Snap
  • Vakantie dagje weg
  • zwanger
  • zomervakantie
  • disneyland

Zwanger naar Disneyland in coronatijd

Voor Mamaplaats mochten wij met het gezin naar Disneyland Paris. Voor mijn tweeling van vijf (beiden groot fan van Anna en Elsa) een ware droomreis, maar stiekem ook voor mezelf. Als kind wilde ik al heel graag een keer naar Euro Disney, zoals het toen nog heette, maar ik heb mijn ouders nooit zo ver kunnen krijgen. En nu kwam mijn kinderdroom alsnog uit! Zouden de parken in coronatijd even magisch zijn als in mijn fantasie? En zou het lukken om Anna en Elsa te ontmoeten?

Zaterdagochtend zaten we vóór acht uur al in de auto. Vanaf Amsterdam is het best een flinke rit, maar de meiden vermaakten zich met het zingen van ‘Let it go’ en zich verheugen op de dag. ‘Ik hoop zo dat ik Mijn Vriendin ga ontmoeten,’ zei een van de twee. Die vriendin, dat was natuurlijk Elsa. Rond half twee ‘s middags kwamen we aan bij ons hotel: Disney’s Hotel Cheyenne dat bij Disneyland Paris hoort. Nadat we onze spullen hadden uitgeladen, konden we meteen op de shuttlebus stappen naar het park: binnen vijf minuten waren we er. En wat een feest was het meteen toen we binnenkwamen. De parken zijn prachtig en alles is er tiptop geregeld: er is met grondstickers heel duidelijk aangegeven hoe je je afstand kunt houden, bij alle attracties hangt handreiniger en gasten vanaf zes jaar zijn verplicht om een mondkapje te dragen – behalve tijdens het eten. Ik dacht dat het dragen van een mondkapje vervelend zou zijn, maar het wende vrij snel en dat iedereen het doet, gaf me een veilig gevoel. Nu ik zwanger ben van ons derde meisje, neem ik geen enkel risico, en ik voelde me in de parken geen moment ongemakkelijk. Iets wat ook anders is dan normaal zijn de ontmoetingen met Disney Figuren: ze lopen niet vrij rond in de parken, maar staan op veilige afstand te zwaaien en te dansen vanaf het balkon en op ‘selfie-spots’, waar je met je favoriete Disney Figuur op de foto kunt. Wij konden het natuurlijk niet vergelijken met hoe het eerst was, maar voor mijn kinderen deed dit niets af aan de magie.

Op zondagochtend stonden we wederom vroeg op. Als hotelgast krijg je namelijk ‘Extra Magic Time’ in de parken: je mag dan van 8.30 tot 10.00 uur de parken in, vóór de andere bezoekers arriveren. De parken zijn dan echt op zijn mooist: het Kasteel van Doornroosje ligt er vredig bij in het ochtendlicht en je kunt in alle rust de mooiste foto’s maken. Bij de attracties kun je zo doorlopen, waardoor wij om 10.00 uur al bijna ons hele wensenlijstje hadden afgewerkt. Van het Disneyland Park gingen we naar het daarnaast gelegen Walt Disney Studios Park in de hoop daar een plekje te bemachtigen voor de ‘Kingdom of Arendelle Enchanted Moments’. Je kunt daarvoor elk heel uur een plek reserveren via de app Lineberty, maar wij kwamen er niet tussen. Gelukkig was het personeel bij de ingang van het Animation Celebration gebouw zo vriendelijk om ons verder te helpen en konden we toch naar binnen. Wat waren de meiden opgewonden! Eerst mochten ze in gesprek met Kristoff, die vanuit een prachtig decor, vergezeld door zijn rendier Sven, echt de tijd voor iedereen neemt, en in de volgende zaal was het dan zo ver: vanaf de Noorderberg zwaaiden Anna en Elsa ons toe en ook zij namen de tijd voor ons. Daarna nog even langs sneeuwman Olaf en de dag van de meiden kon niet meer stuk. En toen hadden we nog de halve dag voor ons!

Na een korte siësta in ons hotel, gingen we rond vier uur weer de parken in en dat bleek een goed concept. Rond die tijd was het weer lekker rustig in de parken en wederom konden we bij de meeste attracties zo doorlopen of hoefden we hooguit tien minuten te wachten (grotere attracties zoals achtbanen waren wel drukker, maar daar kwamen wij niet voor). Om kwart over vijf hadden we gereserveerd bij Bistrot Chez Rémy, het restaurant uit de film Ratatouille, heel sfeervol gelegen aan een pleintje met fontein. Niet goedkoop, maar wat een heerlijk driegangendiner hadden we daar! Zelfs de kinderen hadden hun bordjes schoon leeg.

Na afloop vroeg ik aan de meiden wat ze het leukste hadden gevonden. ‘Dat we Anna en Elsa hebben gezien,’ zeiden ze in koor. Zelf pinkte ik een traantje weg bij het zien van Mickey, Minnie en Donald – de helden uit mijn eigen jeugd. Olivier, mijn man, vond vooral de ouderwetse filmsetting van het Walt Disney Studios Park indrukwekkend. Al met al weet ik niet wie meer genoten heeft van ons uitje: wij of de kinderen. Dikke aanrader, óók in corona-tijd.

Inmiddels is ons derde meisje geboren. Heb je ook een tweeling of allemaal dochters of Anna en Elsa fans thuis? Leuk als je me komt volgen, hier of op mijn Instagram: @mylittledutchdiary.