Snap
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • vliegtuig
  • vertraging

Vergoeding vertraagde vlucht

Weet waar je recht op hebt als je vlucht niet op tijd vertrekt!

Er is niets zo vervelend als een vertraagde vlucht, maar de reis naar het terugvragen van je geld kan ook een hele opgave zijn. In sommige gevallen heb je namelijk recht op een vergoeding, ook wel een 'vertraagde vlucht compensatie' genoemd. Deze krijg je bijvoorbeeld wanneer je met meer dan drie uur vertraging op je eindbestemming bent aangekomen. 

Vergoeding vertraging vliegtuig

Er zijn allerlei oorzaken voor vertraging van een vliegtuig, maar niemand is blij wanneer een vlucht niet op tijd vertrekt. Vaak heb je als passagier recht op een schadevergoeding. Deze vergoedingen bij vertraging vliegtuig kunnen oplopen tot 600 euro. 

Wil je weten of je recht hebt op een vertraagde vlucht compensatie? Dan kan AirHelp je helpen. Zij controleren je vluchtgegevens en alle omstandigheden, om te zien of jouw vertraagde vlucht in aanmerking komt voor compensatie. Hierbij wordt gekeken naar het weer, technische omstandigheden en de duur van de vlucht vertraging bij aankomst op de plaats van bestemming. Het team van AirHelp weet exact welke juridische wegen ze moeten bewandelen, om ervoor te zorgen dat je de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. AirHelp handelt de claim af en zodra de claim is toegewezen, wordt het bedrag naar je overgemaakt. Dat bespaart veel tijd en gedoe met de luchtvaartmaatschappij!

Wat moet je doen als je vlucht vertraagd is?

Bewaar je instapkaart en andere reisdocumenten. Heb je geen instapkaart? Gebruik dan een ander vluchtdocument met een boekingsnummer. Vraag uitleg over de vertraging. Je hebt recht op een vlucht vertraging compensatie, tenzij de vertraging het gevolg is van 'buitengewone omstandigheden die zelfs door het treffen van alle redelijke maatregelen niet voorkomen hadden kunnen worden', zoals onweer. Daarom is het belangrijk om te weten wat de oorzaak van de vlucht vertraging is.Noteer de tijd van aankomst op de eindbestemming. Dit is het moment waarop het vliegtuig effectief aan de gate staat en de deuren worden geopend.Vraag de luchtvaartmaatschappij om de kosten voor eten en drinken te vergoeden. Bij vertraging moet de luchtvaartmaatschappij moet passagiers 'voldoende verzorgen' om het wachten zo comfortabel mogelijk te maken. Onderteken geen aanbiedingen waardoor je mogelijk afstand doet van je rechten. Dit kan gaan om reisvouchers of andere aanbiedingen.Kies ervoor om te wachten of annuleer wanneer je meer dan 5 uur vertraging hebt. Als je niet verder wilt reizen, kun je een terugbetaling en een retourvlucht naar je oorspronkelijke vertrekpunt aanvragen. Vraag de luchtvaartmaatschappij om een hotelkamer voor je te regelen. Dit kan wanneer je moet overnachten in afwachting van een andere vlucht naar je bestemming. De luchtvaartmaatschappij moet dan alle redelijke kosten voor accommodatie en vervoer van en naar de luchthaven dekken.Bewaar de bonnetjes van extra uitgaven. Extra gemaakte kosten die zijn ontstaan als gevolg van vertraging vliegtuig, kunnen worden teruggevraagd. 

Laat het er dus niet zomaar bij zitten en weet waar je recht op hebt! 

Zoek je tips voor vliegen met kinderen? Check deze blog!