Snap
  • Vakantie dagje weg
  • weekendweg
  • Familieweekend
  • happyweekend
  • Weekend

De perfecte plek voor een weekendje weg

Van de drukte in de randstad naar de prachtige omgeving van Drenthe

De lente is officieel van start en daar maakten wij optimaal gebruik van: we gingen een héérlijk weekendje weg naar EuroParcs Ruinen. Met de auto helemaal volgeladen reden we van de drukte in de randstad naar de prachtige omgeving van Drenthe.

Snap

Hackfort 6

De aankomst geeft al gelijk een gevoel van rust en er even helemaal uit zijn. We verbleven in de Hackfort 6, een ruime vrijstaande chalet met in totaal 3 slaapkamers en een ruime, gezellige woonkamer. Met ons huisje zitten we dichtbij de kinderboerderij waar de meiden helemaal blij mee waren, want ze sliepen naast de konijntjes. 

Genoeg te doen

Er is heel veel te doen op het park zelf, van een binnenzwembad (met in de zomer zelfs een buitenzwembad) tot (indoor) speeltuin, fietsverhuur om de mooie omgeving te ontdekken, minigolf en een kinderboerderij. Maar ook in de omgeving is er heel veel te ontdekken en zien, je zit bijvoorbeeld vlak bij Nationaal park Dwingelderveld.

Snap

We begonnen de zaterdagochtend in het binnenzwembad, waar we minstens 20x van de glijbaan zijn geweest. Na het middagslaapje van Bo zijn we naar de Drentse koe gereden, die slechts op 15 minuten van het park ligt. De kinderen kunnen hier heerlijk binnen en buiten spelen en volledig binnen het 'boerengevoel' ervaren. Van traptrekkers tot springkussens, een kabelbaan en nog veel meer. Het park is héél divers opgezet en heeft (het allerbelangrijkste) erg lekker huisgemaakt ijs. 

Snap

In de buurt zijn leuke dorpjes zoals Ruinen, Dwingeloo of Meppel. 's Avonds zij wij bij de Burgemeester in Ruinen gaan eten. Ideaal met een kinderhoek en genoeg lekkers op de kaart.

Snap

Op zondag besluiten we op het park alle leuke activiteiten te doen en na het succes op de zaterdag beginnen we in het binnenzwembad. We hebben het weekend afgesloten met minigolf. De meiden hebben nu al heimwee en willen nog niet naar huis. We hebben prachtige herinneringen met elkaar gemaakt en wat is het fijn om op deze manier echt met elkaar te genieten!

Kortom: een weekendje weg naar EuroParcs Ruinen belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor het hele gezin. Van de prachtige natuurlijke omgeving tot de diverse activiteiten en comfortabele accommodaties, er voor ieder wat wils. In de auto onderweg naar huis zeiden we al tegen elkaar, dit is voor herhaling vatbaar en hier kunnen we ons ook makkelijk een week vermaken. 

Als jullie ook niet kunnen wachten op zo'n heerlijk weekend weg, gebruik dan code KIRSTEN30 voor €30 korting bij EuroParcs Ruinen.  

Snap