Snap
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • zomer
  • zon
  • oostenrijk
  • bergen

Kijk je ogen uit in het Nationaal Park Hohe Tauern

Er is geen sprake van verveling in dit beschermde natuurgebied in Oostenrijk!

In de regio Osttirol zetten kleine ontdekkers grote ogen op tijdens een wandelsafari in het Nationaal Park Hohe Tauern. Van vervelen is geen sprake. Elk teer plantje en elk nietig kevertje wordt plotseling heel bijzonder. Tijdens de themawandelingen en natuurbelevenissen met de rangers van het nationale park, geeft de natuur zelf biologieles met een flinke dosis fun voor het hele gezin!

Voor elk wat wils

Een van de rangers in dit avonturengebied is Maria Mattersberger. Ze verzorgt tochten door het nationale park. De kleine en grote ontdekkingsreizigers vallen daarbij van de ene verbazing in de andere. "Er valt zoveel te beleven, dat het wandelen (vaak niet zo populair bij kinderen) bijzaak wordt", zegt Maria, die in 2005 haar kinderdroom zag uitkomen toen zij ranger werd. Ook de hardcore wandelaars zijn erg enthousiast en tonen veel interesse.

Er valt zoveel te beleven, dat het wandelen bijzaak wordt.

Het weekprogramma van de regio is erg afwisselend en concentreert zich op thema's en activiteiten die kinderen leuk vinden. De kleine speurneuzen gaan in Nationalpark Hohe Tauern op zoek naar de Big Five of ontdekken de 'waterschatten' van het Defereggental. Het aanbod 'RENT A RANGER' is speciaal voor gezinnen die een eigen programma willen samenstellen, voor elk wat wils dus!

Beschermd natuurgebied

Het Nationaal Park Hohe Tauern is een van de grootste beschermde natuurgebieden van de oostelijke Alpen en strekt zich uit over de deelstaten Salzburg, Karinthië en Tirol. Alleen al in Osttirol kun je genieten van een grenzeloze veelzijdigheid van de natuur: indrukwekkende gletsjers, ruige rotswanden, mooie bergweiden en met zorg geëxploiteerde almen. En niet te vergeten: de superschone, ruige waterpartijen en prachtige fiets- en mountainbikeroutes. Hier kun je sportieve hoogtepunten bereiken en volop genieten van de fascinerende avonturenspeeltuin van de natuur.

Doe je het liever rustiger aan? Laat alles los en vind je eigen plekje waar je weer nieuwe energie krijgt. Authentieke zijdalen, betoverende plekken en een fascinerende natuur – hier kom je stap voor stap ook weer dichter bij jezelf.

Snap

Themaroutes voor gezinnen

Wil je het gebied op eigen houtje verkennen? Dan zijn er verschillende gezinsvriendelijke thema-wandelroutes en wandelpaden met natuurbelevingen.

Wil je alles weten over de wereld van korstmossen, moerassen en vogels in het lariks- en dennenbos? Bewandel dan het natuur- en cultuurpad in het Debanttal. De route loopt van parkeerplaats Seichenbrunn naar de Lienzer Hütte. De 304 meter hoge bergop is voor kinderen prima te doen. Ook vind je langs de route plekken waar je wat kunt nuttigen of van het water kunt genieten.

Voor een bijzonder natuurspektakel moet je bij de themaroute in het Zedlacher Paradies zijn. Vooral in de herfst is het er prachtig. Dan kleuren de lariksen goudgeel en waan je je tussen de eeuwenoude bomen in een sprookjesbos. 

Op het verhalenpad in het Dorfertal loop je eerst door de spectaculaire Dabaklamm, waar grote hoeveelheden water zich met veel geweld in de kloof storten. Ook hoor je stemmen uit de 'hoorbomen' langs het pad. Het zijn de stemmen van onder andere kaasmaaksters, bergboeren en herbergiers. De spannende, grappige, maar soms ook schokkende verhalen geven, naast de informatieborden, inzicht in de natuur en cultuur van het dal.

Bekijk alle opties voor wandelroutes hier!

Zie jij een bezoek aan deze regio wel zitten? Kijk dan hier voor meer informatie.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo

4 jaar geleden

Daar zou ik alledrie mijn kinderen dolblij mee maken! Mijn zoontjes van 9 en 6 bouwen het liefst de hele dag met de lego! En hun zusje van 3 doet ook al aardig mee. De zolder is bijna verbouwd en dan maken we daar een mooie lego kamer, deze set zou daar supergoed bij passen!