Snap
  • Vakantie dagje weg
  • zwangerschap
  • vakantie
  • Corona
  • Reisorganisaties

Vakantie en zwangerschap

 Ondertussen ben ik bijna 22 weken zwanger en zouden we 31 mei voor het laatst op vakantie met ons 3tjes. We keken er echt naar uit toen we geboekt hebben in januari. Niet veel later kwam het Corona virus om de hoek kijken met een hoop maatregelen en onduidelijkheid. De vakantie de we hebben geboekt is naar Spanje oftewel het episch centrum van het virus. Zelf hebben we al snel de keuze gemaakt om voor de gezondheid van ons allemaal niet op vakantie te gaan. Als zwangere vrouw heb je minder weerstand en loop je wat meer risico.

Op het moment dat je dan de keuze maakt verwacht je met je reisorganisatie wel een passende oplossing te vinden, maar helaas blijkt dat niet zo te zijn. De emoties gaan van boosheid en teleurgesteld naar enorm verdrietig. In plaats van duidelijkheid laten ze je in de kou staan en denken ze niet mee. Omboeken voor het najaar is geen optie, want dan zal ik gaan bevallen en heb je er kindje bij. Met een pasgeboren ga je ook zeker niet op vakantie. 

Het reisbureau heeft zijn best gedaan voor een oplossing, maar het lijkt erop dat deze niet gaat komen. Omboeken of de vakantie door laten gaan is geen optie. Annuleren is een optie met hoge kosten. Vandaag is het 22 dagen voor vertrek en we zitten nog steeds in onduidelijkheid en het geeft stress. Je weet niet waar je aan toe bent e wordt afgescheept met wacht maar af. Ik ben het wachten wel zat, want we gaan niet op vakantie en willen dit deze zomer ook niet. We kiezen voor de veiligheid voor ons gezin en ons ongeboren kindje. 

De naam van de reisorganisatie noem ik niet, maar de meesten hebben vast vermoedens of zitten met hetzelfde dilemma.