Snap
  • weekend weg
  • vakantie
  • vakantiepark
  • vakantietips
  • gezinsvakantie

Een weekend weg aan het water

Ook leuk met slechter weer!

Afgelopen weekend waren wij uitgenodigd om even lekker vakantie te komen vieren bij EuroParcs IJsselmeerHet was voor ons dik 1,5 uur rijden, dus na school gelijk daarheen gereden. De allereerste mini vakantie voor ons als gezin van 5, want Dante is net 4 maanden. 

Eenmaal aangekomen konden wij gelijk het huisje in. Een heerlijk ruim huisje met een beneden- en bovenverdieping. Genoeg bergruimte, een mooie lange eettafel met fijne comfortabele stoelen erbij. Het huisje had een gezellige sfeer. Kaarsjes stonden er, een fijne bank, spelletjes voor jong en oud en gewoon gezellig aangekleed. Boven waren er drie slaapkamers, een kamer met twee losse bedden en twee met een tweepersoonsbed. Een ruime badkamer mét bad en douche los van elkaar, vind ik persoonlijk heel fijn en zeker met kinderen.

Daarnaast nog een grote tuin die aan het water grenst, even opletten met kindjes die nog niet kunnen zwemmen, maar zo leuk! Op het park zelf zit bootverhuur. Helaas liet het weer het niet toe bij ons, anders hadden wij het wel leuk gevonden om een bootje te huren.

Snap

Er is genoeg te doen

Vrijdagavond hebben wij lekker eten afgehaald bij de brasserie op het park. De kinderen hadden een kinderbox met frietjes, een snack en een verrassing en wij hadden pizza. Via de EuroParcs app kan je broodjes bestellen (tot 17:00 uur) voor de volgende dag bij het ontbijt. Die zijn vanaf 08:30 uur (op zondag vanaf 09:00 uur) af te halen bij de receptie. Dit hebben wij voor de zaterdag gedaan, super handig!

Zaterdag was een hele frisse dag. Wij wilden met de kinderen (en onze hond) naar Sprookjeswonderland gaan, maar zij wilden (uiteraard) heel graag zwemmen. We hadden beloofd dat dat mocht, maar wel pas 's middags, dus we zijn zaterdag eerst de dijk opgegaan. Naast het park zit een stoomtrein museum, hier zijn wij even naartoe gewandeld, maar niet echt binnen geweest. Toen weer de dijk af en langs het IJsselmeer gelopen. Een mooie route met veel zeilboten ⛵️, dat vonden de kinderen natuurlijk tof om te zien. Toen het zwembad geopend was zijn wij lekker met het gezin gaan zwemmen en daar ook pas om 15:45 uur uit gegaan. Nog even wat gedronken in de brasserie en in het huisje in bad geweest, gegeten en nog even naar de speeltuin, die letterlijk om de hoek zat bij ons; heel fijn!

Zondag hebben wij rustig aan gedaan met wakker worden. Het was alweer onze laatste dag i.v.m. school maandag. Super jammer, want we hadden nog wel willen blijven. Je kunt ook fietsen huren, dat hadden wij heerlijk gevonden. Helaas zat het weer voor ons wat tegen, maar er is dus zat te doen in de omgeving:

  1. Sprookjeswonderland op 13 km
  2. Funfestijn Medemblik op 1 km
  3. Klimpark op 14 km
  4. Stoomtrein Hoorn op 20 km
  5. Bakkerij museum op 2 km
  6. Dierenpark op 25 km

Snap

De zondag bestond voor ons dus vooral uit inpakken en het huisje weer aan kant maken. We hadden eigenlijk het plan om even naar Enkhuizen te gaan, maar de winkels gaan op zondag natuurlijk pas laat open, dus Ricardo is met de meiden gaan zwemmen en ik ben een rondje over het park gaan wandelen met de kleine en de hond. Ook heel netjes trouwens: hondenpoepzakjes zijn aanwezig op het park.

Wij hebben genoten! Dikke aanrader. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij curlymomm?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.