Snap
  • Vakantie dagje weg
  • family
  • zonzeestrand
  • holiday
  • Dichtbevolktdorp

Familiebezoek vs vakantie

Ohh wat heerlijk zo lang op vakantie. Uhh tja echt vakantie is het niet.

Vorig jaar zijn we niet bij familie in Turkije op bezoek geweest ivm Corona.

Dit jaar 5 weken aangevraagd en gekregen zodat we weer op familiebezoek kunnen.

De meeste zeggen 'ik ben jaloers, 5 weken op vakantie naar Turkije'. Ze denken dat we 5 weken in een hotel verblijven of hele dagen aan het strand liggen.

Realitycheck: het is minimaal 40 graden, we zitten in slecht geisoleerde huizen waar 80% geen airco heeft, strand is minimaal 1 uur rijden (dit jaar zijn wij met de auto waardoor we makkelijk kunnen gaan, andere jaren niet en een auto huren voor weken is een rib uit mijn lijf), dus vooral bij familie thuis zitten in de bloedhitte. 

Geen normale wc maar een gat in de grond, douchen met een maatbeker om je af te spoelen.

Voorheen geen wifi, dat is dit jaar gelukkig bij iedereen wel aanwezig.

Verplichte familiebezoeken en dit is niet zoals in nederland 2 ooms en tantes maar tig ooms en tantes, neefjes, nichtjes, broers, zussen. Waar bijna iedereen hetzelfde eten maakt en dus elke dag hetzelfde eten wat na verloop van tijd je neus uit komt maar je dit uit fatsoen moet eten. Op de grond eten waardoor ik geen kont meer over heb, elke keer slapende benen omdat je in zo'n rare houding moet zitten. Iedereen eet uit dezelfde schaal, dus ook de oom met zijn verrotte tanden die volgens mij al maanden zijn tanden niet gepoetst heeft.

Het zijn vooral de verplichte bezoeken wat niet mijn ding is, in nederland vind ik die verplichte feestjes ook vreselijk.

Maar voor de rest is het geweldig haha

Ik word gepamperd als een prinses, de kinderen spelen de hele dag met hun 11 neefjes en nichtjes. Zo zie je ook dat kinderen super gelukkig kunnen zijn met kleine dingen en hun waarderen hun eigen spullen des te meer

Alles is hier supergoedkoop (voor europeanen) waardoor je niet op de centen hoeft te letten. 

Doordat we dit jaar met de auto zijn, zeker een aanrader! Kunnen we lekker veel naar het strand, shoppen etc zonder met de bus overal naar toe te moeten. 

Mijn auto laten repareren voor een prikkie, deze had flinke schade aan de zijkant, voor 50 euro gemaakt 😁

Als we ooit weer zonder testen mogen reizen gaan we onderweg in meerdere landen een paar dagen genieten.