Snap
  • #Kleefstrasyndroom
  • #Ontwikkelingsachterstand
  • #Beperking
  • #Vakantiemetzorgenkindje

De meest fantastische vakantie ever

Als hij geniet, dan wij ook!

Het is weer even geleden… Naast een fulltime baan, studie en het moederschap heb ik even geen tijd en behoefte gevoeld om onze avonturen te delen middels een blog. Het was vooral een jaar waarin het aanpoten was op het werk, op mijn studie en met de peuterpuberteit in huize Bouwens! Eigenlijk verbaas ik me, nu ik zo terug denk, hoe fantastisch goed Neal het allemaal heeft gedaan in deze hectische periode. Wat ben ik trots. Na een super weekje Domburg met de (schoon)familie is Neal gestart op de Hub in Rosmalen. Wat deed hij dit goed en wat is hij in een mum van tijd gewend daar. Een fantastische school, met super juffen en een fijne ontwikkel omgeving voor hem. Dit biedt hem zo veel structuur, dat het even TERROR was toen de zomervakantie van 6 (!) weken begon. Mij kon je na 2 dagen bij elkaar rapen en opvegen. Wat een hel! Gelukkig stond onze zomervakantie snel voor de deur en zijn we vertrokken naar Camping El Delfin Verde. Door een foutje in de planning (bruiloft over het hoofd gezien met het boeken 😅) waren we genoodzaakt met het vliegtuig te gaan om de “verloren” tijd in te halen. We vlogen op 23 juli naar Barcelona en vanuit daar reden we met de huurauto naar de camping. Wat een vondst voor ons… wij willen nooit meer anders. Relatief uitgerust begonnen we aan onze eerste dag. 

WAUW, gewoon WAAAAAAUW. Wat een plek. Echt een pareltje aan de Costa Brava. We zaten in een Namibia Lodge tussen de safari dieren en aan een pierenbadje. Dit is echt een uitvinding. Even afkoelen in het water wat recht voor de deur ligt, ja écht waar!

De camping was groot en leek enorm masaal te zijn, maar wat hebben ze dit goed opgelost met de vele activiteiten voor alle leeftijdscategorieën, de indeling van het enorme zwembad en de indeling van de camping zelf. Je had alles behalve “last” van de drukte en prikkels. Het voelde voor het eerst in al die jaren dat ook wij weer eens de normale gezinsdingetjes konden doen, zoals alle gezinnen op vakantie (animatie, zwemmen zonder gedoe, liggen op een ligbedje aan het zwembad, laat naar bed én uitslapen). Neal genoot ENORM! Van de glijbanen, van het grote zwembad, van het pierenbad, van het huisje waarin we zaten en van de minidisco. Super leuk dat ik op mijn insta foto’s zoveel leuke reacties heb gekregen van andere ouders! Het mooiste compliment was toch wel 

Fijn om je/jullie te volgen en te zien dat jullie zo’n plezier hebben samen ❤️. Dank voor het delen!

Het geeft mij kracht om andere gezinnen te volgen die ook een kindje met Kleefstra hebben”.  

Dit bericht geeft mij ook weer kracht en energie om onze avonturen te delen. Vóóral als het enorm goed gaat. Daar waar we op voorgaande vakanties enorme struggles ervaarden, zagen we nu mogelijkheden en konden we de hele wereld aan. We hebben ook een ander gezin ontmoet met een kindje met het Kleefstra syndroom. Fijn dat je elkaar begrijpt en “grappig” dat je tegen dezelfde dingetjes aanloopt. Bijzonder ook, om elkaar te ontmoeten en ervaringen te kunnen uitwisselen. Misschien is dit een mooie eye opener voor ons geweest om toch wat meer dingen te ondernemen met onze vrienden thuis en hun kids. Ze wat meer betrekken bij ons leven. Niet denken in problemen, maar overal is een oplossing voor te vinden. Ja, dat wordt ons nieuwe motto!

De laatste dag hebben we een dagje en nachtje barcelona gehad. Dit was leuk, maar hadden we beter niet kunnen doen. Dit waren te veel prikkels voor de terugvlucht naar huis. Neal snapte niet waarom we daar nog heen gingen en niet met het vliegtuig. Dat uitte zich weer in wat terror gedrag. Hierdoor zijn we alsnog redelijk vermoeid thuis gekomen. Gelukkig hebben we een super assistentie gekregen van RyanAir en zijn we begeleid naar de security, waar we niet in de rij hoefden te wachten. Ook mochten we als eerste het vliegtuig in. Top geregeld! Zonder dat was de terugreis een stuk pittiger geworden! Dus thanks RyanAir!

Wij gaan nooit terug naar dezelfde plek. Maar als Neal zo geniet, dan doen wij dat nog veel meer. Dus, El Delfin Verde… tot volgend jaar. Weer met het vliegtuig met assistentie en een huurauto (maar nu zonder nachtje Barcelona en op het Mowgli gedeelte, waar de pierenbadjes NOG mooier zijn😉). 

Trending op Mamaplaats: 18 jaar en bewust zwanger

's avatar
1 jaar geleden

Jullie zijn kanjers!!!!

's avatar
1 jaar geleden

&&**4 (♡7#*##*#8

's avatar
1 jaar geleden

&&**4 (♡7#*##*#8

Mamaplaats's avatar
1 jaar geleden

Fijn dat jullie zo ontzettend hebben genoten❤️

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Jennifer Bouwens?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.