Snap
  • Vakantie dagje weg
  • zomervakantie
  • vakantietips
  • familytime
  • dagjeuit
  • noordlimburg

Vakantietips

Noord-Limburg (Venlo en omstreken)

Tijdens de zomervakantie van Oliver zijn we niet naar een vakantiebestemming gegaan maar besloten we om vanuit huis allemaal leuke dingen te doen in Nederland. Voordat de vakantie begon maakte ik me lichtelijk zorgen hoe ik de jongens samen voor 6 weken moest entertainen. Dus ijverig maakte ik een lijstje met allemaal dingen die we konden gaan doen. En de vakantie is echt omgevlogen en ons lijstje is nog niet eens af. Dus dat lijstje blijven we nog even houden voor de volgende vakantie. Maar ik dacht misschien is het wel leuk om deze lijst met jullie te delen. De lijst bevat gratis en betaalde dagjes weg. Sommige dingen planden we echt van tevoren maar voornamelijk was het kijken na het weer van die dag en waar we zin in hadden.

Geplande activiteiten:

1. Logeren bij familie

Dit keer bleven we een weekend bij mijn zus in Rotterdam.

2. Dagje dierentuin

Deze vakantie zijn we naar Blijdorp gegaan in Rotterdam en naar Gaiazoo in Kerkrade. (Blijdorp hebben we gedaan toen we logeren waren bij m’n zus en Gaiazoo hebben we speciaal gedaan omdat we 6 jaar getrouwd zijn en is een uurtje rijden vanuit Venlo).

Blijdorp heeft een fantastisch mooi aquarium gedeelte waar de jongens helemaal onder de indruk waren van de haaien. Hier zijn we dan ook 2x door heen gelopen. Gelijk in het begin en voordat we naar huis gingen.

Gaiazoo is een heel mooi aangelegd park vol in het groen. Ze hebben daar een hele leuke jungletour waar de kinderen kunnen klimmen tussen de bomen en een hele grote dinoworld waar kinderen kunnen spelen tussen de dino’s, wat echt ontzettend mooi is gemaakt!

3. Tram

We zijn met de jongens de tram opgestapt. Ergens uitgestapt voor een ijsje en daarna weer terug naar huis. Dit idee is natuurlijk ook leuk als je kids treinen of bussen leuk vinden. Overigens denken de jongens dat ze in de trein hebben gezeten, het woord tram komt er niet in bij hun.

4. Bioscoop

Voor het eerst zijn de jongens naar de bioscoop geweest. De film van Paw Patrol speelde. De film duurde 1,5u. Voor Oliver (4j.) was dit goed vol te houden. Voor Harvey (3j.) waren de laatste 20 min wat moeilijker. Maar wel echt heel leuk om met de kids naar de bioscoop te gaan!

5. Dinoworld in Den Bosch

Ontzettend gaaf opgezet. Jongens waren helemaal onder de indruk en hebben ook de hele middag daar kunnen spelen.

Heb je dinoworld gemist. In oktober starten de dinoweken bij Zooparc Overloon.

6. Blotevoetenpad

Dit was een heel groot succes. Kinderen vonden het geweldig om met hun blote voeten door de natuur te lopen. We hebben het blotevoetenpad in Deurne bezocht van het Toon Kortoomspark. Dit kostte €5 pp. Ikzelf vond het zeker het geld waard ook omdat je dan zeker weet dat het pad veilig is aangelegd. Er bestaan ook blotevoetenpaden met gratis toegang.

7. Boebadoefarm in Beringe

In Beringe ligt een boerderij waar je kunt spelen en skelteren maar ook rondje kan ponyrijden of kan gaan koe-knuffelen. Dit is echt een aanrader!

Spontane activiteiten:

8. Speeltuin

Deze vakantie hebben we verschillende speeltuinen bezocht. Soms zijn we rondje gaan rijden en kwamen we uit bij een speeltuin waar we nog niet eerder waren geweest. Andere dagen zijn we naar de grote speeltuin Roeffen Mart geweest of gewoon lekker in de buurt naar de kleine speeltuinen. Als we in de buurt naar de kleinere speeltuinen gaan nemen we meestal een tas met schepjes en emmertjes mee om mee in het zand te kunnen spelen.

9. Dagstrand De Kasteelse bossen

In Horst ligt het dagstrand waar je heerlijk kunt genieten van het water. Ook zijn er toiletten aanwezig. Koelbox en parasol mee en het is daar heerlijk vertoeven.

10. Kinderboerderij Hagerhof

Bij het Hagerhof kun je een zakje eten voor de diertjes krijgen en ze gaan voeren. Ook staan er verspreid over het terrein verschillende speeltoestellen en is er ook een waterspeelplaats. En als je honger krijgt kun je bij hun in het pannenkoekenrestaurant gaan eten.

11. Beestenboel in Venlo

Op het Auxiliatrixterrein in Venlo ligt een kinderboerderij met hele leuke speeltoestellen waaronder ook een pipowagen en fietsjes en skelters.

12. Bootjes kijken aan de Maas

Op sommigen plekjes langs de Maas kun je heerlijk zitten. Picknickmand en kleedje mee en de kids kunnen keilen en boten kijken. Of heerlijk langs de Maasboulevard zitten en kijken naar de bootjes die aanmeren en een ijsje eten bij Ijscofantastico.

13. Wandelen bij het schuitwater

Het schuitwater is een prachtig natuurgebied in Broekhuizen waar je verschillende routes kan lopen. Ook ligt het theehuis Blue Berry Hill in Broekhuizen waar je heerlijk op het terras kan zitten of zelf bessen kan plukken.

14. Smokkelpad in Velden

Bij het pannenkoekenrestaurant Jagersrust in Velden ligt een smokkelpad. Het is een aangelegd pad waar je over boomstammen kunt lopen, slootje kan springen en zelfs hutten kunt bouwen. Na afloop kun je een heerlijke pannenkoek eten en de kids kunnen nog spelen in het toffe speeltuin met trampolines.

15. Zweefvliegtuigen kijken op de Venlose heide

Bij mooi weer vliegen de zweefvliegtuigen op de Venlose heide. En als je geluk heb staat er ook nog eens de ijscoboer. Maar je kan ook nog altijd wat eten en drinken bij Gasterij Groote Heide na een heerlijke wandeling of fietstocht.

Met regendagen hebben we activiteiten voor binnen gedaan, zoals:

* Monkey town in de Boekend

* Spek&bonen in t centrum van Venlo

* Tuincentrum Leurs in Venlo

* Happy Italy in t centrum van Venlo

* Bioscoop (citycenema, centrum van Venlo)

* Bibliotheek van Venlo

* JumpXL in Horst

En er zijn zeker nog meer leuke dingen om te doen maar helaas duurde de vakantie maar 6 weken. Dus op naar de volgende vakantie! En heb jij nog tips voor ons om te gaan doen?

Snap
Snap