Snap
  • Vakantie dagje weg
  • baby
  • vakantie
  • Vliegen
  • vliegtuigmaatschappij
  • vliegvakantie

eerste keer vliegen met baby [tips & trucs]

inclusief vlog met onze eerste vlucht & perikelen

Wat spannend, de eerste keer vliegen met baby Charlotte. Het ging zo ontzettend goed en makkelijk, dat we nog veel vaker gegaan zijn daarna. In haar eerste levensjaar heeft ze er acht vluchten op zitten! Ik deel al mijn tips en trucs en laat je ook onze video zien hoe dat ging. 

Voordat we een kind hadden gingen we heel regelmatig op reis. Van weekendjes weg tot hele vakanties, veelal last minute. Ondanks dat ik had gezworen dat met een kindje nooit te gaan doen, is het toch elke keer zo gelopen. Avontuur! 

bekijk hier onze vakantie vlog inclusief de allereerste vlucht van Charlotte

Wat was het spannend, want waar moet je allemaal rekening mee houden? Wat mag je meenemen, wat kan ingecheckt worden en ook belangrijk; wat kost het. Ik zocht alles uit, per vliegtuigmaatschappij. Ik wilde precies weten wat mee mocht en las alle voorwaardes voor, maar belde ook met de klantenservice. 

Wat blijkt, je mag voor een baby ontzettend veel meenemen. Alle voeding, dus ook meer dan 100 ml mag je meenemen. Bij ene maatschappij is dat onbeperkt en kosteloos, bij de ander is dat beperkter en moet het in je eigen handbagage. 

wat moet je weten voor je gaat vliegen met een baby? 

Als je op pad gaat met een baby heb je aardig wat bij je; luiers, doekjes, speen, voeding, noem maar op. Maar hoe doe je dat als je gaat vliegen, met alle restricties en eisen aan de bagage? Dit zijn de basis gegevens die je moet weten: 

 elke maatschappij heeft andere voorwaardes; de gunstigste in easyJet en de meest ongunstige is Transavia. Dat betekent dus niet minder goed, maar alleen 'duurder'. een baby moet altijd in een aparte riem tijdens het stijgen en dalen. Deze krijg je van de steward(ess). Dit geldt ook wanneer je een aparte stoel hebt geboekt voor je baby, ook wanneer je de baby in een draagzak bij je hebt. wanneer je een aparte stoel boekt voor je baby, dan mag je het autostoeltje meenemen en op de stoel plaatsen. voeding voor de baby mag je onbeperkt meenemen, ook vloeibaar. Ik neem altijd een literfles water mee en een thermoskan. de douane controle duurt iets langer. Je kindje moet uit de draagzak of wandelwagen ter controle. Ook kunnen ze de voeding meenemen naar een aparte kamer voor controle. 

lees hier alles over vliegen met een baby [inclusief KLM, easyJet en Transavia]