Snap
  • Vakantie dagje weg
  • spanje
  • autovakantie
  • reizenmetkinderen
  • roadtrip
  • autoreismetkinderen

Roadtrip zuid Spanje - 5000 kilometer en drie kleine kindjes op de achterbank

Ga mee op reis

(Blog 1 uit de reeks 'Roadtrip zuid Spanje, 5000 kilometer op de teller en drie kleine kindjes op de achterbank)

Nog een week

Nog een week en dan hebben de kindjes hier vakantie. Onze zomervakantie ziet er dit jaar heel anders uit dan vorig jaar. We verhuizen deze zomer naar onze tijdelijke woonunit omdat we voor de tweede keer een huis gaan bouwen. Behalve dat we deze zomer dus op onze eigen ‘camping’ bivakkeren gaan we ook nog even op vakantie, maar dan in eigen land.

Ga mee op reis

Het merendeel blijft nu thuis vanwege Corona, dus het vakantiegevoel zal wat anders zijn. Minder paella’s, minder zand tussen je tenen en minder siësta’s om even te ontsnappen aan de brandende zon.

Daarom neem ik jullie de komende tijd mee naar onze zomervakantie van vorig jaar. Met alleen een volgeladen auto vertrokken wij voor vier weken richting Spanje. Een lange autorit was niet nieuw voor ons, maar deze keer was het anders. Nu was de achterbank volledig gevuld met drie kleine meisjes en besloten we toch nét wat verder te rijden en nét wat langer te gaan. Het was onze wens om een mooie route te rijden, verschillende nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen leren kennen, genieten van alles wat we onderweg tegenkomen en verschillende slaapplekken uitproberen. Na maanden voorbereiding en voorpret lag daar dan uiteindelijk onze uitgestippelde route; een roadtrip tot aan het zuiden van Spanje.

Cijfers

In totaal 28 dagen onderweg, 672 uren, we rijden in totaal meer dan 5000 kilometer en overnachten op 8 verschillende slaapplekken.

Waar sommige mensen ons misschien voor gek verklaren, zouden wij het zo weer doen. Wie zegt dat je met kinderen bijna verplicht bent om in een resort te gaan bivakkeren of op één camping te vertoeven? Het vergt een goede voorbereiding, planning en teamwork, maar het is uiteindelijk één groot geweldig avontuur. Niet ‘ondanks’ kinderen, maar juist mét kinderen!

Ga mee op reis

Tijdens onze reis heb ik veel geschreven, genoeg inspiratie dus het ging vanzelf! Om meer mensen mee op reis te kunnen nemen, zal ik de komende tijd alles nog een keer op Mamaplaats delen. Om de dag weer een nieuw avontuur. De mooie, grappige en soms spannende avonturen en het inspirerende gekwebbel op de achterbank. Inmiddels heb ik heel wat DO'S (en DON'TS) over verre autoreizen met kleine kinderen weten te verzamelen. Ik zal ze na deze 'reis van verhalen' (en foto's) met jullie delen.

Volg Inspirerend Gekwebbel op Instagram of Facebook om op de hoogte te blijven van deze verhalen en ga mee op reis!

Disfruta el viaje! 

Snap