Snap
  • Vakantie dagje weg
  • #oma
  • #mamaplaats
  • #ontspannen
  • nachtjeweg
  • #weekendjeweg

Jarig! En voor het eerst een nachtje weg zonder de kleine.

Je kind bij de oppas brengen:

Mete Kaan is nu bijna twee jaar en hij heeft nooit een nacht zonder ons doorgebracht. Als ik een keer iets voor mezelf wil doen of een paar uurtjes even met vriendinnen wil zijn, heb ik altijd wel oppas. Een nacht zonder Mete Kaan doorbrengen, dat idee vond ik toch wel een beetje eng.

Ik ben een van een tweeling en mijn zus heeft zelf twee kinderen. Voordat ik zwanger was had ik soms wel gesprekken met mijn zus over je kind bij de oppas brengen voor een nachtje of weekendje weg. Ik bood mezelf als trotse tante op om een keer op te passen op haar kinderen als zij een keer een ochtend wilden uitslapen. ‘Dat komt wel een keertje’ zei mijn zus toen. Hoe zou het mij afgaan om mijn kind bij de oppas te brengen om een nachtje op stap te gaan ?

Een nachtje samen weg in Volendam!

32 jaar! Afgelopen vrijdag op 9 april was ik jarig. Mijn partner had een paar weken van te voren al aangekondigd dat hij plannen voor ons tweetjes had om mijn verjaardag te vieren. Het is natuurlijk heel lief dat hij plannen voor ons samen maakte en ik raakte er ook enthousiast van, maar had geen idee hoe dat zou zijn zonder Mete Kaan in mijn buurt. We gingen de ochtend op mijn verjaardag gezellig ontbijten bij mijn schoonouders. Mete Kaan slaapt sinds een paar maanden helaas niet meer in zijn eigen bedje, dus gaf ik mijn schoonouders alle instructies om hem in slaap te krijgen.

Samen liepen we in Volendam, genoten we van het heerlijke weer. We hadden ook een hotel geboekt met een heerlijk bubbelbad erin. In mijn hoofd was ik zo ontspannen. We hadden nog het een ander meegemaakt en met Corona erbij hadden we soms echte ‘breakdown’ momenten. Deze dag zou ons echt heel goed doen. We hadden het tijdens ons uitstapje alleen maar over hele positieve dingen en onze plannen in de toekomst met elkaar. Af en toe hadden we momenten die ons lieten denken aan Mete Kaan. We zagen op terras een kat en begonnen toen te lachen. ‘Als Mete Kaan hier was, dan zou hij nu achter die kat aan gaan’ zei ik dan. Op sommige momenten was ik benieuwd hoe het met Mete Kaan ging en stuurde mijn schoonmoeder ons een watsapje met een update. Ik maakte me helemaal niet zorgen om Mete Kaan. Ik was even vergeten dat ik mama was en genoot oprecht van de rust We hebben heerlijk uitgeslapen en van elke tijd van samen zijn genoten. Achteraf gezien denk ik dat ik nu vaker een nachtje weg kan en misschien op langere termijn zonder kind op vakantie. Ik voel me hierdoor niet slecht of krijg geen enge gedachten. Mijn kind is in goede handen van mensen die ik vertrouw en met liefde voor hem willen zorgen. Je bent niet een slechte moeder als je een keer wat meer tijd voor jezelf wilt of jezelf een keer wilt opladen door een nacht alleen op stap te gaan. Doe wat goed voelt voor jou!

Vind jij het moeilijk om een dagje erop uit te gaan zonder je kind(eren) ?  Wat zijn jouw ervaringen hierbij ? Ik lees je reactie graag onder mijn blog!