Snap
  • weekendjeweg
  • peuter
  • schoolkind
  • vakantie
  • kamperen

Met kinderen naar de grotten van Han

Een heerlijk weekendje weg in de Belgische Ardennen

Verblijf op de Cocoon village en kom helemaal tot rust

Cocoon village

Cocoon village is de bijbehorende glamping van de grotten van Han. Op deze glamping staan 30 ingerichte Bell tenten. Centraal staat een grote stretchtent met banken eronder. Hier kan je fijn zitten en in de middag kan je hier een drankje halen, wordt er een rustig muziekje gedraaid en staat er speelgoed voor de kinderen. Verderop is ook een kleine speeltuin. Cocoon village ligt op 6 minuten loopafstand van het domein van de grotten van Han. Wij hebben hier een heerlijk weekend in de natuur doorgebracht.

Snap
Snap

De grotten van Han

De Grotten van Han vormen een stelsel van onderaardse grotten in Han-sur-Lesse. Het geheel staat bekend als een van de grootste grottencomplexen van Europa. Ga je de grotten bezoeken, dan kan je kiezen voor de korte (1:15min) of lange (2uur) route. Onze twee jongens van 6 en bijna 3 jaar hebben de route zelf gelopen, onze dochter van 1 jaar namen we mee in de draagzak. De wandeling was goed te doen en de tour eindigde met een mooie licht en geluid show in de grot.

Snap

Wild park van Han

Op het domein van de grotten van Han, ligt ook het bijbehorende wildpark. Je kan deze bezoeken met een safari bus of te voet. Wij bezochten wandelend het wildpark. Neem indien nodig een wandelwagen mee, want de wandeling is ca. 6km. Wij vonden het wildpark super leuk. De natuur is prachtig en onderweg kom je vele diersoorten tegen, in mooie verblijven (zelf beren!) Voor de kinderen is er onderweg genoeg te doen, er zijn speelmogelijkheden, hangbruggen en klimparcoursen. 

Snap
Snap

De grotten van Han liggen op 3,5uur rijden vanaf Utrecht. Wij vonden dit een erg leuk weekendje weg. Lees meer over onze ervaring op: www.reizen-met-kids.nl


Snap

https://www.reizen-met-kids.nl/weekendje-weg/1783459_grotten-van-han-belgische-ardennen