Snap
  • Vakantie dagje weg
  • zwanger
  • Kinderwens
  • begin
  • het
  • worden
  • do
  • Let’s
  • this

De tijd is aangebroken..

Laten we bij het begin beginnen

Laten we maar helemaal bij het begin beginnen. 

Mijn partner is 3 jaar jonger dan ik. Dus bij mij kriebelde het al behoorlijk bij de gedachte aan een eigen kindje. 

Begin december 2016 was mijn partner er eindelijk klaar voor en ik was zo ontzettend blij! Het begin was gemaakt, gestopt met anticonceptie en nu werd het toch wel erg echt allemaal. Spannend ! 

De maanden verstreken en elke maand kwam Moeder Natuur weer op bezoek. Ondertussen werden er collega’s zwanger, vriendinnen en familie. Na een tijd begon dat toch wel zwaar te vallen. Je bent heel blij voor die mensen maar aan de andere kant denk je toch, waarom hun wel en wij niet ?! Ik ben echt door een moeilijke tijd heen gegaan. Ik weet dat het nog niet zo lang duurde als bij sommige andere koppels, die jaren bezig zijn en ziekenhuis in en uit moeten. Maar op zo’n moment is dit jouw leven, en voor jou duurt het gewoon zo lang terwijl er gewoon 6 andere mensen in je leven zwanger worden. sommige gepland en sommige zelfs ongepland.. 

Na een jaar toch naar de huisarts gegaan. We werden doorgestuurd naar het ziekenhuis en de onderzoeken begonnen. Mijn cyclus liep gewoon heel mooi, in anderhalf jaar tijd misschien maar 3 uitschieters gehad maar langere cyclus. Maar uiteindelijk bleek er iets met mijn schildklier te zijn, de waardes waren niet wat het moest zijn en er werd ook gezegd dat als ik geen kinderwens had gehad ik dit nooit geweten zou hebben. Dus hoppa aan de medicatie ! 

Ik had de hoop ondertussen al wat opgegeven. In het begin testte ik een paar dagen voor mijn NOD. Maar na 16 maanden vond ik dat nogal geldverspilling want het zou toch wel niet lukken. Maar net die ene maand op donderdag 12 april 2018 liep ik in de ochtend als een zombie naar de badkamer en deed een test. Toen ik de test gedaan had dacht ik echt “pfoe wat doe ik nu? Zondag is pas mijn NOD, ik verspil gewoon weer een test!” 

Na een paar minuten keek ik toch maar op de test... mijn hart maakte een sprongetje en ik zakte door mijn knieën. Zou het dan toch?! Ik heb toch niet per ongeluk een ovulatie test gedaan he?! Maar nee het was toch echt! Een positieve test !!!! 

Natuurlijk snel nog twee testen gedaan omdat ik het niet kon geloven! 

Na 16 maanden is het dan toch gelukt! 

Snap
Snap