Snap
  • Vakantie dagje weg
  • bakfiets
  • Bakfietsmoeder
  • babboe
  • mamaplaatscollab
  • vierjevakantie

Hét vakantiegevoel zonder vakantie!

Zomer 2020. Een zomer die anders is dan alle andere zomers. Vakantieplannen die in het water zijn gevallen, of waarvan je nog steeds niet weet of ze wel door kunnen gaan. Zo jammer. Maar toch kan je ook in deze tijd het ultieme vakantiegevoel beleven, gewoon dichtbij huis. Lekker eropuit in eigen buurt. Want ook daar zijn vast genoeg mooie plekjes te vinden. Zo wonen wij in de buurt van het strand en zullen we daar komende vakantie weer veel te vinden zijn. Maar ook een meertje hier vlakbij of het park in de stad zijn fijne plekken voor genoeg vermaak! De kinderen kunnen er lekker spelen en ook de hond gaat dan vaak mee. 

Toen Ole oud genoeg was om voorop de fiets te zitten, merkte ik al snel dat ik fietsen met een kind voorop en een kind achterop echt doodeng vond

Vorig voorjaar kochten we een bakfiets om dit soort uitjes met het gezin te kunnen maken. Een bakfiets! Nooit gedacht dat ik die nog eens zou kopen. Maar toen Ole oud genoeg was om voorop de fiets te zitten, merkte ik al snel dat ik fietsen met een kind voorop en een kind achterop echt doodeng vond. Ik voelde me zo instabiel en een ritje naar het strand was op die manier voor niemand ontspannen. Juna zou dat najaar naar school gaan en ik zag de welbekende schoolrun helemaal niet zitten op een normale fiets. En dus besloot ik eens een proefrit te maken op een bakfiets. Ik was meteen om! Wat fietst dit fijn, zelfs met flink gewicht voorop. We gingen voor een elektrisch model, de Babboe city-e , die we zo snel mogelijk na de proefrit kochten, zodat we er nog die hele zomer plezier van konden hebben. En dat hadden we! We zijn zo vaak naar het strand en het meer gefietst, met kinderen, hond, picknickmand en zwemspullen in de bak.

Snap

En ook deze zomer weet ik zeker dat we de bakfiets weer vaak gaan gebruiken. Is het niet ons eigen idee is, dan vraagt Ole er wel om. De fiets staat bij ons in de achtertuin en hij gaat er geregeld bij staan. Dan roept hij “iet, iet”. Met andere woorden: “ik wil op de fiets”. Als we dan onderweg zijn, geniet hij volop. En ik ook, van het uitzicht op die twee blonde koppies voorin de bak. Met de haren in de wind. Wijzend naar al het moois wat ze zien. En het grappige is dat niet alleen wij daarvan genieten, maar ook veel tegenliggers onderweg. Vooral als de hond er ook nog bij zit, blijkbaar is dat een heel aandoenlijk plaatje. Gewoon een klein feestje om onderweg te zijn.

Snap

Soms doen we een rondje bij ons in de buurt, en soms maken we er een heel dagje uit van. Kort of lang op pad, we hebben dat gevoel van vrijheid en van echt even weg zijn. En dan zijn we niet eens echt op vakantie. Het komt misschien niet helemaal in de buurt van die gedroomde reis, een vakantie aan de Middelandse zee of een weekje op een prachtig eiland. Maar een bakfiets kan nu wel een fijne bestemming voor je vakantiegeld zijn. Als je nu een elektrische bakfiets van Babboe koopt, krijg je een gratis kettingslot met de code vakantie2020.

Snap
's avatar
4 jaar geleden

Tip: Wel hondje in bench of zo.. Kan j boet krijgen anders

's avatar
4 jaar geleden

Ik denk dat je de investerng er wel uithaalt. Op vakantie ga je bijvoorbeeld 3 weken en van zo'n fiets heb je - hopelijk- jaren plezier

's avatar
4 jaar geleden

Jullie hond is echt zo cool 😂 😂 😂 😂 😂 😂

's avatar
4 jaar geleden

Wat mooi die zwarte bakfiets, ik zie meestal die houten - heel gaaf dit!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij iris_vl?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.