Snap
  • Vakantie dagje weg
  • reizen
  • griekenland
  • Reisblog

7 tips voor reizen in Griekenland

Hoewel het nieuws vol staat met negatieve verhalen over de financiële en immigrantencrisis die Griekenland de afgelopen jaren heeft overspoeld, zijn er nog steeds veel redenen om een bezoek te brengen. De prachtige stranden, het prachtige berglandschap, het heerlijke eten en het warme Helleense welkom zijn maar een paar voorbeelden. <br /><br /> In dit blog geef ik tips om een heerlijke vakantie tegemoet te gaan in dit prachtige Zuid-Europese land. Vorig jaar hebben mijn partner en ik dit prachtige land bezocht. Dus, we hebben toen onze auto opgegeven voor <a href="http://w.schipholparkerenvergelijken.nl/">lang parkeren op Schiphol</a>, hebben onze spullen gepakt en zijn in het vliegtuig gestapt. Op naar een heerlijke tijd in het wonderschone Griekenland!

1. Deel de rijkdom

Probeer zoveel mogelijk bij onafhankelijke hotels en restaurants te slapen en te eten. Sinds de economische crisis zijn veel Grieken afhankelijk van de inkomsten van toeristen.

De economische crisis heeft er eigenlijk toe geleid dat de meeste villa-, pensioen- en kleine hoteleigenaren hun prijzen hebben verlaagd en meer bereid zijn om te onderhandelen over de prijzen.

En wie wil er nu elke dag hetzelfde resortbuffet eten, als er een keuze is uit authentieke tavernes in de buurt?

2. Vermijd het hoogseizoen

Tenzij u in de hoogzomer moet gaan vanwege de schoolvakanties, probeer dan buiten het hoogseizoen van eind juli tot eind augustus te komen. In deze periode is het weer zinderend heet, stijgen de prijzen en wordt het overal overvol omdat de Grieken zelf ook op vakantie zijn.

In mei en juni zijn er warme dagen, met een wildgroei aan flora, en frisse nachten, terwijl september en begin oktober gouden dagen bieden en de zee nog steeds haar zomerhitte vasthoudt. Deze periodes zijn dus erg aantrekkelijk als je niet gebonden bent aan vaste vakanties!

3. Zwerven op het vasteland

Trap niet in de val om Griekenland alleen met zijn eilanden te associëren. Het vasteland heeft veel te bieden, van het imposante Pindos-gebergte in het noorden tot de lege gouden stranden van de westelijke Peloponnesos. Het heeft ook het grootste aantal archeologische plaatsen.

Reizen tussen de belangrijkste steden is gemakkelijk op het uitgebreide KTEL-busnetwerk, met lokale diensten die uitstralen naar de dorpen.

U kunt ook gebruik maken van de beperkte maar uiterst goedkope nationale treindienst voor een aantal belangrijke bestemmingen.

Snap

4. Ga eilandhoppen

Het lijdt geen twijfel dat de gouden eeuw van het eilandhoppen in de jaren '70 en '80 lag, en de meeste mensen houden nu vast aan één eiland per vakantie. Maar Griekenland kent zo veel mooie eilanden, dat het land zich perfect leent voor een eilandhopping-vakantie.

5. Omhels de Griekse tijd

Punctualiteit staat in Griekenland niet hoog in het vaandel. Er is een mediterraans geloof dat de meeste dingen kunnen worden uitgesteld en er hoeft niets overhaast te worden gedaan: het Spaanse "mañana" staat gelijk aan het Griekse "avrio".

Verwacht dus niet dat de service in een restaurant snel is of dat het vervoer altijd op rolletjes loopt.

6. Wees cultureel gevoelig

De meeste jongere Grieken beschouwen zichzelf als modern en ruimdenkend - maar de oudere generatie heeft een ingesleten conservatisme en de orthodoxe kerk heeft nog steeds een grote invloed.

Naaktheid wordt afgekeurd van de aangewezen stranden en het is beter om geen kerken of kloosters te bezoeken in schrale shorts of topjes.

7. Pas op voor de routebeschrijving en de voorschriften

Er zit veel waarheid in het adagium dat als je vijf Grieken vraagt hoe je ergens kunt komen, je vijf verschillende antwoorden krijgt. Maar maak je geen zorgen - een beetje verdwalen hoort bij het plezier.

Het is vergelijkbaar met regels en voorschriften zoals het dragen van veiligheidsgordels of valhelmen, of het niet roken in openbare gelegenheden. Deze worden allemaal regelmatig genegeerd, maar het is aan u of u dit voorbeeld volgt.

Er is een mediterraans geloof dat de meeste dingen kunnen worden uitgesteld en er hoeft niets overhaast te worden gedaan: het Spaanse "mañana" staat gelijk aan het Griekse "avrio".