Snap
  • Vakantie dagje weg
  • mama
  • Herfstvakantie
  • Mamavantwee
  • budgettips

5 tips voor een regenachtige herfstvakantie 🍁 πŸ„

De herfstvakantie. Ik vind het een heerlijk momentje om samen met mijn kids te zijn. Als leerkracht heb ik alle vakanties vrij en dan gaan de kids niet naar de opvang. Dit is overigens een keuze die ik zelf maak, uiteraard kan dit wel. Maar dit voelt voor mij goed.

Gelukkig hebben mijn kids vaak momenten dat ze prima zelf of samen even kunnen spelen. Maar helaas is het soms ook even op en dan komt deze inspiratie goed van pas. Een aantal leuke simpele tips die je met je kids kunt doen.

1. Ga samen bakkenDat kunnen koekjes zijn, cupcakes of maak lekkere mini pizza's. De koekjes en cupcakes zijn natuurlijk het leukste als je alle ingrediΓ«nten ook samen gaat wegen.. is het ook nog een beetje educatief. Maar denk je dat wordt niets met mijn kids. Er zijn gelukkig ook pakken in de winkel met alleen water toevoegen. Daarna samen de koekjes of cupcakes aan tafel versieren en smullen maar!

Pizza's kun je al heel simpel maken van bijvoorbeeld bladerdeeg. De meeste vriezers hebben altijd nog wel een restje hiervan liggen. Laat het even ontdooien. Tomatensaus erop. Toppings erop. Hop in de oven en daarna smullen maar. Als lunch of als lekkere middag/borrelsnack

2. Ga samen met bladeren knutselen.Met bladeren kun je zoveel leuke dingen doen. Plakken in een lijstje. Verven en dan gebruiken als stempel. Of juist eromheen stempelen. Rijg ze aan een touwtje en maak een mooie slinger. Pinterest staat vol met leuke en simpele ideeΓ«n.

3. Houd een spelletjes dagDe hele dag alleen maar spelletjes spelen. Je kind moet er natuurlijk wel van houden. Hier in huis worden heel veel spelletjes gespeeld. Simpele spelletjes als lotto of memorie is leuk voor de jongste. Maar keer op keer junior is een heel leuk spelletje voor de wat oudere kinderen.

4. Houd een filmmiddagGezellig op de bank, kleedje over, chips erbij en een toffe film. Bij mijn jongste van 4 is Casper en Emma een favoriet. Maar Dikkertje Dap vindt Jaron ook erg leuk om te zien. We hebben allemaal inmiddels wel een abonnement op een streamingsdienst, dus genoeg leuke films te streamen.

5. Knutselen met eikels en kastanjes.De bekende spinnenwebben of egeltjes maken kennen we natuurlijk wel. Maar als je een beetje handig bent kun je ook gaatjes boren in de kastanje of eikel en er vervolgens een leuke ketting van rijgen. Ook nog een goede motorische opdracht.. :)

Ik hoop dat je wat leuke inspiratie hebt opgedaan.. heb jij nog leuke tips? Deel ze hieronder. Dan maken we het lijstjes met tips samen nog uitgebreider!

Liefs, DaniΓ«lle

Instagram: Budgetlover

Joann123's avatar
1 jaar geleden

Leuk!!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Budgetlover?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.