Snap
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • Denemarken
  • meivakantie
  • Slovenie

Vijf originele last-minute ideeën voor de meivakantie

Nog geen plannen voor de meivakantie? Kon je niet kiezen? Of had je bedacht eigenlijk thuis te blijven maar zie je nu een of twee weken thuis met de kids toch niet zo zitten? Heel herkenbaar hoor.  Maar wat ga je nu nog boeken? Wil je een actieve vakantie of juist zon? Er zijn meerdere voorjaarszonbestemmingen in Europa waar het in mei al aangenaam is. Aan de andere kant zijn er ook landen zoals Zwitserland en Oostenrijk waar op sommige plekken nog geskied kan worden. Waar het seizoen voorbij is zijn liften nu vaak buiten bedrijf voor onderhoud om pas in juni weer open te gaan voor het zomerseizoen. Dat maakt deze landen minder geschikt voor de meivakantie. Terwijl er ook landen zijn zoals Denemarken en Ierland die in mei vaak prima weer hebben en omdat de scholen daar niet gesloten zijn liggen de prijzen ook nog eens lager.

Super mooi Slovenië

Wel eens aan Slovenië gedacht. Dit is echt een opkomende bestemming voor gezinnen. Minder ver rijden dan Italië en Kroatië en daardoor ook goed te doen voor een kortere vakantie. Het land heeft prachtige natuur van alpen bergen tot het sprookjesachtige meer van Bled. Er is ook genoeg leuks te doen voor gezinnen zoals klimparken, zomerroddelbaan, kindvriendelijke musea en heel veel waterparken. Slovenië met kinderen is leuk!

Zon en cultuur in Marokko

Nog een beetje betaalbaar naar een relatief zonnige bestemming. Wat dacht je van Marokko. Je moet even puzzelen maar ook nu kan je door diverse lowcost airlines te combineren nog voor een redelijk prijs naar Marokko. Ter plekke kan je een auto huren. Het zuiden is al warmer dan het noorden. Marokko is een goede bestemming voor als je cultuur en een exotische omgeving zoek.

Betaalbaar en kindvriendelijk Polen

Wat betreft klimaat is Polen in de meivakantie vrij vergelijkbaar met Nederland. Maar wil je een keer wat anders dan anders en een leuke budgetvriendelijke stedentrip dan kan ik Polen van harte aanbevelen. Ook nu kan je nog een last-minute retour ticket vinden voor minder dan 75,- euro per persoon. Steden als Gdansk en Krakow zijn verrassend leuk voor het hele gezin. Bovendien zorgen de vrolijk gekleurde gebouwen in deze steden ook echt voor een lente sfeer.

Zoek de tropen op in eigen land

Wel die tropische sfeer maar niet het budget om ver weg te gaan? Zoek een vakantiepark met tropisch zwembad en indoor speeltuin. Die zijn er in Nederland, België en Duitsland genoeg te vinden. Bijvoorbeeld Landal Het Vennenbos in Noord-Brabant of Center Parcs Eperheide België. Ga van je huisjes direct naar het zwemparadijs en blijf een weekend of midweek in tropische sferen.

 

Denemarken met Legoland

Denemarken is een hele goede bestemming in de meivakantie. Omdat de Denen dan zelf geen vakantie hebben zijn vakantiehuisjes veel goedkoper dan in de zomervakantie. Bovendien is het weer in mei over het algemeen vrij goed. Natuurlijk moet je wel een regenjas meenemen maar je hebt ook kans op fijne zonnige dagen om uit te waaien aan het strand. Op plekken zoals Legoland is het nog niet zo druk als in de zomer en als er andere kindjes zijn is de kans dat het leuke Nederlandse speelvriendjes zijn voor jouw kids.