Snap
  • Disney
  • disneylandparijs
  • Disneylandkids

Met gezin naar Disneyland parijs

4 dagen park met een 8,4 en 1,5 jarige, tips en vermaak

Na 3 jaar zijn we eindelijk terug bij onze happy place, Eylin(8) moest bijna huilen toen ze weer door de poortjes van Disneyland liep! Yulan(4) wist niet zo goed wat hem te wachten stond en vond het enorm koud! Niyen (1,5)vond het geweldig want er stond een auto, dan is het bij hem allang goed!

In deze blog vertel ik mijn dagverloop met een aantal leuke tips!

Dag 1:

We besluiten gelijk naar fantasyland te lopen, langs het kasteel en door naar de theekopjes. Dit wilde Yulan enorm graag dus dat deden we! Niyen vond het ook super leuk en we zagen gelijk een prinses lopen! Eylin dr dag kon niet meer stuk! Dumbo de olifantjes was ook gelijk een hit!Daarna besloten we door te gaan naar frontierland daar heb je een speeltuin dus daar is mn man naartoe gegaan met Niyen en ik en de grote kids in de big thunder mountain! We moesten ongeveer een half uur wachten. Omdat Niyen dr nog niet in mag hebben we gebruik gemaakt van de baby switch, dit is echt een super fijne service die Disneyland bied het werkt zo:

•jij of je partner en grote kids gaan in de gewone wachtrij, ( de ander gaat dan iets doen met de baby) zodra je de attractie hebt gedaan en je de attractie verlaat vraag je een cast member die bij de attractie staat om baby switch,bij de meeste attracties krijg je dan een kaartje, daarop staat de attractie en de datum( geen tijd) zodat degene die bij de kleine wacht via de premier acces met dat kaartje ook in de attractie kan( plus nog een persoon) dat scheelt een hoop wacht tijd, en Eylin was de gelukkige die steeds 2x achter elkaar ergens in kon! Dus heb je een kleine bij je, vergeet dit niet! 



•Ook nog een tip, de prinsessen uit het prinsessen paviljoen wisselen regelmatig, zo lopen ze vaak langs de( nu nog gesloten) smallworld en ook bij casey jr/alice labyrinth. Ze lopen wel door maar wandelen dus ook met de kids, een leuke ervaring voor prinsessen fans! Eylin had het geluk dat ze met assepoester heeft gewandeld!

We zijn daarna naar Studio’s gegaan en daar nog een aantal attracties gedaan! We gingen optijd richting village om bij ons favo restaurant te eten, rainforest! 

•tip voor het avondeten, wij gaan echt optijd naar onze favo restaurants, bij ons is dat Rainforest en Annete. Zorg dat je er rond 17.00u staat anders heb je kans op een rij.

Daarna naar het hotel om onze spullen uit te laden en klaar te maken voor de vuurwerk en drone show.

Yulan en Niyen waren zo moe dat ik alleen met Eylin ben gegaan, dit was ook wel een leuk moeder dochter moment!

Dag 2:

We besluiten zo vroeg mogelijk te gaan om gebruik te maken van onze magic time, 

•magic time is een uur eerder het park in dan de gewone openingstijd, je kan hier gebruik van maken als je in een Disney hotel slaapt of een jaarkaart hebt.

Wisten jullie trouwens dat op je magic pass( als je in een Disney hotel verblijft) koffie tegoed staat, je kan in je hotel koffie halen uit de machines, met je pas! Ideaal en de cappuccino smaakte prima!


We gaan direct naar de studio’s want Yulan wilde graag naar spiderman, en Niyen naar cars. Ook Bliksem mcqueen rijd rond dat vond Niyen echt geweldig. Eylin en Maurice gingen ook in de nieuwe flight force ( waar wij met passwoord gebruik konden maken van baby switch) en toen Niyen sliep gingen ik en Eylin in de tower of terror! Deze dag vloog voorbij! We besloten weer vroeg naar village te gaan voor diner, Yulan sliep in de buggy en Niyen zat in de draagzak. Vlak voor wij het restaurant in wilde lopen spuugt Yulan opeens alles onder, voetenzak, kleding echt alles… shit, wij snel naar het hotel waar gelukkig een wasserette is, wij snel alles wassen en Yulan in bad en bed. Nadat we een broodje hebben gegeten gaat maurice met Eylin weer naar de parken om de droneshow te kijken en nog een paar atracties te doen. Ik blijf bij de boys die beide gaan slapen. Yulan blijft erg misselijk dus ik  zit naast hem met een emmerje. Dit had ik niet zien aankomen…

•vergeet geen extra kleding in te pakken, gelukkig is er een wasserette, en konden we gelukkig alles schoon krijgen, de receptie heeft wastabletjes en wasmuntjes te koop!


Dag3:

Yulan is nogsteeds ziek, dus we besluiten om omstebeurd dan maar met Eylin naar het park te gaan, Maurice gaat eerst met haar en regelt ook een paar baby switch kaartjes. Rond lunchtijd ruilen we en ga ik naar de parken met Eylin en Niyen. Nog even een paar x in cars en ratatouille, gelukkig zijn er lieve bekende van ons in het park, Eylin en hun zoon zijn heel leuk samen, dus toen het avond eten tijd was ging ik Niyen terug brengen en bleef Eylin bij hun in de parken! Ik ben na het eten snel weer terug gegaan en toen hebben we nog allemaal leuke attracties kunnen doen, de wachttijden waren rond de 5 min. Voor crush had ik een babyswitch kaartje echt leuk blijft die achtbaan! Daarna de Avengers drone show gezien!


Dag 4:

Yulan lijkt opgeknapt, hij wil graag naar autopia en buzz lightyear. Ik ga met Niyen naar casey jr en de draaimolen. En we staan nog even bij plaza gardens om de wissel van de characters te zien.

• de character wissels zijn elk half uur ongeveer. Ze lopen langs en geven een high five of zwaaien, er is geen tijd om op foto’s te gaan.

Omdat Yulan een hele dag gemist heeft besluiten we langer te blijven, normaal rijden we rond 13u terug maar nu pas om 17u!



We hebben enorm genoten, en door te wisselen hebben we echt enorm veel attracties kunnen doen, de kids hebben nog een paar super helden ontmoet en goofy, en natuurlijk een boel princessen. Echt top!

Mijn laatste tips op een rijtje:

de rustigste dagen zijn di en wo dus probeer die mee te pakken!

Babyswitch kaartjes!

Ga rond 17u avond eten dan sta je niet in de rij voor een plekje

Draagzak mee voor de kleinste!

Speeltjes voor de wachtrij!

Neem genoeg flesjes water mee, een flesje in het park is ongeveer 4 euro en de fonteintjes doen het niet allemaal.

Maak gebruik van het extra uur met je magic pass!

Gratis koffie in de hotels met je magic pass


Wij hebben nu alweer heimwee!! 💜


Leestip: "Ik controleerde elke dag 100 keer de sloten"



1 jaar geleden

Tot welke leeftijd mag je die babyswitch gebruiken? Of kan dat altijd zolang er een kindje niet in mag?

11 maanden geleden

Sorry ik zie het nu pas, ik denk zolang ze dr niet in mogen!

1 jaar geleden

Fijne post, wij gaan in mei met 2 kindjes van 3,5! Bedankt voor de tips <3

1 jaar geleden

Wat een leuke post!