Snap
  • reizenmetkinderen
  • wereldreismetkinderen
  • bali
  • azie
  • vakantietips

Rondreis Bali met kinderen, mijn expert tips

Binnenkort op rondreis naar Bali? De leukste plekken vind je hier!

De leukste plekken op Bali met kleine kinderen tijdens je rondreis!

Wat super gaaf dat jij binnenkort op rondreis gaat naar Bali met kleine kinderen. Wij hebben 8 weken lang van Bali mogen genieten met onze 4- en 2jarige dochters. Ik deel hier de beste plekken die je kunt bezoeken met een kleine omschrijving van die plek. In een volgend blog zal ik tips delen van die specifieke plaats met leuke kindvriendelijke restaurants (met speeltuin) en kindvriendelijke avonturen & uitjes. En ik ga praktische informatie zoals gezondheid, muggen, kraanwater ook binnenkort met je delen! Hier komen de 9 leukste plekken op Bali om te bezoeken met je kleine kinderen. Wist je trouwens dat ik ook een Bali Moedersgids heb gemaakt met 100+ pagina's en incl. een Whatsappgroep speciaal voor moeders die met kinderen naar Bali afreizen. Bekijk deze via: https://bellasol.nl/products/rondreis-bali-momguide-met-kleine-kinderen

1. Eerste leukste plek op Bali met kleine kinderen: Canggu

Als je met kleine kinderen een rondreis doet door Bali, dan is Canggu de place to be als het gaat om restaurants met speelplek. Van indoor speeltuinen met nanny's tot uitgebreide speeltuinen buiten. Jij kan heerlijk je ontbijt bowl of koffie opdrinken terwijl de kinderen heerlijk aan het spelen zijn. 

2. Culturele uitjes met kinderen tijdens je rondreis Bali doe je in: Ubud

Van kindvriendelijke tempels, naar gave watervallen EN ook restaurants met speelplek, dit allemaal vind je in Ubud. Wat ik echt magisch vond, was het rondrijden op de scooter door de jungle. GE-WE-LDIG!

3. Meer authentieke cultuur opzoeken met je kinderen tijdens je rondreis Bali? In Sidemen!

In Sidemen vind je een minder toeristisch gedeelte, echte junglevibe, gave rijstvelden tours en hele toffe watervallen. Er zijn geen restaurants met speeltuinen, alsnog is het het waard om 1 a 2 nachtjes op deze gave plek te verblijven. Het is wel meer voor wat avontuurlijke en echte reis moeders.

4. Op naar het noorden tijdens je rondreis Bali met kinderen naar het niet-toeristische gebied: Lovina

Oke, het is niet dat er geen toeristen zijn. Maar heel anders dan het zuiden van Bali. In Lovina is het rustig, kun je watervallen bezoeken en ook een wilde dolfijnen spotten vanaf de boot. Mocht je meer houden van niet-toeristische gebieden, dan mag deze niet ontbreken tijdens je rondreis Bali met kleine kinderen. Hier vind je ook niet een massa aan restaurant met speeltuin. Je kids vermaken zich heerlijk in het zwembad of op het strand. 

5. Snorkelen vanaf het strand met je kinderen tijdens je rondreis Bali doe je in Amed

Nog zo een minder toeristisch gebied is Amed. Je vindt er veel warungs, zwarte stranden en je kunt zelfs zo het water inlopen vanaf het strand om te gaan snorkelen. Dit is goed mogelijk met kinderen! 

6. Met je kinderen naar een auto vrij eiland: Gili Air (Lombok officieel)

Wil je het echte eiland vibe meemaken tijdens je rondreis Bali met kinderen? Dan is Gili Air een must-visie met je kinderen (vanaf Padang op Bali gaat de boot). De reis kan wat lang zijn (2,5 uur tot 3 uur) maar het is het zo waard. Je komt hier om te relaxen en te genieten van heerlijke strandtentjes. Vind je de boottocht te lang kies dan voor:

7. Nusa Lembongan: het eiland van de witte stranden en blauwe oceaan waar je heerlijk kunt relaxen tijdens je rondreis Bali met kinderen

Vanaf Sanur pak je in 30 minute de boot naar dit geweldige eiland. Er zijn hier ook niet veel auto's te vinden, als zijn er wel taxi auto's te vinden. Vanaf je accommodatie boek je makkelijk een snorkeltour, of kies via Klook voor een dagtour naar Nusa Penida. Tour heerlijk rond en bezoek de leukste beachclubs met je kinderen!

8. Een kindvriendelijke plek tijdens je rondreis Bali vlakbij het vliegveld Denpasar

In Sanur kun je je rondreis Bali met kinderen eindigen of juist starten. Dit kindvriendelijke plekje met restaurants en speeltuin, een boulevard waar je zelfs met de buggy kunt wandelen (dat kan verder haast niet op Bali) en heerlijke hotels. Vanaf hier gaat ook de boot naar Nusa Lembongan.

9. Geweldige kindvriendelijke stranden tijdens je rondreis op Bali bezoek je in Uluwatu

De beste stranden van Bali zelf vind je in Uluwatu. Daarnaast vind je hier ook de Kucak Dance show en leuke restaurants met speeltuin! Een heerlijk vibe hangt hier en je vindt er ook leuke boutiques om te shoppen. Van bamboe villa's tot resorts, je vindt er allerlei soorten accommodaties!

Snap

Area Ubud tussen de rijstvelden een geweldige restaurant met zwembad