Snap
  • Vakantie dagje weg
  • bakfiets
  • mamaplaatscollab
  • vierjevakantie
  • baboebakfiets
  • electrische

Geen kroegentocht maar een bakfietstocht!

Je kent allemaal wel die mannen (of vrouwen) die op kroegentocht gaan!? Ha, ja, dat deden we maar dan net wat anders! Hier in België zijn sinds woensdag de speeltuintjes eindelijk weer open! Dus hielden we een super leuke fietstocht langs een paar speeltuintjes in ons eigen dorp! We eindigde onze fietstocht ook met een gezellige picknick.

Ik zette de jongens in mijn Baboe-curve bakfiets. Allemaal een helm op! Yes, ook mama want dat willen de jongens absoluut!” Want mama als we dan vallen mag jou hoofd dan wel kapot?” Met de twee jongens er in en nog wat extra bagage ben ik wel blij dat ik koos voor een elektrisch exemplaar. Best hard trappen met kids er in, al voel je er nu helemaal niets van!

We vertrekken naar ons eerste punt waar we afspraken met Mémé (mijn mama en de oma van de jongens). We cruisen heerlijk op hoge snelheid op ons doel af! We halen vlotjes 26 km per uur. In het begin was dat erg wennen om zo te fietsen maar na 2 jaar ben ik gewend en zou ik geen andere fiets meer zou willen hebben! Onderweg zitten de jongens heerlijk te lachen en te praten, ik geniet hier elke keer zo van!

Met de twee jongens er in en nog wat extra bagage ben ik wel blij dat ik koos voor een elektrisch exemplaar

Snap

Daar is Mémé de jongens zwaaien en roepen blij dat er ook een speeltuin is! We kunnen de fiets makkelijk dichtbij zetten zo hebben we steeds alles dicht bij de hand. Na een half uurtje spelen fietsen we door naar de volgende speeltuin! Finn klimt makkelijk zelf uit de bak, zo hoef ik enkel Thor er nog uit te tillen. Tijd voor het tweede speeltuintje!

We wonen dicht bij de snelweg waardoor we vaak over de grote brug moeten fietsen om de andere kant van het dorp te bereiken. Hier voel je dat de fiets wat moeite heeft maar op de hoogste ondersteuning geraken we er heus wel! Heerlijk cruisen door wijken die we nog niet echt goed kennen, zo kom je weer van alles tegen!

De jongens spelen en mijn mama en ik kunnen rustig even bijpraten. De jongens krijgen honger dus we springen weer op de fiets! Bij het instappen kunnen ze dit wel alle twee zelf. Zowel Finn als Thor kunnen er zelf in klimmen en gaan flink zitten. Riempjes vast, helmen op en weg zijn we!

Hop naar de volgende, ik vind het heerlijk dat ik nu zonder problemen lange afstanden kan afleggen zonder dat ik echt moe word van het trappen. Ik beweeg wel en dat is het belangrijkste. Helaas kunnen we bij de volgende speeltuin moeilijk bereiken. Ze hebben een fiets-sluis geïnstalleerd waardoor we er met de bakfiets niet door kunnen. Na even doorfietsen vinden we een gezellig plekje, waar we heerlijk kunnen smullen!

Vier jij je vakantie ook met een heerlijke bakfietstocht?

Wist je dat je nu je nu een gratis slot krijgt bij een elektrische Babboe met de code: vakantie2020. Het is nu het ideale moment om je fiets aan te schaffen, zo kan je net als ons de mooiste thuis vakantie ooit krijgen!

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
's avatar
4 jaar geleden

Ooh dat blijft toch mijn ogen uitsteken zo'n bakfiets😍

's avatar
4 jaar geleden

@ellen.daems ik vind hem echt geweldig! Heerlijk rond rijden! Met elektrische stand rij je met gemak 26 km per uur! Alleen gaat de batterij wat minder lang mee! In het begin is het even wennen ik had vaak het gevoel dat hij zou omkippen! Maar is dus even wennen! Ook scherpe bochten is ietsje moeilijker vooral ook wennen om u stuur te durven loslaten 😅... Waar woon je nu? Het enige echte nadeel is dat hij niet zo ver kan gaan als je volle kracht zet!😅🙈 Maar miss moet ik gewoon wat harder trappen en is dat probleem ook weeral opgelost 😅😆

's avatar
4 jaar geleden

Leuk! Wij overwegen ook een bakfiets te kopen en de babbel curve of carve staan ook op ons lijstje. Zijn jullie tevreden? Eventuele minpuntjes?

's avatar
4 jaar geleden

Wow hoe tof is dit

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij two.little.vikings?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.