Snap
  • pretparken
  • disneyland
  • vakantie

Tips: zo kun jij ook naar Disneyland

Voorpret en inpaktips als je naar Disney gaat met kleintjes

Eindelijk na 3 jaar gaan wij weer naar Disneyland Parijs. De laatste keer dat wij er waren was in feb 2020, vlak voor hij dicht ging.

Daarvoor gingen wij regelmatig, wij wilden ook een jaarpas aanschaffen maar dat is er door de afgelopen jaren nog niet van gekomen. Achja, ik ben nu extra blij dat we weer kunnen gaan. Het leukste is, de kids weten nog van niets, dit om zenuwen te voorkomen en het een extra magisch te maken en ook om de lange autorit dragelijk te maken. Hoe dan? Hier komt tip 1;


• cadeau tasje voor in de auto

Dit keer heb ik de tasjes helemaal in Disney stijl, een Disney doe boek, stiften, snacks een klein cadeautje. Dit tasje geef ik pas na de eerste stop( doen  wij meestal pas in België).


In de auto hebben wij sws genoeg snacks, spelletjes en podcasts om te luisteren zodat we de eerste 2 uur vlot doorkomen. 


Omdat het een verassing is pak ik natuurlijk stiekem hun koffer in. Ik zorg dat hun favo kleding schoon is en als ze er om vragen zeg ik dat het in de was zit. Ik heb ook een paar nieuwe items aangeschaft in Disney thema, voor de jongens een zelfde mickey shirt en voor mn dochter een stoerder mini mouse shirt. Ik ben goed geslaagd bij de Zara maar h&m en zeeman hebben ook veel! Ook ga ik in Frankrijk nog naar va’ll de Europe het grote winkelcentrum met de Primark! Daar hebben ze een mega Disney afdeling. En dat is maar 10 min van Disney vandaan!


En hier ook gelijk tip 2;

Als het financieel mogelijk is boek een hotel in de buurt van Disney en het winkelcentrum een dag voor je Disney dag(en),zo kan je goed uitgeslapen de eerste dag gelijk goed genieten van het park! Wij hebben dit keer Adagio geboekt, wij verwachten eind middag aan te komen dan gaan we eerst nog even dat winkelcentrum door! Geweldig!

De rest van ons verblijf is in Cheyenne


• wat niet te vergeten mee te nemen tip 3;

Opladers, powerbank, extra kleding! Ook voor jezelf, het kan best veel regenen en doorweekte kleding is drama. Koop ook nog hier in nl regen poncho’s en een paraplu. De poncho’s en paraplu’s zijn flink prijzig in de parken en je besteed je geld liever aan leuke souveniertjes toch?

Wat ook echt belangrijk is zijn pijnstillers, vorige keer had Eylin een dubbele oorontsteking de nachten waren dragelijk door de pcm die ik mee had.

Ik neem ook altijd genoeg snacks mee voor de ochtend en avond ik het hotel. Ik laat ook een grote fles water en limo staan voor als je dorst hebt na de lange dag in het park. Ook avond snackies zijn fijn om te hebben. Er zijn vaak wel automaten in de hotel, maar ik vind dat zelf altijd erg duur.

Verder pak je in wat je standaard mee neemt, in de winter evt extra paar handschoenen aangezien dat snel kwijt raakt.


• entertainment tas voor in de wachtrij tip 4;

Soms is de rij erg lang wachten voor de kleintjes, ik neem altijd stiften en papier( schriftjes) mee om in te tekenen, ook snacks zijn goede afleiders van het wachten. Er zijn ook van die mini spelletjes te koop of stickerboeken zijn ook ideaal( let wel op dat het niet in de wachtrij zelf geplakt wordt).


•handig om mee te nemen naar het park tip 5;

Naast snacks en drinken is het ook handig om een setje pleisters in je tas te hebben, een haarborstel, tandenstokers, natte doekjes( en bij kleine kids luiers natuurlijk), 


En mij laatste tip, neem van thuis flesjes water en pakjes drinken mee. Een buggy( ook voor de 4/5 jarige) gooi onderin de buggy reservekleding.


En ohja! Ben je zwanger? Al ben je het net neem een zwangerschapsverklaring in het engels mee en ga naar cityhall voor een speciaal polsbandje, zo hoef je bij de meeste attracties niet lang in de rij, ook bij caracter meetings krijg je een kaartje om op een bep tijd terug te komen.


De volgende blog zal ik jullie tips en ervaringen geven vanuit het park!🖤


Leestip: De leukste tips voor kinderfeestjes!