Snap
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • uitstapje
  • disneyland
  • disneylandlandparis
  • dreamscometrue

Een magische herinnering (deel 1)

Corona-proof naar Disneyland Paris

Dreams come true! We hebben allemaal dromen, wensen of dingen die we ooit nog eens zouden willen. 1 van mijn dromen is om Loa mee te mogen nemen naar Disneyland Paris. Ik heb zelf als kind deze magische beleving mogen meemaken en de laatste keer dat ik er was, is alweer 16 jaar geleden. Loa en ik kijken samen graag naar Disneyfilms en ze is mega fan van alle verhalen, net als ik overigens😉. Ik weet dus ook niet wie er enthousiaster was toen we hoorden dat we naar Disneyland Paris mochten, Loa of ik?!

Hans en ik hadden het er al vaker over gehad om een keer naar Disney te gaan met de kindjes. Vooralsnog hadden we besloten dit pas te doen als de meiden wat ouder zouden zijn, zodat zowel Loa als Lux in de meeste attracties zouden mogen. Dat liep anders…

En toen werden we uitgenodigd om drie dagen naar Disneyland Paris te gaan. Een betere timing was er eigenlijk niet. Loa heeft er een perfecte leeftijd voor, ze is helemaal in de sprookjes en mag in vrijwel iedere attractie (kijkend naar haar lengte). Maar ja, het is natuurlijk nog wel steeds coronatijd. Moeten we dan wel naar het buitenland op vakantie? Is het wel veilig allemaal? Wat zijn de maatregelen?

En eigenlijk was dat vrij snel duidelijk. Disneyland Paris heeft ontzettend hard gewerkt om maatregelen te treffen, zodat iedereen een veilig verblijf heeft, zowel in de parken als in de hotels.

Vanuit ons is het zo’n 4,5 à 5 uur rijden. En daarbij heb ik het geluk dat ik een man heb die rijden leuk vindt en dus ook met gemak uren achter elkaar rijdt. Zowel de heen- als terugweg hebben we maar één keer hoeven stoppen voor een plas- en eetpauze. De reis was heel goed te doen. We vertrokken ’s ochtend vroeg van huis, zodat we ook de vrijdag nog de parken in konden.

Het voordeel van het verblijf in een Disney Hotel is dat je momenteel geen extra reservering hoef te maken voor een bezoek aan de Disney Parken. Vanwege de corona-maatregelen mogen er maar een beperkt aantal mensen de parken in, waardoor het reserveren van de dag wanneer je wil gaan verplicht is.

Bij aankomst in Disney’s Hotel Cheyenne (Helemaal in Toy Story thema) kon ik meteen inchecken omdat onze kamer al klaar was. Dus snel de koffers in de hotelkamer gezet en even opgefrist, want we stonden te springen om de parken in te gaan. De shuttlebus rijdt ieder kwartier en binnen enkele minuten stonden we al voor de poort van de parken. Bij binnenkomst keek Loa haar ogen uit, ze straalde van oor tot oor. En omdat ze de vlogs van de Zoete Zusjes in Disneyland Paris had gekeken, wist ze dat Katrien Duck vooraan bij de ingang zou staan. En daar had ze helemaal gelijk in. Loa is altijd erg verlegen en terughoudend met nieuwe dingen, desondanks ging ze met Katrien op de foto. Ondanks de corona-maatregelen kun je nog steeds met diverse Disney Figuren op de foto. Overal inde parken zijn zogenaamde ‘selfie spots’, in de app kan je precies zien waar ze zijn. Hier kun je op afstand op de foto met de figuren. Er zijn zo’n 18 spots door de parken heen.

En daarnaast zijn er nog extra Photopass spots. Met de photopass, vrijblijvend verkrijgbaar, kun je op de foto met de Disney Figuren of plaatsen ze achteraf een Disney Figuur of iets magisch in de foto. Een medewerker van Disney maakt dan de foto en deze kun je online bekijken en eventueel aanschaffen. Bij deze spots mag je desondanks ook gewoon zelf foto’s maken.

