Snap
  • Vakantie dagje weg
  • zomer
  • Auto'
  • hitte
  • #hondenkind
  • #dierenliefde

Honden in de auto achter laten

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden!

Ik lees dagelijks de waarschuwingen maar helaas ook dagelijks dat er WEER honden uit een auto gehaald moesten worden omdat deze achtergelaten worden met de hitte!.

Buiten het feit om dat het mij erg boos maakt snap ik het vooral gewoon niet!! 

Zijn de waarschuwingen niet duidelijk genoeg ?! Vind je de berichten niet schokkend genoeg? Van honden die in een shock of zelfs al overleden uit een auto worden gehaald ? 

Gelukkig worden ze ook wel eens optijd eruit bevrijd ik denk dat je je daar iets teveel aan vasthoud .

Ik hoop het zelf nooit te zien!

Want als ik het wel zie zal ik je raam in slaan en proberen JOU hond te redden en dan mag je nog iets geluk hebben dat ik eerste hulp kan verlenen bij dieren ! 

Ohja de Politie zal ik natuurlijk zsm inschakelen maar wel zodra ik het raam eruit getikt hebt want zoals je wellicht zelf nog niet begrijpt telt hierbij elke seconden 

Ik hoop het echt nooit mee te maken 

Naar de trimsalon gaan vond ik al erg genoeg

Gisteren moest mijn hond naar de trimsalon einde van de middag was echt bloedje heet!! in de auto dus helemaal. De trimsalon is hier  4 minuutjes rijden vandaan misschien zelfs wel 3 en dat vond ik eigenlijk al erg genoeg! Ondanks alle ramen open stonden hij een lekker briesje kreeg en bij aankomst gelijk uit de auto kon hobbelen om bij de dierenarts lekker te drinken (hier zit de trimsalon ook ).

Als we verder hadden moeten rijden had ik het verzet 

Ik schrik er elke keer weer van als er een nieuwsbericht over komt , het mooie weer is namelijk net pas begonnen !! 

Op parkeerplaatsen ben ik extra allert

Omdat het nu al met regelmaat gebeurd ben je toch extra allert ! Ze zijn toch compleet afhankelijk van ons .

Ze hebben er ook niet voor gekozen om gezellig mee te gaan in de auto terwijl jij het nodig vind op je gemak even boodschappen te gaan doen!

Je auto in de schaduw zetten maakt het namelijk niet minder erg! Dat helpt niks , en trouwens er zijn ook genoeg stommelingen die hun auto gewoon in de zon zetten .

Ik vind het dan ook niet heel vreemd dat ik (en vast genoeg andere) veel om zich heen kijken op parkeerplaatsen .

Denk alstublieft aan uw hond

Als het niet nodig is de hond mee te nemen doe dit dan niet 

Als het wel moet zet ramen open, neem drinkwater mee en laat hem vooral niet in de auto achter!

Begrijp alstublieft dat dit levensgevaarlijk is ! En zelfs dodelijk! Denk aan u trouwe vriend en niet aan je boodschappenkar , kappers bezoekje of wat dan ook. 

En Ondanks het meerdere keren en op diverse plekken al gemeld word kan het dus niet vaak genoeg gezegd worden dat blijkt helaas maar weer . 

4 jaar geleden

Nee echt hè ! Dat is gewoon niet te begrijpen ! Zo jammer dat alle waarschuwingen vele niet helpen het in te zien :( Nu heeft die van ons na gisteren wel een hele vacht achter gelaten hihi!

4 jaar geleden

Ja vreselijk he... je voelt zelf toch al dat het niet uit te houden is in de auto, laat staan een beestje met mega vacht... Bizar al dat aso volk!