Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Zwemmen met onze kleine vent

Voor het eerst naar het zwembad! Zou onze kleine vent er van genieten of zou hij het te koud vinden?

Allereersr, mijn zoontje houdt van warm! Als z'n badje de aanbevolen 37-38 graden is huilt hij al na enkele minuten. Bij 39 graden (en het liefst nog bij papa in de armen onder de douche) laat hij zich gelukzalig zakken. En als hij s'ochtends bij ons in bed mag krult hij zich helemaal op onder het dikke dekbed. Het zwembad water zou 32.5 graden zijn. Dus ja....zwemmen hadden we even uitgesteld. 

Maar ja, eens moet de eerste keer zijn dus vandaag gingen we voor het eerst met ons zoontje naar t zwembad. Omkleden geen punt, tis bloedheet in zo'n kleedhok. Zwemluier aan en dan op naar het water. Bij papa of mama het water in? De hoopvolle blik van papa gaf de doorslag, die mag de vuurdoop doen met zijn mannetje. Vol trots nam hij hem mee het water in. Tot en met de beentjes niets aan de hand, daarna een trillend lipje: wat is dit voor grote koude bak met water en wat is al die herrie om me heen? Grote ogen die mij zoeken, "tis goed ventje we zijn met z'n drietjes hoor". Dicht tegen papa aan begint het ontspannen dan toch. Beetje trappelen, beetje rondkijken, meneer vermaakte zich steeds beter. 

Bij mij op de arm laat hij zichzelf op z'n rug drijven en kan er zelfs een lach vanaf als we m zachtjes door t water zwieren. Missie geslaagd dus!! Na een klein half uurtje vinden we t mooi geweest. We willen voorkomen dat hij het kou krijgt en zijn nekje voelt al iets minder warm dan bij aanvang. Tijd voor de douche! Dat vind hij het lekkerste van allemaal: net zoals thuis op de arm bij papa met heerlijk warm douche water!!

Snel aankleden en tijdens het teruglopen naar de auto slaapt hij al. Poeh, vermoeiend hoor dat zwemmen! 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MamavanR?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.