Snap
  • Vakantie dagje weg
  • kamperen
  • kindervakantie
  • 5tips

5 tips om lachend te kamperen met kinderen

Kamperen kun je leren :-). Maar hoe handig is het als je alvast een aantal tips hebt. Wij delen hierbij onze 5 tips. Heb jezelf nog andere tips? Leuks als je ze in de reactie plaats dan posten wij die extra op ons instgram account.

Kim en ik gaan al vanaf een paar maanden oud naar de camping. Eerst in Nederland en daarna Luxemburg en Duitsland. Onze ouders hebben een caravan dus daar sliepen wij eerst en toen wij oud genoeg waren kregen wij een eigen tentje. Spannend de eerste nachten maar zo leuk! Kamperen vinden wij een geweldige gezinsvakantie lekker in de natuur. Natuurlijk houden wij wel van een beetje luxe dus hebben goede luchtbedden, voldoende koelkasten en koelboxen en vooral beide een ruimte tent. Ga je nu dit jaar of volgend jaar voor het eerst met kinderen op vakantie hebben wij hierbij onze 5 tips in willekeurige volgorde.

Tip 1.

Voor kinderen die niet meer in een campingbedje slapen vinden wij het luchtbed van Intex met opstaande rand geweldig. Ze liggen heerlijk te slapen en kunnen niet van het luchtbed afrollen.

Snap

Tip 2.

Dag twee van de vakantie ben ik naar de bouwmarkt gereden en heb daar een grote bak en een zak speelzand gehaald. Op deze manier hebben wij de zandbak naar de tent gehaald en hebben alle kinderen zich heerlijk vermaakt. Voordeel van deze tijdelijke zandbak was dat wij niet steeds naar de speeltuin moesten maar de kinderen zich ook heel goed bij de plek konden vermaken.

Snap
Snap

Tip 3

Neem een hoge stoel mee voor de kinderen zodat zij bij de tafel kunnen. Veel kinder camping stoelen zijn kuip modellen en laag. Natuurlijk zitten die ook lekker maar daarmee komen ze niet bij het tafelblad. Wij hadden voor Bo en Jenthe een hoge stoel en hebben daar zelf het tuigje van de stokke stoel aan vast gemaakt. Hierdoor zaten ze veilig in hun eigen stoel aan tafel.

Snap

Tip 4

Daphne is altijd degene die op jacht gaat naar leuke campings. De camping moet een binnenzwembad hebben om ons ook te kunnen vermaken tijdens koudere dagen. Animatie, kinderdouchehokjes en een plek dichtbij het toiletgebouw staan ook hoog op het lijstje. Mijn tip is hierbij ga zoeken via www.ANWB.nl. Zij hebben een ruime keuze aan prachtige campings die zij zelf bezoeken en sterren toewijzen. Ook heb je veel reacties van mensen die naar de camping zijn geweest. Je kan diverse zoekfuncties intypen wat het vinden van jou droomcamping een stuk makkelijker maakt.

Snap

Tip 5

Spaar de maanden ervoor alvast kleding en handdoeken op die je wellicht weg wilt gooien. Die romper vol verf vlekken, handdoek met een rafel of die lange broek met gat bij de knie. Op de camping kan je dit heerlijk aantrekken wanneer ze met zand spelen of door de bossen struinen. De handdoeken kan je gebruiken en voor vertrek naar huis weggooien, scheelt ook weer op de terugweg in je bagage. Kan je toch net wat meer leuke aankopen doen die wel mee naar huis kunnen.

Snap

Wij hopen dat je iets hebt aan deze tips en wensen je vooral veel plezier tijdens je kampeervakantie! Laat in de reactie weten of je een echte kampeerder bent en wat jou ultieme tip is.