Snap
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • uitstapje
  • disneyland
  • disneylandparis
  • dreamscometrue

Een magische herinnering (deel 2)

Onze dagen in Disney

In het eerste deel konden jullie vooral meelezen hoe er in Disneyland Paris met de corona veiligheidsmaatregelen wordt omgegaan. In het tweede deel wil ik jullie meer meenemen in hoe onze dagen eruit zagen in Disneyland Paris.

Jullie lazen al mee hoe onze binnenkomst verliep. Het stralende snoetje sprak boekdelen. Na een selfie in ‘Main Street’, met uiteraard het Disneykasteel op de achtergrond, besloten we om door het kasteel naar het achterste gedeelte van het park te lopen. We hadden geen planning gemaakt met wat we welke dagen zouden bezichtigen. Wel had ik vooraf de app gedownload en de diverse attracties bekeken.

De attracties die geschikt zouden zijn voor Loa had ik in favorieten gezet, zodat ik op de kaart precies kon zien welke attracties we wilden zien en waar ze precies waren. Hierdoor wisten we dat in het achterste stuk van het Disneyland Park de meest leuke attracties voor Loa waren. Dit deel vind ik ook altijd het leukste en meest magische gedeelte. In Fantasyland zijn namelijk de meeste sprookjes verwerkt in de attracties en vrijwel iedere attractie is geschikt voor ‘kleine’ kinderen. Loa vond alle attracties ook stuk voor stuk fantastisch. Vanwege de korte wachttijden hadden we in een middag tijd dan ook alle attracties gehad.

Uiteraard waren de vele winkels Loa ook wel opgevallen, eind van de dag mocht ze dus nog iets uitzoeken van de centjes die ze van Opa & Oma had gekregen. Dolgelukkig sloot ze de dag af!

We dachten nog even iets te eten in het park, het is tenslotte tot 20.00u open, maar hadden niet in de gaten dat we moesten reserveren voor de restaurants in de avond (en er diverse restaurants gesloten waren). Uiteindelijk konden we bij ons hotel nog wel reserveren. We hebben de shuttlebus terug naar het hotel genomen en daar een hapje gegeten. Na het eten liepen we terug naar onze hotelkamer (in een ander gebouw) en kwamen we Jessie (van Toy Story) nog tegen. Wat leuk, zelfs bij de hotels zijn er Disney figuren. Uiteraard wilde Loa ook nog met Jessie op de foto! Moe maar voldaan kon ze daarna lekker gaan slapen in haar hotelbed.

Zaterdagochtend stond Loa alweer vroeg paraat (05.30 uur). Ze had ontzettend veel zin om weer de parken in te mogen. Gelukkig kun je al om 07.00 uur ontbijten in het Disneyhotel, maar we begonnen de ochtend toch rustig en zaten pas rond 08.00u aan het ontbijt. Na het ontbijt zijn we weer met de shuttlebus naar de parken gegaan. Zodra je het park weer in komt hoor je al de vrolijke muziek en kregen we een warm welkom van dansende Disney Figuren. Deze ochtend zijn we gestart in Frontierland. Omdat er nog nauwelijks wachttijd was, schoten we meteen de achtbaan in (Big Thunder Mountain). Ondanks dat Loa er qua lengte in mocht (dit kun je zien in de app) en er zelf dolgraag in wilde, kwam ze er in tranen uit. Oeps! En ik moet toegeven, hij ging ook echt snel, duurde relatief lang en er waren spannende pikdonkere stukken. Ze was toch wel heel erg geschrokken na het kleine trein ‘achtbaantje’ wat ze gisteren in Fantasyland zo geweldig vond.

Daarna zijn we doorgelopen naar Adventureland. Het leukste deel van Adventureland, het deel waar je over loopbruggen kan lopen en door de grotten allerlei plekjes kunt ontdekken, was helaas gesloten. Het was ons niet duidelijk of het voor onderhoudt dicht was of vanwege de corona-maatregelen. Loa vond dit jungleachtige stukje park gelukkig toch erg leuk om er gewoon doorheen te lopen. Ook hier liep ze verwonderend, overal ontdekkend en vol plezier rond.

