas of iets dergelijks. Zo hebben de kleintjes een soort box die helemaal zandvrij is! Voor Sophie hadden we ook nog een klein babybadje. Zo had ze wel water maar hoefde ze die enge zee niet in haha. En daarbij speelt ze in de buurt met water, kan jij vanaf je strandbed het goed in de gaten houden.

Zo hebben wij de  dag goed doorstaan. Beide kindjes hebben zelfs heerlijk geslapen en waren de hele dag erg zoet. Om de twee uur even een zonnebrandcreme smeer momentje en genoeg drinken om niet oververhit te raken. Nu kun je natuurlijk al het drinken in een koeltas bewaren, maar je kan ook alleen wat siroop en melkpoeder meenemen. Flesjes kun je dan bij een wc bezoek vullen zodat dat niet helemaal warm is als ze het nodig hebben. Of je koopt natuurlijk gewoon een flesje water elke keer bij een winkeltje!

Overigens was deze stranddag helemaal Instagramproof. Maar de volgende dag op het strand zat ik met een chagrijnig kind. Dus heb ik een uur op een handdoekje gezeten met een kind tegen mij aan gekleefd. Bij elke beweging gilde ze het hele strand bij elkaar dus ik mocht niet eens op het bedje plaats nemen. Dus die hebben we daarna omgekocht met een tosti op het terras en Peppa Pig op de telefoon. Want zo kan het natuurlijk ook gewoon, lekker de poedermoeder uithangen omdat je zelf ook van het mooie weer wilt genieten!