Snap
  • kamperen
  • 11 maanden
  • zomervakantie
  • Mama
  • ervaring

Onze eerste vakantie!

Kamperen met 11 maanden.

Het was 4 jaar geleden het plan op vakantie te gaan naar Kroatië. Net het hele gezin! Mijn vader, zijn vrouw, mijn stiefbroertjes met elk een vriend en wij samen. Een vakantie die we al een aantal jaar in die samenstelling deden. Helaas kwam tante "Corrie".. en we weten allemaal hoe dat ging. Plannen werden bijgesteld en we hebben uitgeweken naar de Belgische Ardennen, het jaar daarop de Belgische kustlijn. 2021 zeiden we, wat er ook gebeurd, volgend jaar gaan we sowieso naar Kroatië!

Tot wij besloten iets anders te plannen, ik raakte doormiddel van IVF zwanger en zou rond de vakantieperiode rond 35 weken zwangerschap zitten. No way dat ik dan 1600km van huis zou zijn.. dus vakantie in eigen land! Een fijn huisje op Roompot vakantieparken in Mierlo. Volgend jaar gaan we zeker.

Hoe dichter we richting deze zomer kwamen, hoe groter de twijfel werd. 2 dagen (incl overnachting) in de auto, met een kleintje van 11 maanden? Nee.. toch maar wat dichter bij huis en besloten voor Luxemburg te kiezen! Een kleine 3 uurtjes rijden tot plaats van bestemming.

De heenreis was super! We gingen rijden rond de tijd van Noan zijn ochtend dutje. Dus de eerste 1,5 uur heeft hij lekker geslapen. Na de lunch was hij vrolijk aan het brabbelen tot we op de camping aan kwamen. Na het inchecken en aangekomen op onze staanplaats moest natuurlijk de vouwwagen waarmee we kwamen worden opgebouwd. Heel fijn met de extra handjes van opa en oma! Terwijl oma, Noan bezich hield, hebben wij in een uurtje tijd de boel opgebouwd. Daarna is Jeffrey gaan helpen hun vouwwagen op te zetten en heb ik met "hulp" van Noan alles opgeruimd en ingeruimd.

Al snel is het laat en zit zo'n eerste dag erop. Noan liep die eerste nacht onrustig en heeft uiteindelijk lekker bij ons gelegen. 

Het was heerlijk om te zien hoe Noan genoot op vakantie! Lekker vrij, spelen in het zand en gras. Spetteren in zijn zwembadje en alles ontdekken! De buitenlucht heeft een heerlijke invloed op hem. We hielden zijn ritme van thuis gewoon aan. Op vaste tijden zijn eten (oke, het kon wel eens een half uurtje afwijken, maar niet extreem veranderd) elke ochtend en middag een dutje, en zoals thuis na de laatste fles om 7 uur, lekker na bed voor een goede nachtrust. 

Maar we spenderen natuurlijk niet 2 weken alleen op een camping. Natuurlijk willen we ook wat zien en doen! We zijn o.a. gaan lopen bij Müllerthal Trail. Niet de volledige route natuurlijk maar een deel hiervan. Met een buggy totaal niet te doen dus, hup.. in de draagzak en mee! Hoewel hij het de eerste keer niet leuk vond, was hij vrolijk aan het rondkijken en aan mijn haren aan het trekken de keer daarna!

Onze eerste kampeer ervaring met een kleintje is onze echt reuze meegevallen! Van alle dingen die ik voor mij had voorgesteld voordat we vertrokken, hebben we van alles de beste outcome gehad. Hij had plezier, sliep de hele nacht door, zelfs met de heftige onweersbuien, was vrolijk en lekker aan het ontdekken met al het nieuws om zich heen!

Volgend jaar gaan we weer een stukje verder rijden. Maar met dit in ons achterhoofd moet dat helemaal goedkomen!