Snap
  • Vakantie dagje weg
  • Herfstvakantie
  • Mamavantwee
  • herfstmetkids
  • budgettips
  • herfstactiviteiten

5 tips voor een zonnige herfstvakantie 🍁 πŸ„

Eerder kon je al mijn vijf tips lezen voor een regenachtige herfstvakantie. Vandaag deel ik mijn tips voor een zonnige herfstvakantie. Wat kun je allemaal doen met lekker weer en de prachtige natuur!

1. Ga wandelenWel een beetje voor de hand liggende tip natuurlijk. Overal staan wel bomen. Of je nu in de stad of dorp woont. Ga lekker op zoek naar bladeren. Doe een herfstbingo. De mamaplaats herfstbingo was een groot succes bij Jaron.Β En anders lekker de laarzen aan na een regenbui en springen in de plassen maar!

2. Ga op zoek naar kriebelbeestjes.Β Kinderen vinden het ontdekken van de wereld fantastisch. Je kunt erop uit gaan. Maar misschien heb je in je eigen tuin wel een steen liggen. Til die steen eens op en ontdek samen met je kind welke insecten er allemaal onder leven. En welke insecten zijn er nog meer in je tuin. Er zijn vast genoeg spinnen of lieveheersbeestjes te vinden. Als mama moet je misschien even je angsten opzij zetten. Maar als je ziet hoeveel plezier je kids eraan beleven, komt dat vast goed!

3.Β  Ga bladeren harkenOns huis wordt omringd door bomen. Jaron vindt het fantastisch om samen bladeren te harken. Uiteraard met zijn eigen hark en kruiwagen gaat hij dan in de weer. Of de kar achter de trekker en gaan met die banaan. Betrek de kinderen bij het tuinieren ook in de herfst. Ideaal vind ik daarbij de Ielm pakken. Ze kunnen alles doen, pak in de wasmachine en schone kleren komen eronder vandaan. Ideaal!

4.Β  Ga bloembollen plantenDe herfst is het perfecte seizoen om bollen van bijvoorbeeld tulpen of narcissen te planten. Hoe leuk is het om je kinderen in dit proces te betrekken. Helaas moeten ze wel een hele periode wachten totdat je resultaat hebt. Maar ook hier betrek je kids bij het tuinieren.Β 

5. PicknickenGa samen lekker picknicken. Zorg voor genoeg lekkers en ga op zoek naar een fijne zonnige plek. Dit kan in je eigen tuin zijn, een grasveld verderop of lekker in het bos. Geniet van het lekkers wat je samen het gemaakt of gekocht. Altijd een geslaagde bezigheid!

Ik hoop dat je wat leuke inspiratie hebt opgedaan! Deel vooral ook jouw inspiratie voor een zonnige herfstvakantie!Β 

Liefs, DaniΓ«lle

Instagram: Budgetlover

ByNikita's avatar
1 jaar geleden

Ah ik zie de Mamaplaats herfstbingo, zo leuk! 😍

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Budgetlover?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.