Snap
  • Vakantie dagje weg
  • #beautiful
  • proud
  • #mommy
  • me
  • everything

De strijd met mezelf

Ben trots op wie je bent

Oke waar laat ik eens beginnen. Zelf voer ik al jaren zolang ik mezelf bijna kan herinneren een strijd met mezelf en met mijn lichaam. Want ik ben niet hoe ik had willen zijn en ik weet ook niet of ik dit ooit ga bereiken.

Heb jij jezelf ooit mooi gevoeld en goed genoeg zoals je bent? Nou waarschijnlijk ook niet net als ik maar ik weet wel steeds beter hoe ik hier mee om moet gaan. Ik ben in de klas of waar dan ook nooit de dunste geweest ik was altijd wel de wat zwaardere wat ik vreselijk vond. Op een of andere manier leek alles me te achtervolgen. Ik kreeg een petjes beugel lelijk dus, ik heb x benen en ja platvoeten dus. Maar ook maatje 42 van schoenen ja van alles en nog wat kan ik opnoemen. Vroeger had ik ook best wel wat puistjes ( een onrustige huid). En dan een maatje meer maar ik voelde mezelf ook nooit de knapste of ergens goed in. Dus het was wel heel uiteen lopend.

Dus ja al met a,l heb ik me heel lang onzeker gevoeld, of me niet goed genoeg voor de buitenwereld. Leven in zo`n onzekere zelf is echt een drama. Op een of andere manier heb ik in de laatste jaren geleerd dat ik er mag zijn, en mezelf kan en mag zijn. De mensen die ik nu om me heen heb laten mij mezelf goed voelen en tevreden zijn met mezelf. Dit is vaak alsnog een strijd want ergens word je geprijsd met hoe je bent maar aan de andere kant is je eigen gevoel soms toch wat overheersende dan dat.

Hoe kun je nu gelukkig zijn met jezelf als je alleen maar de negatieve dingen ziet? Juist niet dus. Ik probeer alles naar positief om te zetten dat heeft me wat moeite gekost en veel tijd. Maar jij kan dat ook. Waarom zou ik mijzelf lelijk voelen? Als ik overal lelijkere mensen zie dan ik zelf. De strijd rondom mijn gewicht zal denk ik altijd een strijd blijven want ik zal nooit het maatje s worden. Maar wil ik een maatje S worden? Nee ik zou wel graag nog een maatje minder zijn maar ik ben wel gelukkiger met waar ik nu sta. In plaats van 1 jaar geleden met ongeveer 13/14 kilo meer gelukkig zijn die er allemaal af. Maar ik zou er nog wel meer af willen maar op een of andere manier lijkt mijn lichaam even te denken nu niet. En ergens moet je misschien ook tevreden zijn met wat je op dat moment al hebt bereikt. En op dat punt zit ik nu, tuurlijk wil ik nog wat minder zijn wat gezonder en fitter. Maar als ik kijk naar waar ik vandaan kwam, ben ik al een heel eind op weg. En eerlijk is eerlijk wij houden er gewoon van om te genieten van het leven. En dat is ook lekker uit eten gaan en af en toe een borrel er bij, waarvan iedereen weet dat dat er natuurlijk niet goed voor is.

Mijn gewicht zal nooit bereiken wat ik vroeger altijd had gehoopt of gedacht. Maar doelen zijn er om bij te stellen. Zorg vooral dat je gelukkig bent met jezelf in je lichaam en misschien is dit nu wel eenmaal het gewicht dat bij je past. Het moet niet zo zijn dat ik er mijn leven lang voor zal moeten vechten om dit te behouden nee het moet niet haalbaar zijn maar houdbaar zijn, dat is hoe ik denk. Mijn x benen daar in tegen werken me ook vaak tegen met een wat hoger gewicht gaan je benen dan wat meer naar binnen staan waardoor ik denk ik al geen 16 jaar een korte broek meer aan heb gehad. Maar ja 3 weekjes terug was het gelukkig weer zo ver ik kan weer een korte broek aan en ik voel me er toonbaar bij. Dat was stiekem ook een hele mijlpaal, vergeet dan ook vooral niet even trots te zijn op jezelf. Dus die kilo`s minder hebben me al aardig een stap verder gebracht met gelukkig zijn met mezelf. En ja als moeder/ ouder ben ik zeker een belangrijke pilaar hier in huis dus ik moet er zijn er staan en laten zien dat je sterk bent voor mijn gevoel. Tuurlijk mag je soms ook even wat zwakker zijn maar ik wil ze niet over me heen laten walsen in welke situatie dan ook.

Zorg dat je gelukkig bent met jezelf, om wie je bent. Als je dat bent straal je dat ook uit en geef je dat ook over. Ik vind het zo belangrijk dat de kinderen gelukkig zijn want anders word je er zelf al ongelukkig van. En begin er niet aan om jezelf te spiegelen aan andere. Wat mensen althans altijd bij mij wel deden maar gewoon niet nodig is. Maar zelf deed ik dit ook aan andere die in mijn ogen knap, lief, mooi, dun zijn maar ook hierin heb ik mezelf leren kennen. Ook die mensen hebben wel iets wat niet oké is en waar hun tegenaan lopen of waar ze last van hebben.

En als ik naar mezelf kijk hoe mijn leven staat of valt dan denk ik dat ik het eigenlijk nog goed heb gedaan ook op deze leeftijd een gezinnetje compleet een eigen huis en getrouwd en wel. Wat moet ik me nu nog meer wensen ja alles gezondheid liefde en geluk van de wereld maar dit komt zoals het komt, dit heb je niet altijd in de hand. Maar je kan het zelf wel leuk maken. Maak een feestje van je leven geniet van je leven en haal er vooral uit wat erin zit. En ik weet dat ik een goede moeder, vriendin, vrouw probeer te zijn en tuurlijk ook ik zal dit zijn met vallen en opstaan maar ja wie niet? We maken allemaal fouten en laten allemaal wel eens een steekje vallen. Gelukkig zijn ze niet zo groot dat het niet meer te doen is. Gelukkig voel ik me nu soms een powervrouw en denk ik bekijk het allemaal maar omdat je soms ook zo moet denken.

Toen ik eenmaal zwanger raakte van Milan, vielen er voor mij steeds meer steentjes op zijn plek en begreep ik steeds meer dat ik dit niet wilde op die manier denken en me zo voelen. En als ik kijk waar ik nu 5 jaar later sta denk ik goed gedaan, je bent goed bezig. Ben jij tevreden met jezelf? Tevreden met wie je bent?