Snap
  • campings
  • glamping
  • campinglife
  • zomervakantie
  • nederland

Vakantie in eigen land? Go glamping met je kids!

Blijf je lekker in Nederland deze zomer? Op deze campings zit je goed.

Het is allang niet meer voor iedereen weggelegd om in de zomervakantie naar het buitenland te rijden, laat staan vliegen. Een gezin met kinderen betaalt een vermogen voor vliegtickets en de benzinekosten zijn ook om te huilen. Zelfs een plekje op een camping is hartstikke duur geworden. Dus, vakantie vieren in Nederland it is! Doe je dat op een van deze campings, dan zit je goed deze zomer.

Vakantie vieren in eigen land scheelt je een hoop kosten. Ten eerste die van de reis ernaartoe. De bezinekosten zijn een stuk minder dan wanneer je kilometers tuft op weg naar de Franse Rivièra of Spaanse zon. Ten tweede zijn de kosten voor je dagelijkse eten en drinken lager. Daar ben je in het buitenland in toeristische gebieden toch een stuk meer voor kwijt. Naast de kosten, is Nederland ook gewoon heel erg mooi. De zomervakantie is dan ook het perfecte moment om onontdekte plekjes in eigen land te bezoeken. Met deze campings waar je in luxe kampeert in een glamping-accommodatie, geniet je samen met je gezin van een onvergetelijke vakantie. Gewoon in Nederland.

Rebl Outdoor in Friesland

Kamperen midden in de natuur van Friesland, maar wel met een vleugje luxe. Dat doe je bij Rebl Outdoor. Een prachtige camping met bell tenten en een familie bell tent om in te slapen. Bijzonder aan de tenten is dat je niet hoeft in te leveren op stijl en dat je een gevoel van luxe ervaart in de tent. Denk aan verwarmde bedden en een Nespresso-apparaat voor een heerlijke koffie in de ochtend. De omgeving van de camping is adembenemend. Stap op een SUP of zwem in het natuurwater van de Jubbega. 's Avonds kun je met de kinderen een vuurtje maken en marshmallows roosteren bij je tent.

Buitenplaats Beekhuizen op de Veluwe

Buitenplaats Beekhuizen is een kleinschalige Nederlandse camping op de Veluwe. Je bent er dus van verzekerd dat je in een prachtige omgeving logeert. Kinderen spelen er de hele dag buiten, er is een kabelbaan, waterstenen, een blotevoetenpad en nog veel meer om te ontdekken. Je overnacht in een glamping tent of tiny house omgeven door luxe, zoals een massagedouche en boxsprings.

Camping de Parel in Zeewolde

Een echte parel, is camping de Parel in Zeewolde. In een luxe tent overnacht je met het hele gezin middenin het bos. Je wandelt dus zo je glamping tent uit om met de kinderen op avontuur te gaan. Er wonen namelijk ook een heleboel dieren in het bos, zoals wilde paarde, vossen en reeën. Na een heerlijke dag in de buitenlucht, warm je op in de hottub naast je tent. Hoe luxe is dat! Op de camping kun je suppen, meedoen aan een yoga-les of gewoon lekker hangen met de kinderen die zich in de buitenlucht heel goed vermaken.

Surfana Beachcamp de Lakens in Bloemendaal

Dit is een geweldige camping voor de sportieve gezinnen onder ons. Er worden hier namelijk surflessen gegeven voor jong en oud. En dat, gewoon in de Nederlandse Noordzee. Na een dag surfen schuif je zo aan voor een vegetarische maaltijd en dit zit ook nog eens bij de prijs in. Geen kook-stress dus, maar genieten van een lekkere en gezonde maaltijd. In je glamping-tent, bijvoorbeeld de safaritent, overnacht je in heerlijke bedden. Er is een elektrisch kacheltje aanwezig voor de koudere nachten. Nog een plus van Surfana Beachcamp is dat je middenin de duinen van Nood-Holland bent en dus zo het strand oploopt.

Camping Kallumaan in Flevoland

Zoek je hippie vibes, een festival sfeertje en slow down in een camping? Ga dan eens naar Kallumaan in Flevoland. Het terrein is een soort vakantiedorp aan het water, in de natuur. Het is een creatieve plek waar kampvuurtjes worden gestookt, waar je kan suppen en spelen in de modderglijbaan of de natuurspeeltuin. Je geniet er van (vegan) eten, houtgestookte pizza's en vers ontbijt uit de campingwinkel. Voor een echt vakantiegevoel hoef je de hele camping niet af.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.