Snap
  • Vakantie dagje weg
  • zomer
  • gratis
  • zomervakantie
  • zomermetmamaplaats
  • buitenspelletjes

TIPS: gratis buitenspelletjes voor het hele gezin

En deze spelletjes zijn niet alleen leuk voor de kinderen... 🤸‍♂️

Met temperaturen van boven de twintig graden is het natuurlijk zonde als de kinderen binnen achter een schermpje zitten. Maar als je deze week al voor de derde keer naar die ene speeltuin om de hoek bent geweest, ben je daar als ouder ook wel even klaar mee. Hoe zorg je ervoor dat jouw kinderen zin hebben om naar buiten te gaan? En dat jij niet meteen heel veel geld uit hoeft te geven. Hierbij 5 tips voor gratis buitenspelletjes voor het hele gezin.

1. Maak een hindernisbaan in de tuin of op de stoep

Hoe langer, hoe beter! In teams strijd je tegen elkaar. En het mooie is, je maakt de hindernisbaan met alles wat je thuis tegenkomt: stoelen, dekens, een lepel met een ei… Gebruik je fantasie of nog beter, laat de kinderen de hindernissenbaan uitzetten. Stopwatch erbij en kijken welk team sneller over de eindstreep is. 

2. Speel Limopong

Eh, wat?! Limopong! Pingpongen in combinatie met limonade drinken. Klinkt goed toch? Vul een aantal bekertjes met limonade of water en zet ze op de buitentafel. Vanaf ongeveer twee meter afstand probeer je een pingpongballetje (mag ook een ander klein balletje zijn) in een beker te mikken. Gelukt, dan mag je het bekertje leegdrinken! Of over je hoofd gooien om af te koelen natuurlijk (al raad ik dat bij limonade sterk af haha). 

3. Terug van weggeweest: Stand in de Mand

Ken jij het nog van vroeger? Heb je een bal in huis, dan is en blijft dit spel leuk om te doen. Iedereen gaat in een kring staan. Iemand roept: Stand in de Mand en de bal is voor… Hij of zij gooit de bal omhoog en roept dan één van jullie namen. Degene wiens naam wordt geroepen, probeert de bal zo snel mogelijk te pakken terwijl de andere deelnemers zo ver mogelijk wegrennen. Als de bal is gevangen, moet iedereen stoppen met rennen en met de benen wijd gaan staan. Degene met de bal mag drie stappen naar iemand toe zetten en probeert dan de bal bij die ander door de benen te rollen. Als dat lukt, wordt de beurt overgedragen. Als er drie keer een bal tussen je benen door is gerold, ben je af. Wie als laatste overblijft, is de grote winnaar! 

4. Gooi het over de oud-Hollandsche boeg: speel verstoppertje!

En waar kun je dat nou beter doen dan op een mooie plek in het bos of op een open veld? Met buut of zonder, dat mag je lekker zelf beslissen. Wel achteraf even goed checken op teken natuurlijk.

5. Hou een watergevecht!

Is het écht warm? Ze de sproeier aan. Goed voor de planten en leuk voor de kinderen. Vooral als ze ook de ouders zover krijgen. En misschien heb je nog wel een paar waterpistooltjes of waterballonnen liggen. Succes gegarandeerd! 

Kennen jullie nog andere, leuke buitenspelletjes? Inspireer andere ouders hieronder! 

Snap
9 maanden geleden

Toptips

9 maanden geleden

Leuk!