Snap
  • Vakantie dagje weg
  • strand
  • kidsenstrand

Hoi strand, fijn dat we weer naar je toe mogen!

Vroeger was ik met mijn familie ook altijd te vinden op het strand... Deste mooier vind ik het om mijn kinderen op te laten groeien op het strand. Het is zo fijn om een hele dag buiten te zijn, spelen met vriendjes. Ze vermaken zichzelf een hele dag. De vrijheid van rennen op het strand, vallen is niet erg want je valt zacht in het zand. Het is een grote zandbak!

Vooral in de ochtend is het fijn, dit omdat het dan nog heel rustig is. De temperatuur op zijn lekkerst! Je hebt zelf nog alle energie en het maakt niet uit of je kind dan ff alles bij elkaar krijst, want er zijn zowat alleen maar gezinnen met kleine kids... Toch weer een voordeel gevonden aan kleine kindjes die vroeg wakker zijn, hop naar het strand dus!

Wij gingen met Nairo, maar ook met Vays, toen ze een paar weekjes waren al naar het strand. Spannend in het begin, maar alles valt me zo mee... We hebben een strandhokje, waar we alle zooi die je nodig hebt in kunt gooien. Want we sjouwen al genoeg met twee van die kleintjes!

Voor nu zal ik jullie vertellen hoe wij onze jongens beschermen tegen de zon!

We beginnen thuis al met insmeren, ook wij rennen achter de kinderen aan. Want insmeren is bij geen één kind een favoriet volgens mij. Ik vertel er dan bij dat dit moet, want de zon is fel. Dat is niet goed voor de huid. Dit doen we zo heel de dag door, zeker met wind. Dan lijk je niet te verbranden, maar juist dan moet je goed oppassen!

Lang leven de petjes, een hele dag moeten ze hem ophouden. Van de heenreis op de fiets tot in het water. Dat scheelt al zoveel voor de kleine bolletjes. Ik hoor je denken, die pet gooien ze toch af! Jaa klopt, in het begin. Wij blijven hem constant terug opzetten en afleiden met een speeltje. Op den duur hebben ze het niet meer door en laten ze hem echt wel op zitten!

Als ze nog heel klein zijn kun je ze natuurlijk neerzetten onder een parasol. Ze blijven nog netjes liggen of zitten, maar als ze eenmaal gaan kruipen is het klaar met de rust. Ze gaan alle kanten op, ook wel weer mooi om te zien dat ontdekken! En voor de hele kleintjes heb je speciale tentjes, waar ze lekker in kunnen spelen of slapen.

Voor de kids die niet meer netjes onder de parasol blijven, kun je ze ook een lange mauw shirt aan doen. Of een speciale surf-wet-shirt, dan ben je helemaal strandproof!

Dit jaar wil ik echt kleine zonnebrilletjes kopen. Vind het belangrijk om ook de oogjes te beschermen. Wel lastig om leuke te vinden! Dus tips zijn altijd welkom.

Als je het leuk vind kun je me volgen op @by.es.trella Hier laat ik ook foto's zien van onze stranddagjes in mijn stories!

Liefs Es deze blog schreef ik liggend op een ligbed in het zand, met slapende Vays op me ♡ Misschien volgende keer blogje over slapen op het strand?