Snap
  • Vakantie dagje weg
  • genieten
  • uitjes
  • gezinsuitje
  • qualitytime

Plukboerderij

Een uitje met en voor je kind

Afgelopen maandagochtend ben ik samen met Bo naar een plukboerderij geweest. Daar hadden wij afgesproken met een mama die wij via insta hebben leren kennen en waar wij er per toeval achter kwamen dat onze kindjes in dezelfde groep zitten, maar een andere dag naar de opvang gaan 🙆‍♀️

Maar goed, terug naar de plukboerderij.. want wat was dat leuk! 

Bo kreeg een emmertje om haar nek waar ze het bakje in kon zetten, zodat ze twee handjes vrij had om te knippen en plukken.

Er stond bij ieder soort fruit of groenten of deze überhaupt geplukt mochten worden, welke rijp waren om te plukken en hóe je ze moest plukken of knippen. 

Er was keus genoeg, dus wij hadden al gauw 5 bakken vol met lekker vers fruit en groenten 

Wij begonnen bij de framboosjes, daarna de aardbeien (deze waren de grootste hit, want die waren groot en mocht ze afknippen 😉) en toen een paar komkommertjes en sperziebonen . 

Aangezien het bloedverziekend heet werd in de kas, zijn wij even gaan uitwaaien voordat we verder gingen in kas no. 2

Hier vonden wij de aalbessen, Japanse wijnbessen, pruimen, kersen, bramen en de perziken die echt werkelijk fantastisch roken 🤤

Helaas gold er een regel dat je niet mocht proeven voordat je had afgerekend (€1,- per 100 gram) dus moesten wij nog even geduld hebben. 

Terug naar kas 1, omdat daar een heel leuk fiets parcours lag en onze bakken fruit die we in een krat hadden verzameld. De meiden hebben heerlijk geracet en moeders verzamelde nog even wat snijbonen.

Na het afrekenen hebben wij buiten een glaasje limonade gedronken van hun eigen frambozen siroop en konden de kids nog even los in de (ietwat krakkemikkige) speeltuin.

Helaas voor Bo kon ze geen paardje rijden die dag, maar ze heeft zich meer dan vermaakt!

Tip: neem kleinere kids mee in een draagzak; de buggy kan niet mee in elk pad

Wat zijn jullie favoriete uitjes met de kids?