Snap
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • reizen
  • vliegvakantie
  • indonesie
  • bali

Bali baby

Wij houden van reizen. Reizen naar verre landen met in het specifiek naar Indonesië. Mijn vriend was voor hij met mij een relatie kreeg al eens naar Indonesië geweest en hij werd verliefd op het land. Toen wij wat kregen wou hij heel graag terug, dus ik zei mijn baan op en ging met hem mee. Twee maanden lang hebben wij daar rondgereisd en ook ik werd verliefd. Het jaar daarop zijn we dan ook voor een maand terug gegaan. Vorig jaar, tijdens mijn zwangerschap, hebben we een reis door Peru gemaakt. Wat heel erg leuk was maar beide missen we Indonesie heel erg en willen graag weer terug. Nu Jasmijn er is hebben we even twee keer moeten nadenken of we zo'n verre reis aandurven. Wanneer je een baby krijgt pas je veel daar op aan, maar moet dat dan ook betekenen dat je niet op reis kan? Ik vind van niet, dus we gaan het doen!

Er komen veel verschillende reacties op onze plannen. Sommige vinden het super tof maar ik krijg ook wel veel verbaasde reacties en vragen als moet je dat wel doen? Durf je dat wel? En zoals ik net al aangaf, ook wij hebben zeker getwijfeld. Het gaat toch om je kindje en ik heb nu veel meer zorgen dan voor ik moeder was. Maar ik laat mij niet graag leiden door angst omdat ik denk dat je dan enorm veel mooie en leuke dingen mist en wat is er nou het ergste wat er kan gebeuren? Misschien denk ik veel te positief hoor en gaat het in werkelijkheid helemaal niet zo leuk, mooi en ontspannen zijn zoals ik het in mijn hoofd heb. Maar daar komen wij maar op een manier achter en dat is door gewoon te doen!

Snap

Gelukkig is Bali ook geen risicogebied. Ja Indonesië is misschien een derde wereld land maar Bali is hartstikke toeristisch en daardoor westers geworden. Ze hebben daar gewoon ziekenhuizen mocht er echt iets zijn en de mensen zijn er ontzettend vriendelijk, gastvrij en zorgzaam. We gaan goed opletten op de hygiene. Ze is tegen die tijd 6 maanden en krijgt voornamelijk nog flesvoeding en vaste hapjes zijn daar ook te koop in de winkels of kunnen vers gemaakt worden.

Het meeste zie ik misschien nog op tegen de vliegreis. Die is toch 18 uur namelijk. We hebben bewust gekozen voor een nachtvlucht zodat zij hopelijk gewoon slaapt. Zo niet, dan stop ik haar denk ik in de draagzak en ga ik rondjes lopen door de gangpaden. In de draagzak valt ze eigenlijk altijd zo in slaap. Mocht dat niet werken, tja dan hebben we een hele vervelende 18 uur. Hopelijk zijn we die dan direct weer vergeten zodra we in het mooie Bali zijn aangekomen. Thuis heeft ze ook wel eens een rotdag waarbij ze alleen maar huilt, hoe vervelend die ook zijn,  die overleven we ook. Maar laten we uit gaan van het beste, ik denk dat het helemaal goed gaat komen. Wij hebben een baby bedje gereserveerd bij de vliegtuigmaatschappij waar ze lekker in kan slapen en ga er voor zorgen dat ik een flesje klaar heb staan bij het opstijgen en dalen.

Het reizen zal wel anders worden dan voorheen. Waar we eerst om de 2/3 dagen verder gingen naar een nieuwe plek zullen we het nu een stuk rustiger aan moeten doen. We zullen veel rustmomenten moeten inplannen voor Jasmijn en ook dagen gaan doorbrengen aan het zwembad. Dit is niet erg, omdat wij al 2 keer in Bali geweest zijn hebben wij veel al gezien. Waar we normaal altijd snel reizen omdat we veel willen zien in korte tijd, hoeft dat nu dus niet. Ik wil ook eigenlijk voornamelijk relaxen en tot rust komen. Peru vorig jaar was echt prachtig en vooral interessant. Maar ik vond het soms wel zwaar. Peru is nou niet bepaald een tropische plek en je gaat er vooral de hoogte in. Dit was in combinatie met een zwangerschap best pittig. Ik ben dus echt toe aan mooie stranden, palmbomen en zon!

Over 6 weken gaan wij al, en ik hoop jullie achteraf te kunnen vertelleb dat het inderdaad een hele fijne vakantie was en het jullie allemaal kan aanraden!

Zouden jullie het aandurven? En heb je tips voor mij met betrekking tot reizen met een kleine baby? Ik hoor het graag!

Liefs Kim

5 jaar geleden

Juist! ?

5 jaar geleden

Zo leuk om te lezen hoe andere het doen! Ik snap dat het met 7 kinderen niet echt meer te doen is om telkens ergens anders heen te gaan haha. Maar uiteindelijk gaat het vooral om de tijd die je samen hebt denk ik ☺️

5 jaar geleden

Oh dankjewel voor de tip! Dat wist ik helemaal niet. Dan gaan we er op het vliegveld nog eens achteraan!

5 jaar geleden

Oh van die neusspray wist ik niet! Goede tip! Wij hebben ook de voorste stoelen gereserveerd, met een baby bedje dus. Fijn om te lezen dat het vliegen bij jullie zo goed ging!