Na de attracties in dit gedeelte zijn we naar de uitgang gelopen. Want naast het Disneyland Park ligt het Walt Disney Studios Park. Hier zijn de afgelopen jaren veel nieuwe leuke attracties bijgekomen en het is ook echt een leuk park geworden. Het Toy Story gedeelte, wat ook tot in de details uitgewerkt is, en de Ratatouille attractie waren Loa’s favoriet. En ook hier stonden veel van Loa’s Disney Helden waarmee ze op de foto mocht. Waar ze gisteren een stuk verlegener was, zwaaide ze nu volop naar de Disney Figuren en sommige kregen zelfs een handkus 😉.

Voor vandaag hadden we wel gereserveerd voor ‘s avonds, maar ‘pas’ om 17.00 uur. Rond 16.00 uur hadden we namelijk alles wel zo’n beetje gezien in dit park. Gelukkig konden we al eerder terecht in ‘Bistrot chez Rémy’, het Ratatouille restaurant. Als je hier binnentreedt, treedt je in de wereld van Rémy waar je je heel klein voelt. Ook hier is alles tot in de details uitgewerkt. De tegels zijn heel groot, de tafeltjes en stoeltjes gemaakt van jamdeksels en bierdopjes, de kapstok is een vork en de verlichting is kerstverlichting die op grootte is gemaakt door de ogen van de ratten gezien. Echt heel leuk! Vanwege de corona-maatregelen zijn er standaard menu’s gemaakt, waardoor er minder keuze is dan normaal. Desondanks hebben wel lekker gegeten. De planning was na het eten nog even het Disneyland Park weer terug in te gaan, maar alle drie waren we erg moe en hebben we de bus teruggepakt naar het Hotel. Na een warm bad viel Loa dan ook zo in slaap!

Zondagochtend was Loa wederom vroeg wakker. Maar dat kwam eigenlijk ook wel goed uit (of ja 05.30 uur was wel iets overdreven vroeg maar goed). Hup hup, op tijd opstaan, koffers inpakken, ontbijten, uitchecken en extra vroeg naar de parken. Want als je in één van de Disney Hotels verblijft krijg je ook een magic-pass. Met deze pass kun je tussen 08.30-09.30 uur al de parken op terwijl de officiële openingstijd om 10.00 uur is. Vandaag hadden we met Loa afgesproken dat zij mocht kiezen in welke attracties ze nog graag zou willen voordat we naar huis zouden gaan. Als eerste wilde ze heel graag in ‘Small world’ en ook het kleine achtbaantje “Casey Jr.” was weer aan de beurt. Het was zelfs zo rustig dat we twee keer achter elkaar konden, wat een plezier! Diverse andere attracties in Fantasyland beleefde we nog een keer. Als laatste zijn we via Discovery land opgestapt op de stoomtrein om nog een rondje park te doen. En toen was feest echt afgelopen. Oké vooruit dan, ze mocht nog wat leuks uitzoeken in de Disney store 😉.

Maar WAUW zeg, wat hebben we ontzettend genoten van de drie dagen in Disneyland Paris. Het enthousiasme van Loa sloeg over op ons, maar ook op andere mensen om ons heen. Ze rende, danste en lachte de hele dag (oké, op die ene meltdown met grondwerpings na dan). Ze was harstikke moe aan het einde van de dag, maar zeurde niet. Aan alles merkte je dat ze het zo magisch vond en zoveel plezier beleefde. Het maakte dat wij ook vol trots en met een grote lach op ons gezicht door het park liepen. Wat een magische belevenis!!

Dus: ondanks de corona-maatregelen in Disneyland Paris, is het er nog steeds ontzettend magisch!!!

Op de website van Disneyland Paris kun je nog alles nalezen over de gezondheidsmaatregelen die getroffen zijn.

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap