Snap
  • safari
  • tanzania
  • Baby
  • Nachtje weg
  • Dagje weg

Manu's eerste Afrikaanse safari

Leuke en spannende momenten met onze 6 maanden oude zoon

Afgelopen week was het eindelijk zover: voor het eerst een nachtje weg met ons zoontje Manu, samen met mijn man en zus uit Nederland (die bij ons op bezoek was in Tanzania). 


Op het programma stond een nachtje kamperen op onze favoriete camping en een safari in Tarangire National Park. 

Snap

Papa de safari gids, Manu en Mama!

De dag van de safari werden we wakker in een grote tent met heerlijke bedden, met de geur van de natuur en het geluid van aapjes en andere dieren. Na het ontbijt brachten we al onze spullen naar de Jeep en vertrokken we naar Tarangire National Park.

Snap

Onze heerlijke tent op de camping.

Eenmaal aangekomen zagen we allerlei wilde diersoorten: zwijntjes, gazelles, olifantkuddes, giraffes en verschillende vogelsoorten, waaronder de vorkstaartscharrelaar: mijn persoonlijke favoriet!


Manu zat tijdens de safari in de Maxi Cosi met een klamboe eromheen. Tijdens het stilstaan pakte ik hem er lekker bij, voor een voeding of om een poging te doen om samen naar de dieren te kijken. Hij vermaakte zich prima met wat speelgoed en alles wat er in de Jeep te zien en te beleven viel.


Voor de lunch maakten we een stop bij Matete picnic site. Terwijl mijn zus van het uitzicht genoot, zocht ik samen met Manu een lekker plekje uit om te zitten. Ik draaide me even om naar Manu, toen ik plotseling een ruk aan mijn tas voelde: ik stond oog in oog met een aap die er met mijn tas vol koffie vandoor wilde gaan!


Inuïtief dreidge ik, waarop de aap nog een keer aan de tas trok en terug dreigde. Ik dreidge vervolgens nog iets serieuzer, waarop de aap zich gewonnen gaf en vertrok. Voor we onze weg vervolgden, keken we nog even naar de aapjes op de picnic site. Manu vond het reuze interessant! Om de 5 minuten klonk er wel ergens een hoge gil of een kreet van een toerist die beroofd werd van een appel of een banaan door de aapjes. 

Snap

Aapjes op de picnic site

Na de lunch vervolgden we onze safari. Na een tijdje speuren, hadden we het geluk een groep leeuwen te treffen die een buffalo had gevangen en van het karkas te zat te smullen! Wat een bijzondere belevenis was dat. De omgeving vulde zich met andere safari Jeeps. 


Het was er muisstil, tot Manu besloot om luidkeels te kletsen en te kirren. Af en toe keek er zelfs een leeuw op van zijn geluidjes. Na dit onwijze hoogtepunt begonnen we aan de terugreis naar Arusha. De terugreis was pittig gezien Manu het na een volle dag in de auto wel zat was. Gelukkig kwam ook aan die rit een einde en konden we thuis lekker uitrusten.

Snap
's avatar
10 maanden geleden

Het was een geweldige ervaring met jullie🥰 en Manu heeft het zo goed gedaan,tante is trots op hem❤️

Mamaplaats's avatar
10 maanden geleden

Wauw, wat gaaf!😍

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mama.in.tanzania?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.