Snap
  • Vakantie dagje weg
  • Momlife
  • kamperen
  • zeilen
  • campinglife

Kamperen met een peuter.

Wat voor mij de ultieme vakantie is, is kamperen! Vroeger altijd gedaan met mijn ouders en nu zijn wij als gezin al voor het derde jaar aan het vertoefen op de camping.

Ik ben luxueuze hotels waar je je de hele dag kan verschransen aan het buffet en de open bar, helemaal niet gewend. Vroeger ging ik met mij ouders al kamperen. Sterker nog.. toen ik anderhalf jaar oud was sliep ik al in mijn eigen tentje op de camping in Joegoslavië. Ik hoor je denken..What the..? Ja, zo denk ik er ook over hoor. En volgens mij zouden mij ouders het in deze tijd ook nooit gedaan hebben!

Cato slaapt bij ons in de caravan op haar eigen grote bed. De caravan lenen wij ieder jaar van mijn ouders en is gloedje nieuw! Je kan het je zo gek niet bedenken of het zit er in. Een grote koelkast met zelfs een vriezertje, toilet, keukentje en zelfs een kachel en airco! Mijn ouders hebben ook vanvalles onder de bedden en banken geschoven. Denk aan een mini oventje, wasrek en een fijne fatboy die je met lucht opblaast. We zijn dus van alle gemakken voorzien! Mijn ouders zijn zo lief om elke keer de caravan naar onze desbetreffende vakantiebestemming te brengen. Zo kunnen wij het zeilbootje achter onze Volvo hangen en genieten we beide van wat wij in ons jeugd hebben meegekregen, wat vakantie's betreft. 

Bram is een echte zeiler. Vroeger ging zijn gezin drie weken op zeilvakantie. Met 'n zessen op een boot, ik krijg het al spaans benauwd bij het idee. Maar goed, Bram kan voor geen meter stilzitten, is altijd in de weer en kan maar moeilijk rustig in het zonnetje aan het strand liggen. Ideaal dus voor hem om het kleine zeilbootje - dat zijn vader voor de (klein)kinderen heeft aangeschaft- mee te nemen en Cato vindt het ook geweldig!

Snap

Het eerste jaar dat we met z'n drieen gingen kamperen was Cato nog maar drie maandjes oud. Mensen om ons heen verklaarde ons echt voor gek! Wat moet je nou met een baby op een camping? Maar het was juist een stuk relaxter dan nu ze bijna twee is. Toen sliep ze natuurlijk nog veel en hoefde ik niet bang te zijn dat ze weg liep. Nu moet ik mijn ogen altijd open houden en omdat we vlak naast de zee staan, mag ze ook niet alleen buiten de voortent spelen. Rustig een boekje lezen zit er niet in, omdat we altijd één oog op haar gericht houden. Verder moet ik zeggen dat het mij echt reuze mee valt. Ik had vooraf wel mijn twijfels over het slapen in de caravan. Vorig jaar sliep ze in een campingbedje midden in de caravan. Nu slaapt ze in haar eentje op het grote bed. De eerste dagen vond ze dat ook erg spannend. Thuis slaapt ze namelijk nog in een ledikant. Maar na eventjes bij haar liggen valt ze rustig in slaap. 

Koken doen we tot nu toe alleen nog op de skottelbraai. Lekker buiten en gemakkelijk op de grote wok of grillplaat. Douchen gaat hier ook best chill. De hokjes zijn ruim en schoon en er is zelfs een familiedouche! 

Snap

Er is op de camping en in de omgeving veel leuks te doen. Zo heb je hier de mascotte Saartje Zeepaardje waarmee gedanst en gezongen wordt, een heerlijk verwarmd buiten zwembad, een speel strandje en voldoende speeltuintjes. Het animatie team organiseerd leuke activiteiten met de kinderen. Cato vind -in tegenstelling tot vorig jaar- zwemmen echt onwijs leuk! We nemen dan ook bijna iedere dag een duik in het verwarmde buitenzwembad. 

Catootje is een ondernemend en nieuwsgierig meisje. Ze houdt van ontdekken en kan zich minutenlang zoet houden met een paar schelpjes en ze verzameld graag stenen. De hele bak met speelgoed wat ze zelf heeft uitgekozen om mee te nemen is bijna overbodig. Alleen haar liefste popje pakt ze er elke dag bij. Je bent een blijft natuurlijk een poppenmoedertje, ook op de camping! 

Snap

Kortom, kamperen met een peuter is hardstikke leuk! Intensief. Dat wel, we ondernemen veel meer dan we deden voordat we ouders waren maar ik vind het vooral geweldig om te zien hoe vrij en speels Catootje hier is!

Wil je nog meer van onze kampeervakantie zien? Volg ons maandag 24 juni de hele dag tijdens mijn take over van @PerfnotsoPerf op Instagram! En natuurlijk deel ik nog genoeg in mijn eigen stories. 

Liefs, Maar.

Snap
Snap
4 jaar geleden

Heerlijk om jullie fijne kampeer herinneringen te lezen!!

4 jaar geleden

Wij ook echte kampeerders. Wel met een grote tent, maar zou niet anders willen. Zoontje nu net 3 jaar maar ook vanaf 3 maanden een eerste weekend mee en met 1 jaar echt op vakantie. Heerlijk. En we hebben heel veel mazzel want autorijden vindt hij helemaal niet erg dus vakanties naar Slovenië en Frankrijk waren geen probleem.

4 jaar geleden

Ook ik kampeer al vanaf kleins of aan em heb mijn man ook besmet met het kampeervirus. Door jouw blog kwamen herinneringen van onze vakantie met onze toen peuterdochter(nu bijna 10) weer boven. De heen- en terugreis met toerloos Woezel en Pip filmpjes. Het buitenleven in de tent, het zoeken naar schelpjes en steentjes in de rivier, de dagelijkse gang naar de campingwinkel voor het ontbijt, de loop naar het speeltuintje, het voetbal (het was EK) in de kantine em onze peuter maar roepen 'Maar ik wil oetbal zien!' Gouden herinneringen! Nog elk jaar kamperen we: Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk zijn favoriet. Nu zijn we onze dochter uren 'kwijt' op de camping, omdat ze het te druk met spelen heeft....elk jaar gouden momenten..

4 jaar geleden