Door de maatregelen en beperkt aantal bezoekers zijn er minder shows en helaas ook geen parade en eindshow. Ik vond dit zelf wel erg jammer, het zijn namelijk altijd prachtige shows en parades. Echter Loa weet niet hoe het ‘normaal’ is, dus kon het ook niet missen. De parken zijn al 1 groot avontuur en ontzettend magisch voor haar! In een aantal theaters is nu dus geen show te zien, maar kun je wel naar binnen om met diverse Disney Figuren op de foto te gaan, zoals met Mickey en zijn vrienden en met Anna en Elsa. Een soort Meet&Greet op 1,5 meter afstand. Voor deze laatste moest je wel reserveren in een speciale app, evenals voor de shows die wel draaide. Doordat er beperkte plaatsen zijn, waren deze snel vol. Gelukkig wisten wij wel een plekje te bemachtigen om Loa’s favorieten figuren van Frozen te ontmoeten.

Het voordeel van alle maatregelen, zoals minder bezoekers, betekende ook dat er dus minder wachtrijen waren (in de app kun je ook de wachttijden volgen). Op sommige plekken, en zeker in de ochtend, konden we zo doorlopen. Gemiddeld waren de wachttijden 10-30 minuten, voor Disney begrippen erg weinig. Superfijn, want hierdoor konden we in korte tijd ook in veel attracties en bleef er ondanks de grote parken nog tijd over om Loa’s favoriete attracties nog 2-3 keer te doen. Daarnaast stonden de wachtrijen niet hutjemutje op elkaar. Normaal kan ik hier ook niet zo goed tegen, andere mensen die te dicht op mij staan, dus dit was superfijn. Door middel van grote stickers op de grond werd je erop geattendeerd om afstand te houden en door de grote schermen tussen de wachtrijen stond je dus niet dicht op elkaar.

Daarnaast is de frequentie van schoonmaken verhoogd en zijn er echt overal (echt overal!) handdesinfectiestations geplaatst. Deze vindt je door de parken heen, maar vooral bij toiletten en bij iedere attractie meerdere, zowel bij de wachtrij als bij de uitgang. Overal wordt je er door medewerkers op geattendeerd en gevraagd of je je handen wil desinfecteren voordat je naar binnengaat in een restaurant of attractie. De medewerkers hebben allemaal een training gevolgd om de aangescherpte gezondheidsmaatregelen te ondersteunen, afstand te stimuleren en mensen erop te attenderen.

Ook is het verplicht om vanaf 6 jaar een mondkapje te dragen, overal, dus ook in de attracties.

Het is natuurlijk een stuk minder leuk om met mondkapje op de foto te staan. Helaas, maar begrijpelijk, mag je alleen je mondkapje afzetten als je eet of drinkt. Je snapt dat we gedurende het verblijf met regelmaat wel wat aten en dronken. Met de warmte is een mondkapje niet ideaal en na verloop van tijd zit het ook gewoon te vervelen. Maar hé, we begrijpen de maatregelen en het is tenslotte Disney. En voor Disney heb je dit gewoon allemaal over.

Het is natuurlijk alsnog wel jammer dat alle foto’s met mondkapje zijn, maar aan de andere kant; het hoort gewoon bij dit jaar. En dus ook bij dit avontuur, want zo was de situatie nu eenmaal. 2020 het corona jaar!

Onze foto van 16 jaar geleden, onze eerste (leuke) foto van Hans en mij samen, is gemaakt in Disney. Die hebben we dus ook over gedaan, maar ditmaal inclusief mondkapjes. We hadden Loa deze taak gegeven voordat we gingen en deze nam ze uiterst serieus. Want iedere keer dat we langs het kasteel liepen werden we erop geattendeerd dat de foto nog gemaakt diende te worden. Zie hieronder dan ook de oude en de nieuwe foto 😊

Morgen, In het 2e deel van deze blog, zal ik jullie meenemen in hoe onze dagen eruit zagen in Disney. En ook daar staan nog heel veel leuke foto’s in die je niet wil missen! 

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap