Snap
  • Vakantie dagje weg
  • #samengenieten
  • #vakantiemetkinderen
  • coronavakantie

Wij waren op mini vakantie, en wat hebben we genoten!

Marveld Recreatie, HET vakantie park voor met je kids!
Snap

Zien jullie deze foto? Dit was ons uitzicht afgelopen hemelvaart weekend, en wat was dit HEERLIJK! Woensdag ochtend besloten wij om diezelfde middag nog in de auto te stappen om op een mini vakantie te gaan. We waren er zo aan toe, even uit de dagelijkse sleur. Zeker in deze tijden.. De corona en de daarbij horende thuis quarantaine hadden mij echt leeg gezogen. Ik ben het type mens dat wanneer de eerste zonnestralen doorkomen, ik honderd leuke uitstapjes bedenk. Dit jaar toen die zon door kwam, ging alles dicht. Geen dierentuinen, geen pretparken.... en geen vakantie! Misschien klink ik nu heel erg verwend, daar ben ik me bewust van, zie het dan als mijn slechte/verwende eigenschap. Maar zo voelt het nu eenmaal, en ik werk er ook hard voor om dit te kunnen realiseren. 

Toen ik een aantal weken geleden een oproep op mijn Instagram had neer gezet met de vraag wat leuke campings zouden zijn voor eventueel een weekje weg in de zomervakantie, kreeg ik onwijs veel reacties. Tussen alle opties, zat ook Recreatiepark Marveld. Ik wist dat mijn moeder hier een aantal jaar geleden ook geweest was met haar vriend en de familie daarvan en zij was al razend enthousiast. Toen ik woensdag ochtend dus het weerbericht bekeek en mijn uitstapjes hart harder begon te kloppen heb ik mijn laptop opgestart en ben ik deze camping gaan bekijken. Ik wou weten hoe zij het aangepakt hadden nu met de corona maatregelen. Kon ik hier onbezonnen genieten en waren de faciliteiten zoals een zwembad weer open? Toen ik met die vragen vervolgens de receptie belde kreeg ik een volmondige ja! En dat is het moment dat ik het zeker wist, wij gaan een lekker lang weekend weg! 

Snap

Ik ben als een gek de tassen gaan inpakken, vol met veelte veel kleding en met boven op de zwemspullen. Vol ongeloof dat wij een paar uur later op een camping zouden aankomen, waar wij die weer voor het eerst na een lange tijd konden gebruiken. Waar we, zoals je op bovenstaande foto ziet, vrolijk samen in bikini naar het zwembad zouden lopen. Maar het was echt waar! Vanaf het moment dat wij op het terrein binnen waren, hebben wij een compleet vakantie gevoel gehad. Alsof er even niets meer aan de hand was... En dat was een gevoel waar ik zo extreem naar verlangt had. En ik niet alleen! Ik weet nog zo dat wij al zingend en dansend in de auto zaten en Vajèn van de achterbank zuchtend fluisterde 'Oh mam, ik ben zo blij dat we weer iets leuks mogen doen!'. Waarom ik deze blog schrijf? Omdat behalve dat ik bizar veel vragen heb gekregen via instragram over de camping, ik dit iedereen oprecht kan aanraden! Wij zijn zo onwijs voldaan en relaxed terug gekomen. Deze camping heeft al onze hoge verwachtingen overtroffen. Hieronder even wat praktische informatie hoe het daar is. Maar ook over hoe het daar nu gaat in deze tijd.

Snap

De camping beschikt over een groot subtropisch binnen zwembad. Daar zijn 2 diepe baden, een oplopend en een baby badje. Alle baden zijn verwarmd, pluspunt!!! Er zijn 3 glijbanen: de grote glijbaan waar je met een band van afgaat, een stijle glijbaan die in het bad uit komt en 'de Teun en Pleun glijbaan!!!' Dit was de absolute favoriet van mijn meiden. Vajèn ging alleen en Maelin samen met Manuel. Zonder te overdrijven zijn zij er in 3 dagen wel zo'n 40x afgeweest. Nu vraag jij je af, Teun en Pleun? Dit zijn de mascottes van de camping, 2 kaboutertjes. 

Ook zijn er buiten zwembaden. Of beter gezegd, buiten is er een zwem paradijs! Een groot veld van kunstgras (dus geen vieze voeten en uitglijden te kinderen) met 3 zwembaden op kniehoogte, een babybad, een diep bad en een losse grote glijbaan. In de kleinere baden zitten ook verschillende leuke details als glijbanen en grote water sproeiers etc. Kort om: een walhalla voor kinderen! Nog een heel erg positief punt hier aan: het is volledig afgesloten door een hek. Kinderen kunnen er absoluut niet zo maar uit! 

Voor beide zwembaden geldt dat er niet wordt gewerkt met tijdschema's, je bent dus echt vrij om te gaan wanneer je wit! Er wordt wel bijgehouden hoe veel mensen er binnen zijn, zodat he wel corona proof blijft! In het binnen zwembad is het enige 'dingetje' dat de douches dicht zijn, dat moet dus in je eigen accommodatie doen. Maar hey, als dat alles is?! :-) 

Snap

Verder is net als de zwembaden, alles op een verantwoorde manier toch mogelijk! De snackbar is open op afhaal en het restaurant en de pizzeria bezorgen aan je accommodatie. Nu zul je denken: dat duurt vast uren voor dat dan bezorgd wordt! Maar nee... onze bestelling bij de snackbar was met 5 minuten klaar, en de pizzabezorger stond er mer 15 minuten. Mocht ik je in deze blog nou al enthousiast hebben gemaakt, die pizza is dus echt een absolute aanrader!! Kijk maar naar de foto hier boven, Vajèn is net zo gelukkig met goed eten als ik! Haaaaaha.

Ook de grote speeltuin, ballenbak en kinderboerderij zijn open. Voor kinderen die iets minder van water houden als mijn meiden, heb je hier echt uren plezier aan. En mocht je kind nou toch even net iets extra's willen? Het animatie team is ook weer actief! Iedere ochtend is er een kids club, soms in de ochtend ook. De hele dag doorlopend is er sowieso een programma voor jong en oud. De dag wordt afgesloten met of een mini disco, of een spelletje of zelfs een verhaaltje. Mijn meiden vinden dit dus echt heel leuk, of beter gezegd stoer! Nog even op mogen blijven om te dansen bij de mini disco, hoe cool ben je dan?! Om vervolgens nog even wat te drinken bij ons chalet, en dan te gaan slapen. Heerlijk!

Snap

Nog even daarover, ons chalet! Bij het boeken heb ik getwijfeld of ik een chalet zou boeken, of een bungalow. Zoals de meeste van jullie weten ben ik geen ras echte kampeerder en ben ik maar Alte blij met een dak boven me hoofd. Maar het verschil tussen bungalow en chalet, al sla je me dood. Ik heb me laten informeren door de vriendelijke dame aan de telefoon en besloot toch voor het chalet te gaan. Iets kleiner, maar volledig vrij met een speeltuin voor de deur. En dit was echt de beste keuze ooit! Wat mij het meest blij maakte was de hygiëne van het huisje! Normaal, laten we eerlijk zijn, is het vaak een muffig stink hok. En dit - was - dat - NIET! Het was schoon, rook fris en er waren zelfs pannen zonder een streep beschadiging.. Zo goed als nieuw! Manuel was vooral blij dat hij dus een vakantie tegemoet ging zonder op iedere kamer geurstokjes te moeten snuiven. Verder zat er een goede verwarming in,  een fijne douche en echt dikke prima bedden. Deze luxe poes was echt meer dan tevreden. Zelfs de bank binnen, waar wij de vrijdag avond op hebben vertoeft tijdens de door de camping georganiseerde bingo, was echt prima! 

Al met al kijken wij dus terug op een heerlijke, onbezorgde en corona vrije vakantie. Tijd samen, echt even weg en terug naar de basis. We reden op zondag avond allemaal met buikpijn weg. Wel wetende dat dit de eerste, maar zeker niet de laatste keer was voor ons bij recreatiepark Marveld. Vajèn vraagt nog steeds iedere dag wanneer we terug gaan, de schat kan niet wachten! En ik stiekem ook niet. Maar voor nu hoop ik dat iemand van jullie die kant op gaat, en minimaal net zo gaat genieten als wij dat hebben gedaan. Wij genieten nog even na. 

xoxo

Marlinda

Snap
3 jaar geleden

Héérlijk en prachtig stuk, keurig en netkes verwoord weinig woorden aan toe te voegen, wij gaan dit jaar 3 weken juli-augustus.. kunnen werkelijk niet wachten zoveel zin. Komen hier al heeeel wat jaartjes en elke keer vragen de kids weer wanneer gaan we weer.. 😁

3 jaar geleden

Waaaa haha ja je hebt helemaal gelijk!! Wij zijn geen bier drinkers dus het is me ontschoten, maar wij hebben er wel echt om gelachen. Soms zijn het juist de kleine dingen die het hem doen hè? 🥰

3 jaar geleden

Idd een aanrader! Mis alleen de flesjes Grolsch die altijd als welkom in de koelkast staan 😂 dat vonden wij altijd zo leuk daar

3 jaar geleden

Oh, wat een heerlijk vooruitzicht!! Ik ben stiekem een beetje jaloers haha. Heel erg veel plezier van de zomer, jullie zullen echt een heerlijke vakantie hebben! 😍