Snap
  • Vakantie dagje weg
  • Herfstvakantie
  • speelplezier
  • herfstactiviteiten
  • lockdown
  • Staycation

Herfstvakantie tips rondom huis

Corona-proof tips voor een leuke staycation in de herfstvakantie

De persconferentie van 13 oktober was wellicht geen verrassing, maar de maatregelen vallen ons toch weer rauw op het dak. Geen volledige lockdown, maar toch een heleboel beperkingen, die het leven weer minder 'normaal' maken. Zeker met de herfstvakantie om de hoek vraagt dat weer behoorlijk wat flexibiliteit van de meeste ouders. Want wat ga je doen in de herfstvakantie rondom huis? Ik geef je tips om je bezig te houden tijdens je staycation.

Ga de natuur in

Nederland heeft enorm veel prachtige natuur. Niet alleen de bekende natuurgebieden zijn mooi, maar in jouw buurt is vast ook wel een stukje bos of een strand te vinden. Vaak zijn deze stukjes natuur groot genoeg om de afstand tussen je gezin en dat van anderen ruim te kunnen bewaren. Ga fietsen, ga wandelen, of zoek eens een leuke natuurspeeltuin op in de buurt. Kijk op de website van IVM voor een mooie natuurspeeltuin in jouw buurt.

Tijdens je herfstwandeling is het natuurlijk ook leuk om te zoeken in het bos naar mooie herfstschatten, zoals gekleurde bladeren, dennenappels, eikels en kastanjes. Bewaar ze thuis op een leuk plekje, om ook een beetje de natuur in huis te halen.

Ga naar de bibliotheek

Veel bibliotheken organiseren activiteiten tijdens de herfstvakantie. Samen knutselen, samen lezen of spelletjes spelen in de bibliotheek. En natuurlijk leen je er ook de mooiste herfstboeken, om thuis samen onder een dekentje te lezen.

Snap

Kinderboerderij, museum of dierentuin

Gelukkig zijn, in tegenstelling tot de eerdere lockdown, niet alle openbare gelegenheden gesloten. Daarom is het tijdens de herfstvakantie prima mogelijk naar de kinderboerderij, een (kinder)museum of de dierentuin te gaan. Vermijd wel in alle gevallen drukte, om het zo corona-proof mogelijk te doen.

Knutselen

Tijdens de herfstvakantie is het de uitgelezen kans om weer een lekker rond de keukentafel te gaan zitten met je kind(eren) om samen te knutselen. Gebruik bijvoorbeeld verzamelde herfstschatten zoals bladeren of kastanjes om mee te knutselen. Denk aan een spinneweb van een kastanje met sate-prikkers en wol; of een mooi kunstwerk met geplakte bladeren en verf. Sowieso is Pinterest je beste vriend als het aankomt op inspiratie ;-).

Bakken met kinderen

Ik sta graag in de keuken, ook met mijn kinderen. In de weekenden, op woensdagmiddag of in de vakanties bak ik ook graag iets samen met mijn jongens. Koekjes, muffins, of donuts; niks is te gek. En de jongens vinden het super leuk om samen te doen. En niet te vergeten; om naderhand samen het lekkers op te eten.

Snap

Spelletjes spelen

Trek je speelgoedkast eens open, en kijk eens welke toffe (bord)spellen je samen met je kind(eren) kunt spelen. Voor de allerjongste hebben we de coöperatieve spellen van Haba. En voor onze 6- en 8-jarige zijn spellen als Catan Junior, Carcasonne (junior), Monopoly en Doolhof favoriet. Of speel een spelletje met tweeën zoals Wie is 't?, Onderuit of Mastermind. Speelplezier gegarandeerd!

Bouwen

Met onze 3 jongens is bouwen een van de favoriete bezigheden. Zeker in de schoolvakanties zoals de herfstvakantie komen de bakken Lego weer tevoorschijn. Niet alleen wordt er gebouwd vanuit de instructieboekjes. Maar onze jongens vinden het ook leuk om zelf bouwwerken te verzinnen.Ook met Kapla worden prachtige bouwwerken en torens gebouwd. In de vakanties houden we ook wel wedstrijdjes wie de hoogste toren kan maken. Hilariteit alom!

Snap

Geniet van de vakantie, en van je gezin! En blijf gezond!

Wat ben jij van plan deze herfstvakantie? En heb je nog andere tips voor leuke activiteiten in en rond huis? Laat het me weten, zo inspireren we elkaar. Hele fijne vakantie!