Snap
  • Vakantie dagje weg
  • zomervakantie
  • italie
  • gezinsvakantie
  • Backtoreality
  • #genietenmeteengroteG

Vakantie blog deel 2

Vandaag zit ik niet op een strandbedje maar wel in de zon, omringd door mijn mannen. Ik kijk onze tuin in waar Youp heerlijk speelt en de laatste vakantiewasje wapperen in de wind. En af en toen komt er zo’n heerlijk frisse geur voorbij…

De laatste dagen zijn voorbei gevlogen… We zijn een dag met de boot het meer op geweest. In het Lago Maggiore liggen 3 prachtige eilanden, Isola Bella is de bekendste. Het bloemen eiland, dus daar gingen we als eerst naar toe. In mijn beleving konden we gewoon de tuin bezoeken (oké dat was 10 jaar geleden zo) maar al snel kwamen we erachter dat we tickets moesten kopen voor het kasteel en de tuinen. Prima, wij in de rij, Corona QR code bij de hand en gaan. Helaas pindakaas, kinderwagens mochten niet naar binnen. Top, had dat even gemeld voor we in de rij gingen staan!

Maar ze hebben wel lekker koffie op de eiland.

Eenmaal op Isola Pescatori aan gekomen hebben we lekker rond gestruind over het eiland en souvenirtjes gekocht voor thuis. En hebben we heerlijk pizza gegeten in een smal steegje waar pizzabakker Mario, Fabrizio, Valentino of iets in die trant nog zelf de bestelling op komt nemen. Wij zoeken vaak de leuke kleine tentjes op waar de locals zitten en niet zozeer die massale terrassen vol toeristen. Al met al een zeer geslaagde dag, en Youp vond het fantastisch op de boot.

Daarna hebben we nog een paar heerlijke stranddagen gehad want het einde van de vakantie naderde. Geef Youp af en toe een ijsje, een auto en een schep. Een mega zandbak lees; strand. En het kind is helemaal in zijn element.

Ons mannetje heeft het zo goed gedaan. Het is niet niks om 1000 km van huis te worden neer gepland door je ouders in een heel ander land. Een ander klimaat en een heel ander ritme. Hij is gegroeid in zo veel opzichten. Hij is veel zelfstandiger geworden, heeft nieuwe woordjes geleerd en genoot zichtbaar van non stop papa en mama om zich heen. Het lijkt wel of alles op vakantie opeens in een sneltreinvaart gaat. En ook wij zijn gegroeid, niet alleen in omvang door al het lekkere eten. Maar ook als mens, als geliefden en als ouders. Het was zo fijn! Even genieten van helemaal niks en tegelijkertijd van alles.

Morgen begint het “gewone” leven weer en dat is dus helemaal prima. We hebben genoten en nieuwe herinneringen gemaakt. Zo hoort een vakantie te zijn…

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Anne?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.