Snap
  • Kind
  • zwemmen

Zwemlessen

Vrijdag 13 maart was eindelijk de eerste zwemles van uk. Hij vond het heel spannend en dat was te merken aan zijn gedrag. 

Omdat hij de intensive lessen volgt (2,5 uur in het zwembad met pauzes erbij) heeft hij na 24 weken zijn a en b zwemdiploma. Maar dat is ook pittig om op vrijdagmiddag nog zo lang te zwemmen. We zij ons daarvan bewust en hebben hier ook voor getraind door in de weekend ervoor telkens zo'n 3 uur in het zwembad te zijn om te spelen. 

Goed terug naar zijn eerste zwemles. De dag zelf begon al met ik ga niet naar zwemles. Tja je hebt geen keuze hierin lieve schat. Toch ging hij gewoon mee. Eenmaal in het zwembad zag hij school vriendjes en was best enthousiast. De rondleiding met zijn zwemmeester door het zwembad was ook goed. 

Aangezien ze met een zwemvest aan zwemmen begonnen ze in het diepe bad. Ze mochten er zelf inspringen. De ouders mochten 30 minuten meekijken. Na 6 keer springen vond uk het wel goed en vertelde trots aan de zwemmeester dat hij al 6x gesprongen had. Goed zo ga nog maar een keer was het antwoord. Tja toen kwamen de eerste tranen. Even troosten en hup weer gaan. 

Na 3x geprobeerd te drijven klom hij het water uit en wierp zich op mijn schoot met de tekst ik stop ermee ik vind het stom. Helaas schat ik ga je toch aan de zwemmeester geven en heb hem van mij afgepelt. Spullen gepakt en ben weg gegaan (heb hem dat wel verteld). Door het raam nog wel even uit zijn zicht wezen kijken. Mijn hart brak want huilend lag hij in het water terwijl de zwemmeester hem liet drijven. 

Aan het eind van de les kwam hij naar mij toe met de woorden "het was vet cool maar ik ga niet nog een keer"

En toen kwam de lockdown voor het zwembad dus hij had even zijn zin. 

29 mei start de zwemles weer en ik hield mijn hart vast. De eerste les was even spannend maar wel erg leuk. De tweede les ging hij fluitend heen. 

De derde les kwamen er weer tranen maar hij kreeg een beloning. Hij kreeg een rood lintje! Hij was super trots en blij. Hopelijk geeft dit de goede boost voor alle lessen die nog gaan komen want ik gun het hem zo dat hij de lol en het nut van zwemmen gaat zien.