Snap
  • italie
  • buggy
  • zomervakantie
  • gezinsvakantie

Cinque Terra met Kids

Mooiste vissersdorpjes in noord Italie bewandelen met een buggy

Een vakantie van 2 weken in Italië, waarvan wij grotendeels met vrienden in een heerlijk huis zitten in Toscane. Alleen voor mij is het pas echt vakantie als ik met mijn voeten in het zand heb gestaan. Als je dat in Noord-Italië wilt doen, moet je naar een meer of naar de kust. Tijdens mijn zoektocht kwam ik Cinque Terre tegen. Vijf prachtige vissersdorpjes die niet met de auto bereikbaar zijn, maar wel met de trein. Op internet las ik veel positieve verhalen over een verblijf van minimaal 2 dagen. Omdat we met de auto vanuit Nederland zijn gekomen, besloten we om 5 nachten een huisje in de buurt van de vissersdorpjes te boeken.

Snap

Verblijf

Wij sliepen in een huisje op een mini parkje, hier waren 5 huizen en een gedeelde zwembad en speeltuin. Precies wat wij nodig hadden, zo konden wij na 2 dagen auto rijden uitrusten bij het huisje om vervolgens wel gemakkelijk richting La Spezia te rijden. In deze haven stad stap je op de trein naar de vissersdorpjes. Het huisje waar we verbleven, lag in Montebello, een dorpje boven op een heuvel. Er is een supermarkt op 5 minuten rijden en er is een goede pizzeria in de buurt. Het verblijf was dus prima voor ons (https://www.booking.com/Share-gMQhc5 ). Een huisje met keuken en zwembad, want met kinderen wil je altijd vermaak hebben en eten kunnen maken is ook altijd handig. 

Snap

Buggy & Cinque Terre

We hadden van tevoren al besloten om de dorpen op ons gemak te bezoeken en op de eerste dag twee dorpen te verkennen. Gewoon de eerste twee dorpen die we tegenkwamen. Aangezien we wisten dat we twee dagen achter elkaar zouden bezichtigen, hebben we op het station in La Spezia twee dagkaarten gekocht voor de trein. Dit kostte ons €66,- voor twee personen. Met deze kaarten konden we alle wandelpaden verkennen en in- en uitstappen bij de trein wanneer we maar wilden. Het is iets duurder dan losse enkeltjes, maar we kozen voor het gemak. Op de eerste dag hebben we dus twee dorpen bezocht en op de tweede dag nog eens twee dorpen. We hebben niet alle vijf de dorpen bezocht, omdat we hadden gelezen dat het derde en kleinste dorp een flinke klim was na het uitstappen van de trein. Met een buggy, de hitte, de drukte en twee kinderen hebben we besloten om vier dorpen te bezoeken, wat ook mooi genoeg was.

Het belangrijkste bij reizen met kinderen is geduld hebben, niet alles willen en genieten van wat je wel kunt doen. Maak jezelf niet gek. Zelfs in het voorseizoen is het al redelijk druk en is het soms lastig om met een buggy overal doorheen te manoeuvreren. Let wel op: elk station heeft een lift, tenzij deze buiten werking is. Loop ook af en toe even alleen als de ander op het terras een drankje drinkt of ergens heerlijk pizza eet. Op die manier kun je genieten van de omgeving zonder constant met de kinderen te hoeven sjouwen

Snap

Uitzicht speeltuin Riamaggiore

Speeltuinen

Tot onze verrassing zijn we maar liefst drie keer een gigantische speeltuin tegengekomen, en dat is absoluut geweldig voor de kinderen. En het allerbeste is dat de eerste twee speeltuinen ook nog eens een prachtig uitzicht over de dorpen bieden.

Riomaggiorehttps://goo.gl/maps/b1pqH2weGHy2sokR7

Manarola: https://goo.gl/maps/BnK3ChT1guGWJU5d8

Monterosso: https://goo.gl/maps/QBbgWZQjDgsCVFtv8


Snap

Speeltuin in Riomaggiore

De tips beschreven per stad komen in een apparte blog. Anders is het zo lang scrollen. Oeps. 

Snap